Att ta sig t(I)ll dalen

Varje tisdagkväll hela sommaren hela sommaren så träffas främst bilnostalgiker i Säterdalen för att umgås kolla fordon främst gamla jänkare  och lite hojar. Det bjuds alltid på ganska skön musik med en blandning av rockabilly, blues  och country.
En supergrupp från Dalarna.
Från vänster: Putte Snitt, Billy Opel, skymd trummis Proppen Nilsson(Svenne Rubins),Morgan Korsmoe(Lars Kristers) Pelle Lindström(Kebnekajse) multimusiker och skådis i himlaspelet som hans farsa Rune skrivit.  

Det svängde bra med en skön mix av Billy Opels kluriga låtar, gammal blues och bonnrock från Dalarna.
 
Eftersom jag blivit smått immun på överflödet av jänkare i den här landsändan så tänder jag mest på gamla Europeiska bilar.
Lite franskt.    En söt Renault                                        Och en pampig Citroen

 
En gammal favorit som väckte många minnen Flera såna har man moppetrimmat och varvat ihjäl i
sin ystra ungdom,                        SAAB 93.
 
Lite tunnt med gamla motorcyklar var det men några fina byggen fanns på plats. SOH var och är ett känt märke i motocrosshistorien. Den evigt unge Sune Olsson Hedemora byggde på 60 talet ramar åt många av Sveriges och därmed världen bästa crossåkare. Vid sin pension så återupptog han rambyggandet och många kör nu med SOH ramar i veterancross. Sen finns det några som har lyckats regga SOH hojar och kör nästan dagligen på dem.
Tre reggade SOH . Nr 47 Peter Caris med Indisk Enfield snurra, med röd tank Sune Olssons egna också med indisk Enfield, Nr 44 Svante Larsson med Honda Dominator snurra

 
 Lite kul var det när folket började lämna omrädet när det började skymma och raggarbilarna sakta mullrade iväg uppför backen. Då bryts plötsligt stillheten av 3 pojkar en minus 80år och två minus 70åringar som ger järnet uppför backen med sina SOH varav en med rak pipa, så alla kvarvarnde garvar och tycker att det blev en värdig avslutning på tisdagsträffarna.

Pension

Zoom
 
Vi hörs/Tomas
 

Kommentarer
Postat av: Brossan till Lazon

Vi skrämde väl inga tanter?

2012-08-29 @ 10:53:30
URL: http://hojbygget.blogspot.com
Postat av: Bloggarn själv

Nej jag tror att tanten hade gått hem. Det var väl Nr 47(inga namn) som med sin ljudförstärkare dånade värst, därmed inte sagt att jag tycker det låter illa.
Brossan till Brossan till Lazon

2012-08-29 @ 14:10:10
URL: http://www.albinracing.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0