Classic Bike

I dag dök årets sista nummer av min favorittidning upp i brevlådan. Om det mot förmodan är någon av bloggläsarna som inte läser den så har Ni missat den i mitt tycke mest läsvärda Svenska MC tidningen. Man har insett att även 70 talarna  är klassiker i dag så det man skriver om är allt från riktigt gamla till 70 talare samt att även nya hojar i retrostuk får en del utrymme.
I detta nummer så behandlas Husqvarnas racehistoria och ett reportage med en rullande 1935 års Hsqvarna V twin fabriksracer som renoverats av HVA oraklet Christer Watz. 
Jag har haft nöjet att tävla mot denna gentleman på denna fabriksracer och jag kan säga att det var en upplevelse.
Eftersom Christer var ganska rädd om denna klenod så lyckades jag bromsa förbi honom och köra lite fortare i böjarna men det var en ren njutning att veta att han kommer att passera mig på rakorna med detta fullblod som har ett oöverträffat ljud ur dom läckert avstämda piporna, man riktigt längtade efter att bli omkörd av V twinen.
 
Så här såg den ut. Världens vackraste och snabbaste 30 talsracer 500a
 
Jag jobbar på med sivagnen
Tillsammans dom ständiga reparationerna av plogtraktorn (som för övrigt var på god väg mot Brunnsjöns botten på lördagen men det är en helt annan historia) så håller jag på att borra hål på lite skruvskallar till Suckamotorn så att jag kan naja fast dom på ett racemässigt sätt innan jag monterar i den i sivagnen.
Det här med att naja rätt är en rätt så nördig syssla som har sina experter.
Henrik Nyberg på Classic Bike ägnade ett reportage om hur det här med najning går till på ett snyggt och fungerande sätt.
En najtång som måste finnas i en racerförares verktygslåda samt en skumtomte som måste finnas i en najares mun till smakfull glädje.
 
Huruvida det är nördvändigt med en så här tång är väl tveksamt men ett fränt verktyg är det.
 
Vi hörs /Tomas
  
 

Kommentarer
Postat av: Brozzan

Tången är ju ganska najs.

F.ö hade Classic bike tidningen en annons om en
BMW K100 ombyggd till Caferäser.

2012-12-18 @ 00:32:23
URL: http://hojbygget.blogspot.com
Postat av: Ljung

Nördvändigt var ordet.

2012-12-18 @ 00:46:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0