Vincent

En liten film om 2 gossar som vet vad dom sysslar med.
http://www.youtube.com/watch?v=NQIhqazUHg8

Dubbtest på Brunnsjön

Jahapp så har man då genomlidit första köraraktframtestet. Det var förbannat halt därbak så det blir till att komplettera med dubbelt så mycket dubb bak. Fram styrde det bra men bak spann och sladdade det på 4an.
Redy to race


Som tur är så är det bara att borra i skruven utifrån i bakdäcket så det hinns nog med en provrepa till innan Speed Weekend.
Ludde ställde upp med knuffhjälp och filmning i dag. Han kan vara riktigt användbar när han inte lider av baksjukdom.
http://www.youtube.com/watch?v=Raw7431BKvo

Vi hörs /Tomas

Fysträning och Möklinta

Till att böja med vill jag berätta att det torsdags hände tre kul saker. Nr 1 Frun fyllde år. Nr 2 SMK Hedemora hade årsmöte och jag lyckades bli fri från mitt ordförandeskap (pust vad skönt) Nr 3 En crossåkare från Ockelbo blev pappa till en flicka som vi övriga i landet är tvingade att försörja.

I går var jag support till sivagnsteamets konditionshöjare Gudrun som slet sig igenom kortvasan på 3 mil. Hon är envis och tuff frugan som med bristfällig teknik och snösörja fixar det hela. Känns bra för teamet att nån håller i konditionen.
Pressuppbådet är stort när frugan stakar sig.


Undertecknad Nicodemus och bakisLudde har varit på utflykt till vår Västmanländska vänort Möklinta idag. Det var motor och prylmarknad på folkets hus. Tyvärr så var det en massa avhopp av säljare så utbudet var magert och det var väl första gången jag kom hem tomhänt från en marknad.
Lite sköna 2 hjulingar fanns ju att titta på.  Kalles Lambretta i förgrunden
 

Det är ju alltid kul att träffa Möklintingarna och man upptäcker alltid nåt kul när man är där.
Kalle visar lite gamla biografmaskiner som köptes begagnade 1953. Ljuset består av kolstavar men allt funkar.
Kalle vid maskinen. Lite fimekanik. Kolstaven. Klicka på bilderna 
   

En vackert patinerad EPA av rätt årgång upptäcktes också.
Skrot?  Kan vara vackert
Nu ska jag ta en promenad till sjön och kolla isläget.

Vi hörs /Tomas


Dubbat

Jag har nu dubbat upp ett par däck. Jag har väl aldrig någonsin varit så sparsmakad i mitt dubbande, men med herr Albins måttliga effekt så gäller det att vara så nära minimum som möjligt så han orkar med.
Dom blanka piggana som syns är dubb

Framdäcket har fått självborrande plåtskruv med 4mm utstick brandslangskappa på insidan och dubbla slangar. Bakdäcket är ett Svenssondubbat trialdäck lånat av Ljungen som kompletterats med 6-kants plåtskruv skruvade utifrån. Kan just undra om ägaren till det däcket tycker om förbättringen.

Flygande kilometer fanTomas själv
  
Teamchefen och supportern Wärner Burgmeister utför materialkontroll


Till helgen ska jag göra en provrepa på Brunnsjön för att kolla om teori och verklighet går hand i hand. Jag har plogat upp en 1000m lång raka på isen. En riktig karl ska naturligtvis ha en egen testbana.

Vi hörs /Tomas 

Avesta art

Genuint vacker bruksmiljö som känns helt rätt för MOON bike show

Massor av mycket snygga och välbyggda hojar är det. Som vanligt så domineras en sån här tillställning av HD choppers, men det som fångar mitt intresse är ju racehojar eller hojar med racestuk.

Vilken pärla! Velocette café racer 
 

Herr ALBIN i förgrunden och brorsans SOH scrambler längst bak.


Min chopperfavorit 30-tals Husqvarna V-twin sida i vackert stuk (Svenskt stål som biter)


Jag har aldrig fattat det här med tato. Man kan ju aldrig se konstverken själv utan att ha en spegel med sig men det handlar väl om dålig självbild. Vi är väl alla perversa på nåt vis men vete fan vad det har att göra på en MC show om man inte tänkt donera huden till ett sadelöverdrag. 


Läcker Panter träcker. 


Rolfens Molnar Manx platsar överallt


I kväll får jag hämta hem Herr Albin sen kan jag konvertera om honom för flygande kilometern i Orsa och få i lite nubb i sulorna. Och kanske ta en provrepa på Brunnsjön nästa helg.

Vi hörs /Tomas


Herr Albin i fint sällskap

I dag var jag till utställningshallen Avesta art som är inrymt i gamla hyttan. Fantastiska lokaler i gammal bruksmiljö

Ett försök till lite konstnärligt motljus


Ja var lite tidig så jag hann inte se så många hojar men träffade 2 göteborgare med hojar av det rätta stukat.

Indian scout och HD showelhead


jag besöker utställningen med kameran i morgon så det kommer mera

Vi hörs /Tomas

Moon bike show

Ja faktiskt så platsar min gamla trotjänare Herr ALBIN på denna show
Nu blir det att gnugga fjolårsskiten av Herr Albin men det får ju inte bli för blankt (snygg ursäkt bara) då ser det ju inte tisdstypiskt ut.
Det händer mycket denna lördag. Skrotmarknad i Västerås, Isracing i Gävle "Peter Koij Memorial" men det gåra att hinna med allt med lite planering och göra sig en riktig motorlördag.

Vi hörs /Tomas 

Nicodemus en vinnare.

Kanske blev gissa grejen lite för lätt för garagegrannarna. Brossans gissning att det var stödhjul till sivagnen är inte helt fel men Niklas kom lite närmare. Eftersom jag numera inte flyttar ut svetsen i lokalen så får jag flytta sivagnen till svetsbåset istället. Dessutom så har ju vå kära hyresvärd behagat att bygga förråd i gången in till isgaraget som är smalare än en påklädd sivagn då är man för evigt förpassad till en tillvaro i det kalla isgaraget.

För att ta sig ut med sivagnen måste man antingen strippa av den allt som hänger utanför ramen, eller bära ut klumpen på högkant ca 220kg. Då slog en snilleblixt ned i den lätt grånade roten. Jag monterar ett par stöhjul på sivagnen men på lite fel ledd och vips så lyfter jag lätt upp vagnshjulet och låter det hela balansera på stöhjulen som jag med lätthet kan manövrera det hela med. Tro mig det funkar jag har testat.
Stöhjulen plattmonterade


Sivagnen på högkant


Eftersom jag anser att Niklas klarade sig för lätt så blir han utan både gräslök och gräddfil.

Vi hörs /Tomas 

Iskallt

Efter en garagekväll med så kallad varmhyra så har man nära till frostskador. En fördel är att man kan inte jobba i T-shirt så man slipper svets/vinkelslip eksem på armarna. I kväll låg garage tempen på strax över +10 mitt i lokalen. Jag tog för skojs skull en termometer som visade strax över 10 i lokalen och placerade i ölkylen och lycades efter ca 5 min inte få ner tempen under 11,5. Så följdaktligen så bör vi ställa ölen mitt i lokalen och köra med öppna kylskåpsdörrar.
Temp mitt i lokalen                                                    Temp i ölkylen


Avslutningsvis så kör vi en runda igen med den populära tävlingen gissa grejen, priset denna gång är en omgång färskpotatis med matjessill, pilsner och kanske en knaber.

Att det är ett par hjul är ju uppenbart. Men vad ska dom användas till? 
  

Vi hörs /Tomas

Öhlinpumparna på plats.

Nu så sitter dom exclusiva dämparna där. Blev tvungen att göra ett något kobent montage för att få kedja, akterkaross och lite annat att få plats rätt eller fel visar väl sig men det finns en reservplan för det oxå.

Lite kobent. Men funkar det på kossor så funkar det på sivagn.
 

Jag har för övrigt ägnat dagen åt att ploga en skridskobana på 4km till Hedemorabornas glädje och välbefinnande.
En traktor borde vara varje riktig karls egendom


Tidigare så har jag plogat ihop snö så att frugan har fått ett eget skidträningsspår. De e kärlek de.

Teamets konditionshöjare. Se sån stil hon har. Vackert 


För övrigt så kan vi glädjas åt Sverige har fått en ny stjärna i Isracing. 23årige Robert Hendersson ligger 10a i VM efter helgens inledande race i Ryssland. Lite lustig är att jag har mailat TT, tidningar, TV Radio ca 20 om dan utan att dom är intresserade men man har däremot rapporterat att Posa kom sist i VM kvalet och att han vägrar åka där förbundskaptenen vill. 
Men det kanske tar 35 år att bli ett intressant nyhetsobjekt.

Vi hörs /Tomas   

Pensionslängtan.

I dag var det en sån där djävla vinterdag när man känner sig gammal och trött. Jag menar varför ska dessa djävla klantiga gräv/anläggningsentrprenörer behöva gräva av telekablar som ligger fasttjälade i marken och försörjer en massa företag med diverse kortläsare internet och en annan massa skit och alla skyller ifrån sig. Den stackare som får stå och ta reda på skiten med gamla förfrusna fingrar i snålblåst med -15celsius och försöka tåta ihop små djävla koppartrådar är jag. Det är då jag känner att det här får bli min sista vinter med utomhusjobb.

Jag kommer att gå i pension vid 63 års ålder och när jag räknar efter så ljusnar det betydligt. Det återstår bara 207 kalenderdagar och endast 103 arbetsdagar tills jag ämnar bli friherre.  Jag har faktiskt betalt skatt i 48 år så jag tycker att det inte är mer än rätt.

När jag tittade på nyheterna ikväll så säger en kostymklädd snubbe att han tror att dom flesta vill jobba längre än till 65 år så jag ska känna mig som en svikare som vill dra mig ur redan vid 63 års ålder. Det hela går ju naturligtvis ut på att stora delar av mina inbetalda pensionspengar har spelats  bort på börsen och av riskkapitaister,  så om man tar pension vid 67år så blir det kortare tid som man tär på pensionskassan innan man kastar in handduken för gott. Ännu värre är att vi har den högsta ungdomsarbetslösheten i Europa! Bättre vore väl att se till att ungdomarna tog över oss gamlingars jobb så att dom kan försörja oss plus att arbetslösa kostar staten en massa.

Inte undra på att man längtar efter friheten för sysslolös kommer jag aldrig att bli därtill har jag en alldeles för rik fritid.

Så här slappa morgnar kommer jag att ha från den 1a september

 
Då ska jag försöka vara en helylle farfar


Vi hörs/Tomas  


Inspirationstorka.

Känner mig allmänt trött och oinspirerad så det går sakta just nu med sivagnsbygget.
Jag kunde konstatera efter att jag byggt bakramen att det inte blev riktigt bra, så det blev att kapa loss skiten och kröka om rören. " Gör om gör rätt" Nu har jag fått till stuket och det får duga.

Så får det bli, jag har faktiskt gjort lite mer än bilden visar
  

Det är tur att man kan jobba sig varm i garaget för vi hyr av stans näst sämsta hyresvärd (Salåkers Investment). Den fan höjde för 2 år sedan hyran med 50% mot att vi skulle få bättre värme i garaget men det blev bara kallare och vi fattigare. Han bara lovar, ljuger och slingrar sig.

Visserligen heter det Isgaraget men varmhyran är betald.
 

Jag tror nog att jag repar mod och får lite eld i baken efter SMKs årsmöte den 23e då jag slutar som ordförande och slipper det oket.

Sådärja nu har man fått gnällt av sig lite så nu är det bara att sikta framåt.

Vi hörs /Tomas 

RSS 2.0