Ormvråk

Lyckades fota en Ormvråk i Dala-Husby trakterna i dag
 
Eftersom jag så en Havsörn i torsdags så har jag kameran med mig för att försöka hitta den igen men Ni får hålla tillgodo med en vanlig Ormvråk så länge. Det finns minst 3 havsörnar i som är bofasta i Hedemoratrakten, dom hittar sitt käk i Dalälven/Hovran och Flinesjön i huvudsak.
Ja sånt här kan man ägna sig åt att blogga om när man inte tänker delta i årsracet.
Vi hörs /Tomas
 
 

Svensk motocrosshistoria

Lite bloggtorka råder.
Så jag kastar in en länk av Lindström samlaren Mats Sjöblom som bevarar, renoverar, dokumenterar samt kör på hojar från Svensk Motocross storhetstid.
Klicka in läs och njut
http://www.lindstrom-mx.se/
 
Denna bild är tagen på MC museét i Surahammar.
 
Nu återstår bara 34 dar tills jag blir friherre varav jag bara har för avsikt att lönearbeta 22 dar.
 
Vi hörs  /Toms

Så mycket nostalgi på bara några dar.

Drog iväg i torsdags fm och kollade Midnattsolsrallyt som passerade Hedemora med 3 spec prov .  Många av dom gamla rallystjärnorna  från Norden var med så som Stig Blomkvist och Björn Waldegård men den tidigare så omskrivne skådisen Micke Persbrant fick visst ingen bil eftersom sponsorerna har tröttnat på att han knarkar för mycket.
Björn Waldegård och Stig Blomkvist i Porsche väntar på start
 
Mot kvällningen bar det av till Säter där det skulle bli MC , Moppe och Traktor cruising. Gissa om dedtta är populärt det var ca 75 motorcyklar 220 moppar och 130 traktorer som  i tre omgångar cruisade runt på säters gator och det blandades blå tvåtaktsrök med svart dieselrök i ett ihållande regnväder. Men en sån här kväll skiter alla i att det regnar och inser att det bara är att gilla läget.
 
Moppegänget rullar iväg. Lägg märke till korvhandlarmoppen och Ludde bredvid på ståped 
 
I dag lördag har jag tillsammans med frun hunn och herr Albin vart i Filipstad på backtävlingen Långlialoppet.
 
Det var en hel del sköna 4 hjulingar med
Eftersom det är regularitet man kör så är väl själva rejsandet inte så djävla noga, men det  är värmländskt gemytlig stämning och så mycket sköna åkdon så bara det är värt resan.
 
Jag själv iförd Hökarnaväst och  vurpollon. Lägg märke till att det sprutar om bakhjulet.
 
Här används rariteterna i dess rätta element
 
Som vanligt strulade det med växlarna för mig så mitt andra åk blev 6 sec bättre än det första  och det duger inte om man skall köra på 2 så lika tider som möjligt, Mitt nästa backrace blir den 18 augusti i Ånnaboda.
En av 2 byggda SAAB husbilar från 1965 fanns på plats, måste bara få visa den.
 
Vi hörs /Tomas
  
 

Sidewing.

Ludde och Örjan ser ut att kunna göra tävlingsdebut till årsracet i Linköping 3-5 augusti med sin Sivagn. Knarren är startad och hyfsat klar och dom är redan anmälda så nu djävlar tror jag att det blir av.
Läckert, Vackert, och Televerksmässig det värmer
 
Bygget är förmodligen Berra Perssons sista bygge från 1975. Den är utrustad med en goldwing snurra men blev aldrig helt färdig så det blir debut för hela ekipaget.
Här på flaket ska Ludde fraktas
 
Nu vill det till att jag får snurr på mitt sivagnsbygge till nästa säsong så vi kan gnugga lit glasfiber mot varandra framöver.
Följ deras framfart på deras blogg.. http://sidewing.blogg.se/
 
Till kommande veckoslut så tar jag med Frun, jycken och herr Albin till Filipstad och backtävlingen " Långlialoppet" för en nostalgikick. Kolla härhttp://www.hjulhalja.se
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 

Damcyklar med 500cc metanolmorot känns fånigt

Så har då fjollsporten Speedway visat sitt rätta ansikte. Lag VM ! 

OK Sverige var sämst i kvällens  lag VM final men vissa heat var parodiska när man tittade mer bakåt i stället för att försöka vinna sina heat.

Nåt så djävla fånigt som jokrar hittas väl bara på dagisnivå där det ska vara så rättvist som möjligt. Danskarna vann rättvist utan jokrar och skit, heja Niki.

Vill minnas att Sverige vunnit ett lag VM med jokerns förtjänst, man skulle nog skämmas lite efter att ha vunnit ett VM genom detta legala fusk.

Så där nu borde jag väl ha provocerat speedwayfolket.

Vi hörs /Tomas


Det finns inget dåligt väder, bara dåliga människor.

Jag blir mer trött på alla dåliga människor som gnäller över vädret än på själva vädret.  Själv anser jag mig vara en präktig, god och positiv människa och är det nån som har en annan åsikt om det så måste det vara en dålig människa.
Jag beslutade mig för att flytta på det sista jobbet med renoveringen och fuktsaneringen av husbilen under rådande H2o bemängda luftförhållanden så nån husbilsemester blev det inte. I stället grenslade jag och Gudrun BMW flygande tegelstenen med full campingutrustning för en skärgårdssemester på Åland, det går faktiskt att tälta sommartid.
Grisslehamn. Blandade hojar med  Stellan Egelands Slugger  i förgrunden + en tysk långgaffel mfl
 
 
Resan från Hedemora till Grisslehamn företogs i syremättad och friskt regnväder, det är fantastiskt skönt att åka MC och slippa svettas i dom kompakta rustningar som krävs för tuoringåkning.
Vi hittade en mysig camping på Eckerö "Söderhagens camping" med positivt bemötande som fick bli vår bas under dagarna på Åland.
 
Den lille havsfrun i skärgårdsmiljö
 
Det blev mycket trevliga utflykter på knarren om dagarna och Åland bjuder på mycket fina MC vägar som inte inbjuder till stresskörning utan mer till lugnt glidande med en mängd broar och småfärjor. Det finns mycket gammal historia både Svensk och Finsk.
Jag testar en samtida hjälm på Kastelholms slott
Några sköna MC dagar med MC buren Ö luffning blev det och jag har sovit som en gris i tältet bättre än på länge så med skallen fylld av uppfriskande Östersjöluft kunde vi vända hem mot fastlandet.
Det ser dramatiskt ut mot Svenska kusten vilket garanterar en frisk hemfärd.
 
 
Nu väntar slutförandet av husbilsrenoveringen kommande vecka + att jag ska vara speaker vid moppe och traktorcrusing på torsdag innan jag drar till Filipstad nästa veckoslut för backtävling med Herr Albin.
 
Kan nämna att det går framåt för Ludde och Örjan med deras classiska sivagnsprojekt "Sidewing"
Kolla länken  http://sidewing.blogg.se/  såg att dom är anmälda till Linköping, ska bli spännande att följa premiären. 
 
Vi hörs / Tomas
 
 
 
 

Nicodemus har legaliserat snusket.

Ja idag har garagemedlemmen allas vår Nicodemus ingått i det äkta ståndet med sin Maria.
Se så lyckliga de unga tu är. Här en present från kompisarna från Zansibar
 
Vigseln ägde rum på Dalälven i Zaches båt med präst bröllopsvittnen och hela köret men för säkerhet skull stod gästerna på land.  
Zaches kyrkbåt där självaste vigselakten ägde rum
 
Nicodemus har ju emmelanåt agerat teamchef för Albinteamet men nu måste man väl leta upp någon annan med samma qvaliteter annars är det väl bara att lägga ner eftrsom hans fritid numera kommer att ägnas åt hustrun.
 
Niklas i djup koncentration om taktiken i Linköping här om året
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 

Hökartorget med låten "ADHD skalle"

Mer Hedemora kan det knappast bli. Helsköna Hedemorabandet Hökartorget gör egna låtar med Hedemora anknytning. Nedanstående rockrulle spelades in för knappt en månad sedan och släpptes på tuben för 3 dar sen och är redan uppe i över 14 000 visningar. Klicka in och öka statistiken
http://www.youtube.com/watch?v=jmAcLpJHDC0&feature=share
 
 
Bra eller hur? Det enda Hedemora typiska som fattas är väl en TT knarr men dom utvecklas ju ständigt så jag utgår från att nästa rulle har med en TT knarr.
 
Vi hörs /Tomas

Bubo bubo

I kväll blev jag så förvånad att jag nästan dånade. Nja dånade gjorde ju som bekant gamla kvinnliga divor på 30 talet när dom blev chockade. Nej det var en Berguv  (lat bubo bubo) som satt och stirrade på mig på balkongen.
 
Berguv utrotninghotad
 
Eftersom det är en utrotningshotad art så kan jag misstänka att ryktet gått om min barmhårtighet angående fåglar spritt sig och att det är ett slags rop på hjälp.Så  i morgon får jag ut och leta efter en hjälpsökande Berguvsunge i min strävan att rädda världen
 
Vi hörs /Tomas

Route 66

Det vart en tur efter den Svenska Route 66 i dag med den flygande tegelstenen, alltså Riksväg 66 som sträcker sig  från Västerås till Ludvika.
Och ska jag vara riktigt ärlig så körde vi (jag fram och frugan bak) nog bara ca 4 km på nämnda väg eftersom det fanns betydligt betydligt trevligare  vägar bredvid nämnda väg. Målet för dagens tur var skrotmarknaden och MC museet i Tore Skogmans födelseort Surahammar.
Professorns välanvända EIBER
 
 
Myclet sköna knarrar fanns att beskåda jag kan som vanligt rekommendera detta museum precis som jag tycker att man ska ta chansen att besöka varje MC museum man snubblar över.
SVALAN vacker 50 tals design
 
Snyggt värre. Sånt här går jag igång på.
 
Hemresan blev ett 8,5 mil långt regnväder, allt i syfte att träna upp frugans vattenvana.
 
Vi hörs / Tomas
 

RSS 2.0