Det bidde bakburkat istället.

Lustigt hur det kan hampa sig.
En gång i tiden så tänkte jag att ska jag nån gång köra classic racing med sivagn så ska det vara en höghjuling av samma typ som Schröder körde, en sån genuin som man satt uppe på och inte nån stå på knä apparat.
Nu slumpade det sig så att jag impulsköpte nåt rosamålat metallskelett för metallpriset som jag trodde i min okunskap att det skulle gå att köra i nästa klass med, dvs före 1973 och mindre än 17 tums hjul.
Det funkade inte så bra för jag hade för breda fälgar och det så kallade experten på sivagnar påstod att den var byggd 1975 (vilket jag nu vet att den inte var)
Skit samma det blev lite enklare att köra med dom hjul som följde med och det blev betydligt enklare att hitta en lämplig motor eftersom det tillåts motorer fram till 1979 års modell. 
I den klassen så körs nästa generations sivagnar dom så kallde kortskorporna och där burkslaven hänger bakom vagnshjulet vilket visat sig ha många fördelar.
Jag hade ända fram till i tisdags ändå tänkt att min sivagn skulle vara framburkad men efter ett samtal med Lars-Gösta Schwartz  (Schwartz har 23 starteri  IOM) som jag skulle köpa en beg framkåpa av så blev jag övertygad om att lägga om taktik och bygga om för bakburkat .
 
Bakburkat. Notera utbyggnaden bakom vagnshjulet som jag brännt ihop idag
Det är meningen att ljungen ska hänga därbak på bryggan. Jag blev tvungen att såga av den nyinköpta karossen och smalna av den ca en decimeter samt göra om ramen framför vagnshjulet och få till ett antal fästpunkter för plastchabraket.
 
Jag kallar denna installation för: Svart Viggo mot vit snö.
 
Tog med bilden på kompisen Viggo föra att visa att jag rör mig utomhus som en vanlig människa och inte bara grottar i ett skumt garage. Tack för det Viggo.
 
Vi hörs /Tomas

Kommentarer
Postat av: frun

den gamle och hunden ; )

2012-11-30 @ 20:12:57
Postat av: BBrozzan

Ska Ljungen vara i hetluften på en bakplåt?

2012-11-30 @ 22:29:53
URL: http://www.hojbygget.blogspot.com
Postat av: Ljungens mamma

Men kära nån.... Vad tänker ni utsätta min son för.
Hänga i hetluften på en bakplåt? Jag måste nog skaffa
mig något lugnande. Ha så kul med era äventyr!

2012-11-30 @ 23:07:21
Postat av: Ludde

SVIKARE! Bakburkat är på tok för synthigt, eller så är det bara frågan om det hemska ordet utveckling.

2012-12-01 @ 16:14:37
URL: http://sidewing.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0