Semester i Danmark utan MC tema

Det känns lite lyxigt att ta semester mitt i sitt friherrelif dessutom via husbilen i stället för MC.
Dag ett känns lite sisådär så här i efterhand. Ca 10km söder om Laxå så exploderar vänster bakdäck och till råga på allt så sker det i den enfiliga delen av en mitträckes väg. Jag får hejd på ekipaget och lyckades backa ca 30 m på bara fälgen in på en gammal vägsnutt för däckbyte, lite spännande är det att backa emot den livligt trafikerade E 20 trångt och nervigt men det törs fan inte stå kvar på vägen med röven utåt och byta däck. Reserven var naturligtvis ett dubbdäck!
Väl i Göteborg parkerar vi husbilen på en stor parkering vid hamnen eftersom vi var väldigt tidiga där. Tillbaka till husbilen efter en 2 timmars promenad i slottskogen upptäcker vi att det varit inbrott i vårt mobila hem! Förbannade elände min väska med laptop, extra mobiltelefon, pin dosa, några minneskort mm är snodda. Jag hade tänkt återuppta mitt löpande och hade ett par helt nya Nike dojor som vart tjuvarnas byte. Gudruns lyxiga Nikon kamera med teleobjektiv försvann oxå. Det blev till att snabbt fixa en polisanmälan kontakta försäkringsbolag, spärra dosa och en del annat som fanns i datorn, allt innan vi skulle rulla på båten och tappa täckning. Det kanske ligger en del i uttrycket : "Göteborg är bara ett stort gruppboende för efterblivna fiskare"
 
Danmark är ett dejeligt land. Vi försökte glömma incidenterna och njuta av vår semestertur som hade som första mål den skönt avslappnade atmosfären i Lökken.
Avslappnad anonym Dansk piprökare på torget i Lökken
 
En skön attityd finns i den haär stan. Stranden är enorm med Skageracks vågor svepandes in mot stranden.
Man får köra bil på stranden, låta hundar bada i havet och se coola hängglidare hänga på uppvindarna.
Sköna vågor och ca + 20 i havet. Dejeligt. 
Även romantiska solnedgångar fick sin tid.
En ökenvandrig i Danmark
Gudrun försöker knuffa ner fyren i Havet
 
 
 
Efter 5 sköna dar i Lökken drog vi upp till Danmarks nordligaste utpost Skagen. Nu var det tid för mer fisklukt och mer kultur.
Det enda motordrivna 2 hjuliga fordonet av intresse fanns i Skagen
 
För övrigt så känns det som Skagen återigen blivit invaderade av Tyskar men dom beter sig mycket trevligare nuförtiden dom enda störande människorna är väl Amerikanarna med sitt vulgära bräkande.
 
Det blev ett besök på Skagen museét för att ta del av målningarna som dom berömda Skagenmålarna åstadkom i slutet av 1800 talet. En fantastisk upplevelse att se dessa romantiska verk live.
Ett klassiskt verk
 
Även damerna fick sitt lystmäte
 
Det mest dramatiska är ändå att promenera längst ut på grenen och uppleva dramatiken då dom 2 haven Skagerack och Kattegatt möts och vågorna slår emot varandra från 2 håll.
 
Här möter grenen grenen, samt att dom 2 haven möts oxå
 
Två flummiga Danskar i Lotusposition. Fjanten Jo Labero kan dra sog tillbaka nu
 
En skön resa har vi haft och vi lyckades förtränga dag ett skapligt. Nu återstår att reda ut en massa med försäkringar och annat samt att gå vidare stärkt och förhoppninsvis att ha tagit lärdom.
 
 I morgon tävlar jag och brorsan Svante i Filipstad med gammelfordonen i långlialoppet.
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0