Änglavinge del 4

Lite pyssel har det blitt. Jag har stukat om avgasröret och lagat samt sotat ur den 64 år gamla ljuddämparen som har den härliga fiskformen.
Hedemorastyle med en förnimmelse av fisk.
 
Angående ljuddämparen så hänger den lite nonchalant men det ska bli bättre, även plåten på undersidan kommer givetvis att skalas av en hel del när jag vet var bakre fästet kommer att hamna.
 
Andra sidan "von oben"
 
Ett färgprov. Lite av drömbåge färgsättningen 
 
Nu har motorn blivit en Husqvarna
 
Inget är heligt i MC branchen inte ens att döpa om en kinamotor till Husqvarna. 
Jag tror det var 1987 som Husqvarna såldes till Cagiva i Italien och tanken var att att namnet Husqvarna skulle upphöra, men det visade sig att Amrisarna inte vill köpa nåt det inte stog Husqvarna på så namnet fick leva vidare.
Flera av Husqvarnas ingenjörer startade då ett nytt svenskt MC märke Husaberg. Husaberg nådde stora framgångar i främst enduro Husaberg  ägs numera sedan ett antal år av Österikiska KTM. 
Åter till Husqvarna. Tyska BMW köpte Husqvarna för ca 4 år sedan eftersom man själva misslyckats med att få till en konkurrenskraftig Enduromaskin trots att man köpte in dom bästa förarna som fanns att få.
I år så köptes Husqvarna av Österrikiska KTM och i samband med det så la man ner Husabergs som märkesnamn. Husqvanamodellerna som nu lanseras som 2014 år modeller innehåller ingredienser från alla 4 märkena som är inblandade.
 
Hoppas nu bara att inte KTM köper bort mig från Husqvarna/Lifan änglavinge bara, men jag har nog karaktär och kapital nog att stå emot dom stora elefanternas försök att skaffa monopol.
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: grogg

Det tar sig!
För en som inte följt med på hela resan hittills. Berätta lite mera om ramen. Vad är det för axelavstånd? Vad är det för hjuldimension och vad är det för diameter på rören i vaggan? Och vad är det för cc på kinesen?

2013-10-31 @ 18:37:57
Postat av: Brozzan

Du får nog bjuda hit herr Grogg på en öl, och be honom ta med nödiga mätdon för lite avancerat byggspionage.

2013-10-31 @ 21:41:47
URL: http://hojbygget.blogspot.com
Postat av: Bloggarn själv.

Lite hojdata till Grogg. Axelavståndet är 124cm hjulen 21" däckdimension 2,50X212" samma som Yamaha DT framdäck. Rören bak är 18mm och motorn är en kopia av Hondas gamla 150cc trotjänare på ca 14 hästar. En som byggt i en betydligt kraftfullare smälla i en sån ram är Husqvarnaoraklet Christer Watz som har en Husqvarna 600cc från 1930 talet nånstans som han kör backe med. Vet inte hur mycket han förstärkt och byggt om ramen. Jag har tyvärr sumpat bilderna på den när min bärbara PC vart stulen i somras

2013-11-01 @ 17:22:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0