En händelserik vecka

Eftersom jag lätt torskar på att ställa upp på ideellt arbete så erbjöd jag mig att ställa upp och hjälpa till på jättearrangemanget 49 årsracet i Linköping. Arrangörerna efterlyste folk så eftersom jag ändå tänkt åka dit för att saluföra min Husbil och min classicracer sidvagn blev det så. 
Jag lastade mitt ekipage med släp depåtrampcykel och käk på onsdagskvällen och parkerade det hela där jag tyckte att jag hade uppsikt över ekipaget. 
Kl 06,30 på torsdag morgon när jag skulle dra så gapade cykelstället bak på min husbil tomt. Faaan nån hade snott min cykel en hyfsat fräsch Scott.https://www.youtube.com/watch?v=VmX453h9Tbs
En sån fast med skärmar och pakethållare stals från mig. Håll koll tack
Attans bananer här gapar cykelstället tomt.
Jag fick med mig såväl sivagn som husbil hem igen men folk går väl inte kring med 30 lakan i fickan så än finns det hopp eftersom det var hyfsat stort intresse av sivagnen.
 
För övrigt en fruktansvärt kul, ibland stressig men för det mesta lugn helg, man gör en enorm arrangörsinsats på årsracet på alla banorna bland dom drygt 600 tävlande i Roadracing, Speedway, Motocross och Trial.
 
Jag snokade runt en del i trialdepån och ute i skogen och blev riktigt sugen så till nästa år blir det nog till att lasta min NSU trial och försöka ta mig runt banan. Noterbart är att man börjat utrusta en del gamla trialhojar med kinapuffror vilket öppnar för nya möjliheter.
Fantic/Lifan
Eftersom det är kopior av gamla Honda så smälter dom in bra i trialhojarna 
Mycket hojar överallt även på MC parkeringen var det fler än någonsin.
Teknikpornografi för MC nördar.
Läcker bromstrumma satt på ett lika läckert Triton bygge
Tjusig Finsk HD som tävlade i pre 47 klassen. 
Det jag höll mest koll på var naturligtvis Roadracingen eftersom det är där jag tävlat och det var på raceoffice jag jobbade hela tiden under helgen.
Pre 47 och 175cc klasserna i esset direkt efter start med Roffe Granlund i täten.
Det var tufft i 47 klassen och det skiljde bara 1/1000 sec mellan Granlund och Westelius efter kvalet. En bra fight hela racet igenom på lördagen med Granlund som segrare. På söndagen tog Granlund i så det knakade vilket resulterade i en vurpa för Rolfen så Westelius segrade. Dessbättre vart det inga allvarligare skador på den snart 75årige Granlundkroppen och han körde även 500cc klassen ett par timmar senare på sin Manx.
Lite sivagnar från lördagen.
Strömberg med sin Weslake följd av Markus Andersson BMW där hade man velat vara med
 
Som sagt en rolig långhelg men jag tycker gott att det går att klaga på vädret som var outhärdligt hett, detta är inget för en blek nordbo.
På hemvägen söndag kväll hamnade jag i ett ruskigt rökmoln mellan Fagersta och Norberg som orsakats av den stora skogsbranden.
Skrämmande rökmoln som svepte in över södra Dalarna.
Det regnade ner svartbrända barr och sot på balkongen
Måndag avlastning och en titt på kolonilotten som förblivit ovattnad under 4 dar men klarat sig bra ändå.
 Pumporna pumpar upp sig
 
Lite moppemekande avslutade dagen. Jag har labbat en del med min kinapåhängare och fått den att varva så det kriker med hjälp av en tillotsonförgsare. Kanske lite för mager blandning och för mycket varv i kombination med äcklig värme gjorde att den fick sig ett nyp.
Stackars kanna. Det verkar som det skurit sig här.
Och cylindern verkar inte gladare med flisor borta ur nicasilet.
 
Hjälpen är nära, jag väntar in en leverans av ny kanna och cylinder i morgonkväll från Sandelco speed shop som står för personliga leveranser.
I kväll tar jag mig till Säterdalen för att exponera ytterligare ett fordon, det blir mitt sjätte besök i år och varje gång har jag ett annat fordon än tidigare.'
 
Vi hörs /Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0