En kul kväll i tokiga Säter

Nostagic week har dragit igång igen. Som vanligt så sparkar eventet igång med MC, Moppe och Traktorcruising. Regnet höll sig på lagomt avstånd nästan hela tiden och alla både med och utan fordon stortrivdes.
Ett salt gäng mopedister utanför Isgaraget i Hedemora gör sig klara för färd mot Säter
Delar av familjen Sandelowski håller i mopparna när pappa Bengt är på spaning.
Det var ett oräkneligt antal moppar av alla möjliga och omöjliga fabrikat på skolgården. En hel del snygga hembyggen fanns på plats.
En grym flakmoppe med en gigantisk Cadillac V8 som drivpaket. (framhjulsdrift såklart)
Med så många fordon så räcker inte gatorna i den gamla trästaden till, alltså kör man i tre omgångar med Motorcyklarna först. Där blandas det vilt och dom överlyckliga barnen från crosskolorna i Säter och Hedemora rullar stolt runt under överinseende av föräldrar och ledare.
 
60 år  skiljer mellan Mattias Talonens ökenhoj och Holger Mårts  Husqvarna drömbåge.
Dagen avslutades med en traktorparad som aldrig tycktes ta slut. En mängd partyutrustade vagnar som var utrustade med allt från lyxiga soffgrupper, halmbalar till att sitta direkt på flaket, ja vissa fick sitta i en dyngspridare.
En traktor drar ett släp med en traktor på som har en plattform med en liten traktor på som försetts med en gammal ALBIN motor som dragit en vedkap. En grym kombination.
 
När jag knallar hem efter att ha pladdrat i micken hela kvällen så dyker på himlavalvet upp en vacker flygformation bestående av fyra dubbeldäckare.
 
Man känner sig nöjd efter en sån kväll med så mycket blårök och svartrök. Lagomt jag sätter mig i bilen så drar ösregnet igång men det spelar ju ingen roll när själva paraden är över, möjligen kan det bli blött åt dom hemvändande fordonen.
 
Vi hörs /Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0