Nicodemus..

 
 
Ja mycket kan man säga om isgaragets kära Nicodemus men han kastar inte bort saker i onödan.
Bloggarn till vänster Nicodemus till höger. ( Ej Tysk Hans)
 
Det var bara ett par veckor sedan han lyckades bli av med ca 25 mer eller mindre dugliga motorgräsklippare i ett enda sälj. 
Och vad gör karln då när han lyckats frigöra lite yta av sin trånga gårdsyta.
 
 
 
Jo han köper för en hemul penning in 162 velicopeder i olika grad av renoveringsbehov. Jodå jag är säker på att han kan fixa ihop en cykel av vilket fabrikat som än önskas till den som vill och jag vet att det finns hur många 28" tummare som helst så skynda att fynda. 
Till saken hör att det i köpet ingick drygt 40 motorsågar i olika stadier.
Jodå vi är allt knäppa och samlande på  olika vis gubbarna i isgaraget själv verkar jag ha en särskild faibless för Svensk bilprovning och då främst för MC besiktningar då jag på 12 dagar besiktat hela tre hojar.'
Hoj nr 1 15 april  Yamaha XT 550 1982 godkänd
Hoj nr 2 19 april BMW K100 LT 1988 underkänd. Kass backdäck och lite läck i gaffeln
 
 
Hoj nr 3 Registreringsbesiktning NSU Max 250 1955. Godkänd men återstår vanlig besiktning 
Sådärja själv ägnar jag kvällarna åt självömkan över mitt förbannade högerknä som tycks ha drabbats av kryptonit och kräver nerfrysning  ett par gånger om dagen för att funka,
Svällt knä
Fryst knä
 Funkar all bättredå jag fryser ner skiten ett par gånger om dan, men det som lindrar smärtan bäst är kinesotejpen. Ska till farbror doktorn på måndag och bli ordinerad alvedon eller kanske bli tagen på allvar, vi får väl se,
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 

Björnsten.

Vad är egentligen Björnsten för något. Jo min plogarkompis Rune berättade en gång om Björnsten som är en björnliknande sten på en bergknalle intill nordvästra delen av Brunnsjön. 
Rune sa att han inte besökt stenen på närmare 40 år, så på  vintern för 2 år sedan pulsade jag upp på bergknallen och hittade stenen och idag blev det ett återbesök.
Björnsten i all sin prakt.
Björnstenen med nån slags bildstörning framför
 
Talar man med numera något grånade människor som växt upp i närheten av Brunnsjön så känner dom till stenen och har någon gång i sin barndom klättrat dit.
Brunnsjöns vintervänner har för avsikt att röja upp ett par stigar fram till den legendomspunna stenen så att fler människor kan ta del av dess urkraft.
 På vägen dit hitta jag den här krabaten som förmodligen tänker bli en vacker fjäril någongång.
 
 
Vi hörs/Tomas
 
 
 
 
 

Bullmans moppar.

Vi har i garaget en medlem som går under smeknamnet Bullman och varför han kallas så har jag ingen aning om.
Hursomhelst hyser han en vurm för luftkylda folkvagnar i alla dess former och inte nog med det så är han en utomordentlig trimmare av moppar plus att han hittar några riktigt rara exemplar av häftiga moppar.
En läcker PUCH under uppbyggnad. Tror den kommer att göra lite mer än 30 km/h
Häromdagen dök det upp en KTM moppe med PUCH motor
Han kan liksom inte låta bli när det dyker upp en exclusiv skönhet. Jag brukar dessutom ha trevliga pratstunder med hans 5 åriga dotter Lova när hon hänger med till garaget för inlärning.
 
På nåt sätt så finns det fler än jag som gillar Tele/Gulf färgsättningen.
Luddes och Örjans Classic sivagn med Goldwin motor pryder sin plats i garaget
 
Ytterligare lite televerkstema får agera soffbord i min numera ungkarlslya.
Lite Ernst varning på kabeltrumman men den funkar trots det
 
Gänget från Brunnsjöns vintervänner fick igår på kommunstyrelsens sammaträde mottaga månadens blomma som en uppskattning för vårat jobb på sjön i vintras. 
Klicka på raden och läs vad DT skrev. Visst har jag en stilfull pondusmage
 
Se så glada kommunstyrelsens medlemmar var över att få ge oss blommor
Dom glömde nämna att det körts en massa isracing där också men man kan ju inte få allt.
 
Vi hörs/Tomas
 

Skrotmarknad

Det känns lite som en vårtradition att besöka DAK marknaden i Lugnets sporthall varje vår. I år hade det visst enligt hörsägen varit ovanligt många beslökare tidigt på förmiddagen men dom stora massorna drog vissst iväg framåt elvablecket då det  stora snöskotereventet  " kläschåvnäjsjåns"startade.
Jag hade inget mål och mening med mitt besök mer än att få träffa en del gamla motormän och kanske inte komma hem tomhänt.
Ett par snygga knarrar lyckades jag spana in men jag vet inte om dom ens var till salu.
En vacker JAMES
Och en minst lika vacker ARIEL Square foure
 
Mina egna ytterst modesta inköp inskränkte sig till fyra stycken Gulf klistermärken eler klibbor som dom som försöker snacka Stockholmska uttrycker sig.'
Gulf  är ju rätta soppan i en trial MC
Jovisst passar Gulf dekalerana utmärkt in i färgsättningen av mitt senaste bygge. Det blir en pimpad trial MC, en italiensk Fantic -89 med en Kinesisk 200cc Honda kopia motor och som en extra finess med elstart.
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 

RSS 2.0