En fröjdefull jul till alla oavsett kön, etnicitet, religion eller MC fabrikat.

Japp. Jag utesluter ingen från att ha det bra nu när vansinnet att fira Jesus födelsedag bryter ut.
 
Lite julgodis från Isgaraget kan jag bjussa på. Isgargets galne professor Wärner har lyckats igen. 
Han har ju tidigare byggt 40 ståpeder där det inte finns två stycken som varit identiska men har nu kommit till insikt om att det kanske inte är så dumt att sitta ned då man ska bege sig ut på turer.
Nu blev det en trampcykel med sadel och allt som förlängdes och anpassades  för en Suffolk motor som troligen har hört hemma i en gammal cylindergräsklippare och sedan har cyken byggt om för remdrift via en mellanväxel.
Galet bygge men väl fungerande.
 
Vinter och garageanpassning.
Jag köpte ju en lekmaskin (sidvagn) för ett par veckor sedan. Som vanlig när man försöker få in en sån i Isgaraget så är det problem då vår snikna hyresvärd inte hade en tanke på att vi har fordon bredare än en solo MC när han byggde en massa förråd i gången in till gubbparadiset. Gången in är alltid 5cm för smal så man får vicka upp sidvagnar och andra breda saker på högkant och släpa in dom. 
Därför har jag nu smalat till min sivagn med 5 cm på vardera sidan så att den ska gå att rulla ut smärtfritt.
Det förde med sig att jag fick hitta en ny väg för avgassystemet med sin obefintliga ljuddämpare.
Ljuddämparanpassning. En bättre ljuddämpare fick på köpet plats,
 
Lite vinteranpassning av hjulen också. Bak ett endurodubbat 260 dubb däck. 
Fram 320 skruvdubb.
 
För övrigt tycker  jag hjärnan i ett rödkålhuvud kan vara vackert
 
Återigen God Jul till Alla.
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 

Hemma bäst.

Nu har man varit hemma i mitt kära Hedemora i 2 veckor efter mitt Indienäventyr. Känner mig inte hågad att skriva så mycket mer om Indien då det mesta finns på Facebookgruppen Lazon i Indialand som nog går att smyga in och läsa även om man är FB motståndare.
Jag har inte varit overksam efter hemkomsten. 
Jag köpte i höstas en BMW K100 RS för ett rätt pris. Ett renoveringsobjekt som jag satt klorna i och tänker göra körbar besiktad och klar för att kränga framåt sommaren. Kan bli en bra grundplåt till sommarens MC turneer.
Ska nog bli fason på den här.
 
I veckan som gått har jag byggt ett sopaggregat som vi ska hänga efter 4 hjulingen på Brunnsjön så dom kräsna skridskoåkarna får superis att åka på.
Så här blev den. Känner mig nöjd med bygget
På dom utomordentliga skidskobanorna  på sjön Runn som tar hand om Falun och Borlängefolket samt en massa Holländare har man 3 st sopmaskiner som kostar 42 000 kr styck. Eftersom vi är en liten förening med begränsade resurser så fanns inag pengar till en sådan
Vi hade  ett gammalt trasigt sopaggregat som drevs med ett kraftuttag från en liten Kubota traktor så jag började fundera lite. Jag for till Falun och kollade hur deras maskiner funkade eftersom deras sopar drevs av en separat motor och kunde hängas efter vilke plog som helst.
Det blev inköp av en Kinesisk Hondakopia motor på 7 hästar för 1600 kr.  
Sen måste man ju växla om den så inte sopen går hysteriskt fort. Jag letade på Tradera och hittade en planetväxellåda med 16:1 utväxling vilket var idealiskt för att få ner varvtalet på borsten till ca 170 varv/min.
Det fina var att motoraxeln på 19 mm passade direkt in i lådan och utgående axeln på lådan var 25 mm med kilspår och det är exakt vad kardanknuten har.
Så med lite hemsmide och plåtjobb fick jag till hela maskinen till belåtenhet. Och när jag sen lyckades knåpa ihop sopen för ca 4000kr så blir man ännu gladare.
Här ses motor, planetlåda, kardan och längst ut kedjedrift ner till sopen 
 
Inte nog med det. Eftersom jag gillar motorcyklar och gillar impulsköp så blev det ett köp av en vuxenleksak här i veckan.
Den här skumma sidvagnshojen ska det lekas med på Brunnsjön i vinter
En massa dubb i det här däcket sen ska det bli åka av.
 
Jag kan inte säga annat än att jag tycker om vintern. 
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0