Korkad och kränkt.

Ja precis så känner jag mig. Visserligen kanske det missbrukade ordet kränkt känns lite för inne för mig men det får duga.   
Dubbelt korkad och  lite kränkt
Korkad varför det då? Jo för att jag lät mig luras av en bondfångare,men jag är ju blåögd och godtrogen och dom människor jag umgås är relativt ärliga.
Det var så här att jag var och letade en knegarbil typ VW caddy eller nåt liknande, och hittar en passande på blocket som stod i Falun.
Jag ringer säljaren som är från Surahammar som förklarar att den är såld samtidigt som han undrar om inte jag vill sälja nåt.
Javisst jag har en gammal Frankia husbil som jag vill 25000 för, den vill jag köpa säger han. Efter mycket dribblande så säger han att han kan lämna en merca som byte som han väderar till 15000 plus att jag ska få 5000 till om en vecka. Affären görs upp på en P plats i Fagersta ja hur korkad får man vara?
Jag ångrar mig på hemvägen eftersom det visar sig att mercan inte laddar så jag ringer och säger att affären måste gå tillbaka. Det ska vara skitlätt att byta generatorremmen säger han och jag nöjer mig så länge. Det är ett svinjobb att fixa bilen så jag lämnar till en verkstad men det visar sig att den pissar olja rakt på remmen och att fixa det kommer att kosta skjortan.,
Pust. När jag sen kollar så har inte ägarbytet skett eter en vecka och jag går bananas och lyckas avregga husbilen via min mobilapp samtidigt som jag förklarar att dom nu kör med ett avreggat fordon.
 
Det blir ett munhuggande och hotfulla samtal men han vägrar att låta affären gå tillbaka. Jag kollar upp honom och får reda på att han är en känd bedragare med en kilometerlång åtalslista på sitt samvete men han har aldrig varit våldsam.
Som en skänk från ovan visar det sig att jag skickat med ett för gammalt registreringsbevis som inte är giltigt alltså står jag fortfarande som ägare. Jag får ett brev frå transportstyrelsen att det är för gammalt men det konstiga är att det står ett helt annat namn som köpare alltså har han redan sålt den.
Jag ringer upp och säger som det är och försöker återigen få affären att gå tillbaka men då hotar han med att åka runt i Västerås och dra på sig en massa P böter som jag kommer att få betala.
Jag stöldanmmäler husbilen direkt och talar om att dom kommer att åka i ett avställt fordon som är stulet med polisen i hälarna.
Det har varit tre sömlösa veckor men idag så lyckades jag byta tillbaka så nu står återigen min husbil hemma men det har varit en jobbig tid och det som känts värst är inte att jag skulle kunna förlora en massa pengar utan det är känslan och förnedringen av att ha varit lurad.
Nu är min Frankia hemma igen. Till salu 25000kr endast kontant
Det lustiga är när jag idag fått tillbaka den av bedragaren så har han mage att fråga om jag vill köpa en VW Caddy istället. Jag avböjde. Tur att jag inte är benägen att boxas.
 
Nu kan jag börja sova igen och i morgon ska jag leka plåtslagare igen. Lägga skivtäckning på en gammal välbevarad mulltimmerhytta i Långshyttan. Beställare Länsantikvarieämbetet.
Vi hörs /Tomas
 
 
 

Dalarna lokalpatriotismens förlovade landskap.

Det är lätt att vara lokalpatriot när man kommer från ärans och hjältarnas landskap och förutom att vara lokalpatriot så jobbar jag som provokatör. Visserligen så tycker ju dom mer inavlade och inskränkta Dalamänniskorna som kommer från siljanstrakten och uppåt att vi rumpmasar inte är äkta Dalmasar men det skiter jag i.'
Jag tänker bjussa på en del Dalainspirerade alster som konstfärdigt har utförts.
 
1. Fet Siljansnärabo på alltför liten MC
2. Den här härligt kraftfulla MC hästen finns parkerad i Hedemora ishall,
nu snackar vi MC stad
3. Konstnären Pernilla Nyberg från Fors gör härliga MC skildringar och härliga Dalahästar, det är allt lite fantasifullare i södra Dalarna
4. Mer från Pernilla
5. Afrikansk eller Indisk elefant spelar ingen roll bara de kommer från Dlarana.
'
 
6. Hedemoras egen Dalaryttare togs fram till 500 års jubileet 1946, känns allt lite MC då det sitter en Hedemoraknutte på den och kör. För övrigt en upppiffad silo i bakgrunden
7. Hardcore kurbitz
8. Vi rundar av med en geografilektion á la Dalarna. Gyrots version
'
9. E lita kula med bara Dalarna på. Kan det bli mer patriotiskt
10. Moderatledaren Anna Kinberg Batras upplevelse av Falun får runda av
 
Jag hörde just att kompisarna till David Batra tycker att Davids hemsituation börjar bli dryg. Varje gång nån av dom ringer och frågar om han ska med ut och ta en bärs såp säger han att han måste fråga regeringen först.
 
Hjääälp nu gjorde jag det igen. Vadå? Drev med MMMMModeraterna, jag borde ju förstå att det är ytterst känsligt hos stora delar av min bekanskapskrets som inte tål att man driver om "det enda arbetarpartiet" men den smällen får jag väl ta.
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tvåhjulsdag.

Idag var det en sån där dag då jag borde ha gjort nåt helt annat, men eftersom solen skiner och gargeverksamhet deklarationer och annat passar bäst under höst/vinter eller regniga dagar så kom jag på andra tankar.
 
Det blev till att grensla BMW tegelstenen för att dra till Västmanland. Målet var att konfrontera en suring från Surahammar som försöker blåsa mig i en bilaffär men där kammade jag noll men jag ger inte upp.
Eftersom jag inte tänker döma ut ett landskap för att en skithög är en skithög ty det ligger inte för mig,sånt får andra bloggare göra.
Det blev ett desto trevligare fikabesök hos en gammal bekant Gert Månson i Fagersta. Gert är en hejare på att få till modärna KTM och Husabergmotorer. Dessutom har han värvat mig till sitt team som förare i paradklassen och det jag skall köra är en giftig BSA 250cc på 11 kusar från 50 talet, blir nog inte så stressigt men det är det ju inte i kurvorna i paradklassen.
Det är den här som jag ska leka TT förare på när den blir klar.
Det blir nog lattjo att bli helsponsrad paradåkare.
Det fanns en del kul kulthojar i Gerts verkstad blandat med en massa modärna motorer som var inne för behandling. Han är flitigt anlitad.
Bengt Åbergs gamla Yamaha HL som kördes i fyrtaktscupen på 70 talet
En enastående bekväm och trevlig mekarpall pryder sin plats i verkstan
Snygg Triumph trophy -67
 
Färden gick vidare via Biltema i Västerås för att vända norrut mot ärans och hjältarnas landskap Dalarna,
Det kändes fint att svänga in i Ansta strax norr om Västerås för att kolla in utvecklingen av Sixten Janssons motorcirkus. Det är alltså Robin Janssons seriösa bygge av en motordrom " Wall of death" som nu nästan är fullbordat.
En grymt välbyggd motorcirkus.
Gänget med Sixten har kunnat träna hela vintern eftersom den varit täckt och när det behövts varit uppvärmd. Vi får se fram mot att besöka deras shower i sommar. Om någon vecka till kommer det att monteras ned för att kunna flyttas runt på olika ställen i landet. Missa inte att besöka den om den dyker upp i Din närhet.
Det blir en Indian MC från 30 talet samt 2 svartkvarnor byggda i gammal stil
 
Väl hemma så sken fortfarande solen och jag kände att lite mer hurtigt 2 hjulsåka skulle kännas fint så det blev till att pumpa upp min muskeldrivna racer för en tvåmilatur efter hemkomsten.
Min Peugeot racer en gammal goding
 
Ni vet väl av att det körs ungdomsmotocross på Hedemora motorstadion den 1a maj och den 2a maj körs det påhängar-ståped-moppe race på gokartbanan med start kl 14.00
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 

Albinracing fritt från FB censur och fritt från FB virusar.

Jag har bara 2 gånger tidigare blivit censurerad och det var för två år sedan då jag ifrågasatte ett reportage i Dalarnas tidningar och deras fjäskande för en idrottsman som inte får ifrågasättas och man bara lyssnade på honom. Det var enligt ugivaren inte dom som plockade bort mig utan en läsare som inte gillade mig trots att jag var mild i tonen.
Det jag skrev om på FB idag var dels ett ifrågasättande om hur politiker beter sig och dels hur man bombarderas med Nato propaganda.
Det jag tycker är konstigt är när den tidigare alliansregeringen ägnat de senaste åtta åren till att utplåna fösvaret och helt plötsligt när den rödgröna alliansen vill bygga upp försvaret med ett antal miljarder tycker att dom är för snåla och istället talar om hur mycket duktigare dom är och hur mycket mer dom skulle vilja satsa istället.
Idag tog det såna proportioner att förededettingen Jan Björkklund som påstår att han minsann vill bjuda högst och tjurskalligt drar sig ur vidare diskussioner. Samma Björklund som lyckats sabba den Svenska skolan påstår nu att nuvarande regering inte klarar sitt jobb. Ja sicken desperat skitstövel han ändå är.
Svenska politikers och Svensk medias strävan att propagera för Nato har tagit sig fåniga proportioner sista veckan.
Man får läsa att Ryssarna provocerat Amerikanska spaningsplan över Östersjön!
Väldigt konstigt är det att planet från en nation som finns på andra sidan atlanten som flyger intill Ryskt luftrum med avstängd transponder känner sig provocerade av Ryssarna som flyger dit och visar sin närvaro.
Det är ju trots allt Amerika som deltar i flest krig i världen och nu vill man att Sverige ska göra dom sällskap. Nejtack säger jag.
Vi tillhör ju varken den ena eller den andra sidan. Måste man tillhöra något så vore väl en EU ledd säkerhetsstyrka det enda rätta.
Klicka på spaningsplanet eller textremsan här under
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20610931.ab
Jag blev så skärrad av alla militära aktiviteter över Östersjön att jag och frun kände oss som rättrådiga Svenskar tvungna att bege oss ut på en ålandskryssning för att kolla vad som egentligen försigår där ute.
Frun spanar på Östersjön från Ubåtsfönstret
 
Ser jag inte ett främmandde fartyg som smyger förut. Det är nog Finnjävlar,
 
Vi hörs /Tomas
PS Det är jag som har censurrätten på min blogg
 
 
 

Det blev en glad påsk.

Jag tillbringade ju påskhelgen i min gamla Frankia husbil på en grusplan intill Elmiamässan och det kändes som jag var en övervintrande husbilspensionär på en sopig grusplan i Agadir.
 
Nåja så drygt var det inte och jag gjorde dagligen ganska långa cykelutflykter på min nyinköpta 29 tums MTB (hade ju glömt min promenadcykel hemma men det är en helt annan historia)
Det blev även en tågresa med Krösatåget till Värnamo för en god påskmiddag tillsammans med sonen barnbarnet och hela familjen som finns där.
Ännu roligare var ju att jag med min moppe vann "Moped Custom" klassen och fick en hiskeligt stor pokal för detta.
Lite skrytblankt att dricka skumpa ur.
Fördelen med att ha en egen blog är ju att man kan tillåta sig själv att skryta över ens egen förträfflighet utan att någon ser att man rodnar.
 
Bilsport performace custom show är ju en storslagen tillställning med över 76 000 besökare och det är ju bilarna som dominerar. En jättehall med billjud där det går att köpa hur mycket decibel som helst och utanför så pågick nån slags tävlande i billjud mest db vinner, en hall med racing bilar av olika slag, en hall med classsic fordon och en custom, hotrod, custom truck, och custom MC. i den senare fanns min moppe parkerad.
En katt bland Hermelinerna.
Jag nöjer mig med detta skrytsamma inlägg
 
Vi hörs /Tomas
 

Unik hybridmoppe under utveckling i Isgaraget.

Många har väl hört talas om hybridbilar alltså en hybrid mellan elmotordrift och förbränningsmotordrift.
Detta är ett steg för bättre luft att andas och en besparing av jordens resurser.
Elcyklar är ett bra fortskafffningsmedel för att helt undvika fossila bränslen och få lite motion alltså en slags hybrid mellan el och muskelkraft.
Men hur gör man när strömmen i batteriet på cykeln  tar slut? Jo man tar naturligtvis till sin muskelkraft och trampar på, men när kraften i benen tryter och man har långt hem, vad gör man väl då?
Här finns svaret. Ett embryo till den ultimata veliosopeden.

Man tar helt enkelt en elcykel av den här typen och lyfter bort batteriet som sitter placerat framför bakhjulet för att sen placera batteriet på packhållaren. I det nu frigjorda utrymmet kan man placera en 50cc Kinesisk påhängarmotor som drar ca 0,25 liter milen. Under tiden man kör bensinmotorn kan man nyttja cykelns elmotor till att återladda batteriet.
Alltså har vi här en hybrid med 3 drivkällor vilket torde vara ganska unikt.
1. Batteridrift    2. Muskelkraft   3. Förbränningsmotor
Med dessa tre alternativ så borde detta vara den ultimata cykeln.
 
Och nu något helt annat. Yngsta sonen hemma på besök och han har en gammal Fiat Punto som ser så kriminell ut med rollad mattsvart färg och mörka rutor att vi kallar den pundarPunton.
Nu bestämde sig Rasmus för att piffa upp den så det blev en ansiktslyftning i ordets rätta bemärkelse så den fick en mer positiv utstrålning
Puntons nya look. En gladare utstrålning.
 
På torsdag bär det av till Jönköping och Bilsport Custom och MC mässan för att ställa ut mitt påhängarmoppebygge "Bakis" för att skönhetstävla i klassen Custom moped, 
Mitt utställningsobjekt "Bakis" Namnet kan ni ju alltid fundera över
Om någon tänkt sig till Elmia nu i påsk så går det alltid att få låna en utställarbiljett av mig. Hör av sig bara
 
Vi hörs /Tomas

RSS 2.0