Förarporträtt av Christer Watz

26 mars 2009
Förarporträttet Christer Watz      Christer Himself


Christer föddes 1948 i Linköping men bor sedan 11 år i Motala där han jobbat som museichef på Motala Motormuseum fram till sommaren 2008. Christer sade i somras upp sig och hankar sig numera fram med diverse jobb. Han har ett förflutet som bilmek och lärare i fordonsteknik. Men det som dom flesta mest känner till om Christer är hans enorma kunnande om gamla Husqvarnor och då speciellt dom gamla tävlingsmaskinerna samt han smakfulla sätt att renovera dom på.


Christer var en av pionjärerna när det gäller banträffar och var med och drog i den första träffen 1968 på Sviesta i Linköping, den träffen var för övrigt en extra bonus till deltagarna i veteranträffen Östgötarallyt där en del förare hade en del gamla racer mc som dom ville lufta.
Husqvarna V twin fabriksracer

Sedan dess har han varit synlig på dom flesta racen och träffarna då alltid på någon Husqvarna racer och till allas njutning i somras på den grymt snygga Husqvarna

V-twin från 1935. Den cykeln tävlade Martin Strömberg på internationellt 1936 som fabriksförare sedan försvann cykeln från Sverige och dök så småningom upp igen 1968 i Schweiz då i ägo av Mr Taveri som var far till Luigi Taveri som var framgångsrik i TT på 50 talet. Husqvarna köpte tillbaka cykeln och gav Christer som ansågs vara en talangfull mekaniker i uppdrag att renovera den 1969. 1970 så var cykeln återigen synlig på bana i en uppvisning. Christer säger att renoveringen pågår fortfarande och det är ju glädjande för oss övriga som får njuta av skönheten och ljudet från denna unika racer samt att hans avtal med Husqvarna museet gör det möjligt att lufta cykeln i rätt miljö.


Nu har det handlat mycket om V-twinen men en sån entusiast som Christer har ju naturligtvis en massa andra Husqvarnor i sin ägo, han äger dessutom en ganska unik 4-cylindrig Indian 1938 som han tagit över efter sin far.


Någon karriär som tävlingsförare har han ingen, men har motionerat en del i endurospåren och på crossbanorna


Christer äter helst husmanskost och favoriten är paltbröd med fläsk.

Och hans läsvanor är inte helt överraskande facklitteratur inom MC och teknik.

När det gäller musik är det dragspel som gäller.


Om det blir någon tid över från allt skruvande tar han gärna en promenad i skogen för att plocka svamp och så skriver han lite i diverse motortidningar.


Kan nämnas att han besitter mycket gamla ritningar av gamla Husqvarna racers så om någon behöver veta något om dessa maskiner så är Christer den rätte att fråga.


En kort beskrivning av en avspänd kille med stor passion för gamla motorcyklar.

Kommentarer
Postat av: jan opheikens

HelloChrister.

I heard from a member of the Dutch VMC ,that you proberbly have some parts of Husqvarna motorcycles.

I bought 2 months ago an Husqvarna V twin 550cc 1926.

But............ there is a lot missing.

For example the aluminium exhoust part.

Me was told that you can deliver them ,is this correct???

And do you have other parts for this bike??

Oil pump,rear hub with the brake??and the 4 nuts above the valves??

I hope you can help me to get this bike on the road again!!???

With best regards,

Jan Opheikens,

the Netherlands.

2010-12-29 @ 23:17:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0