Speedwaykvoten fylld.

Min hatkärlek till rundbanesporten har gjort att jag inte sett en speedway på nästan 2 år, men nu har jag sett 2 race på en och samma vecka. Förra veckan SM kval då rikets allra bästa utom dom 8 redan nominerade var med. Tyvärr en ganska tråkig tillställning med alldeles för bra bana och för duktiga förare vlket endast resulterade i 2 omkörningar på hela racet. Då var det lite roligare i kvällens div 1 match mellan Gasarna och Nässjö som innehöll hela 4 omkörningar och lika många vurpor. Eftersom div 1 står lägst i speedwayens näringskedja så var det en blandning av elitförare, unga förare och mindre talangfulla förare.

Andreas westlund Gasarna i täten. Lägg märke till åskådarna i bakgrunden
  

Det var ungefär som att beskåda en elitseriematch i Isracing med heat där det fattades förare ibland och storfräsare möter rena blåbär, trots allt lite charmfullt. 
Tur att man inte fick för sig att köra  TT i Finland i helgen, Finnarna hade tolkat reglementet som ett mumintroll och vägrat hojar i 47 klassen starta om dom körde med aluminiumskärmar! Som om det inte finns allvarligare övertramp i den klassen att ta tag i. Skönt att man lagt TT åkat bakom sig.

Vi hörs /Tomas 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0