Ducati Globetrotter 90.

Ducatifabrikens utsände kommer till Hedemora för att fira 90 årsjubileum.

Det var i Hedemora man tog sin första GP seger för 60 år sedan. 

Ducati Globetrotter 90.

En cykel. Sju förare. 145 dagar en 29450 kilometer lång resa att köra.

90 år av historia och passion för att firas med en världsomspännande resa. 

Resan börjar 4 juli,  datumet för Ducatis grundande, från Borgo Panigale I Bologna , och sedan drar rutten vidare över hela Europa. Den kommer sedan att följa den legendariska transsibiriska järnvägen, från Ryssland, Mongoliet, Kina och sedan Japan innan man reser över havet till USA på väg tillbaka hem i Västeuropa.

Innan man återvänder till Borgo Panigale, kommer många km från denna världsomspännande resa inkludera spännande kurvor av Futa Pass nära Bologna (där många Ducati cyklar har utvecklats och testats under åren). Den förväntade målgången skall vara 15 December 2016.  

Starten av denna tuffa 30.000 km 120 dagars odyssé med en ny Ducatimodell Multi 1200 Enduro. Den nya Borgo Panigale byggda multimotorcykel kommer bokstavligt talat, vara en "fackelbärare", som bär en speciell låga designad av Ducati Style Center: en passande symbol för denna passion som brinner så starkt i Ducati. 

Resan kommer att delas in i sju etapper, som ska fyllas i av sju olika förare. Ducati som valt att försöka ligga online inleddes i april 2016. Kraven var tuffa: sökande som behövdes skulle vara duktiga  motorcyklister med reslust och måste också kunna tala bra engelska. En annan viktig kvalitet kommer att vara en naturlig gåva för berättande i både skriftlig och fotografisk form. 

Mer än 3000 kandidater fyllde i formuläret. Bedömningen Initialt kandidaten har gett 14 finalister som utmanades på en speciell Bootcamp, 14 juni i Nipozzano på Toscana Hills. Denna andra urvalsprocess involverade utvärdering av körvana och psykolämplighets testning under överinseende av ett professionellt team som innehåller tidigare Paris-Dakar-racer Beppe Gualini. 

De var 3000, och endast 7 gjorde det.

En av dessa 7 är Indiern Vir Nakai som startade sin resa den 5e juli och har nu färdats via alperna och vidare genom Tyskland och Danmark

Vir Nakai  med sin Ducati han kommer att ha som reskamrat

 

Han anländer till Sverige den 10e  Juli med första destination Mantorp för att på måndag, tisdag 11-12  juli delta i Svenska Ducatiklubbens bankörning på Mantorp Park

Tisdag kväll dyker han upp i Hedemora och stannar i Hedemora onsdag, torsdag 13-14 juli. I Hedemora kommer han att besöka MC museet samt få en guidning runt TT banan för att kunna få en bild av banan där Ducati vann sin första GP seger 1956 i 125cc klassen. Vir Nakai vill också hedra Hedemora TT genom att köra några varv runt banan

Mannen som tog segern heter Gianni Degli Antoni.

 

Efter Hedemorabesöket drar resan vidare till Moskva och ett förarbyte för att följa den Transibiriska järnvägen till Peking i Kina.

Ska bli spännande att träffa globetrottern Vir Nakai och att få ta honom runt TT banan.

Följ deras äventyr på den här länken http://www.globetrotter90.ducati.com/the-project/ Jorå jag har norpat och översatt en hel  del av den sidans text med Ducatis tillåtelse

Jag får väl återkomma. Vi hörs /Tomas

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0