Anders Eriksson Enduro. Finns inget att tillägga

Anders Eriksson är Sveriges största MC racingförare någonsin, 7 VM guld i världens största MC diciplin Enduro.

Den blicken siktar alltid högt

 Första gången jag såg Anders Eriksson i aktion måste ha varit 1990 på endurotävlingen ”Onkel Toms Hutte” i Tyskland då han som 17 åring och okänd för Enduropubliken på en Kawa 125a körde skjortan av nästan alla. Tog bara ett år till innan han blev yrkeschaffis för Husaberg och många ställde sig frågande till att man satsade på en oerfaren junior. Men det kloka folket bakom Husaberg hade kunnandet och känslan om vem dom satsade på. Han blev senare värvad av Italienska Husqvarna och hjälpte Husqvarna återigen till världstoppen.

Efter att ha kollat kvällens program ” I huvudet på Gunde Svan” så ser man vilka likheter som tävlingsmänniskor, noggrannhet och målinriktning dom har. Han har ju även visat upp sig i ”Mästarnas mästare” där han blev utslagen eftersom han inte fixade att stapla stenar.

Två av världens största idrottsmän

 

Jag blev även imponerad av hur duktig Gunde var på MC men den människan verkar ju ha talang eller är det träningsvilja för allting.

Ja jag erkänner att även jag tillsammans med Gunde fällde en del tårar under kvällens program. Kändes trots allt lite manligt efter att ha hört Anders berättelser.

År 2010 kördes lag SM  i Enduro för andra gången som en ren lagtävling under 6 timmar i Hedemora. Det var ett varvlopp som var en slags stafett. Anders Eriksson körde sista varvet för Tibro och när Anders bakhjulade över mållinjen som etta var glädjen jublande och äkta. Trots alla VM guld så verkade han minst lika lycklig över att få ta hem SM guldet för sin klubb Tibro MK.

Anders passion för Endurosporten försvinner aldrig, han  tävlar fortfarande i Elitklassen i Sverige och han är tränare och mentor för Sveriges bästa juniorer. Behöver väl knappast tillägga att han även jobbar på Motocross och Endurogymnasiet i Tibro.

Vi hörs /Tomas


Kommentarer
Postat av: grogg

Får du betalt betalt för all reklam i din blogg? Och sen alla länkar till "kvinnoproblem" under avsnittet Du kanske även gillar. Kan du inte stänga av sådant?

2016-10-08 @ 07:29:18
Postat av: Bloggarn själv

grogg. Förstår inte vad Du menar? Vad har detta med Anders och Gunde att göra. Visst är det väl lätt att kommentera på albinracing.blogg.se utan krånglig inloggning mm. Självklart får jag betalt för all reklam där man vill utnyttja min kropp men jag känner inte till några länkar om kvinnoproblem.

2016-10-14 @ 00:38:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0