Ny gästbok

Nu har jag lagt till en gästbok längst ner till vänster under länkar. Skriv gärna nåt.

Våler Norge 2009-06 12-14

Spruckna våta drömmar från Våler    ( klicka på småbilderna så syns dom bättre)

Så var det dags för favoritstället Våler. Här såg jag min första Classic racing som mek (potatiskokare) år 2001 och det var då jag började fatta hur kul och vilken gemenskap det fanns i det här gänget och gnistan tändes.
Fredag morgon drog jag Ludde och Benny mot Norge, det hade lovats regn i tre dagar så stövlar regnställ och en hiskelig massa mat hade packats. Ja naturligtvis fanns herr Albin och ca ett ton med verktyg och reservdelar med på släp. Efter att ha mellanlandat på en fika hos Jernbergs i Malung så kom vi till Vålerbanan kl 12.30. Vi riggade "Hotel Albin" ( 2 rum och kök med sovloft och gäststuga) anmälde och besiktade. Snart dök BSA dårarna Palle och Börje upp med mek och husrum.
Vår camp
Vår camp i skön Norsk omgivning                                                           Blå michelingubbe i väntan på träning
 
Skäggmanslaget.        
 
               Gondoljärgrillning av Ludde

Fredagsträningen gick i lätt regn och rullade hyfasat sånär som på 2 rejäla framhjulssläpp som skärrade mig en del, jag hade tänkt helt fel med däcktrycket.
På kvällen allmänt mingel med gamla Albin bekanta ja vi var hela 4 st Albin med. Vi grillade och mådde Norskt moro o goe träffade Kalevi och Micke som kör 66 år nyare stånkor än jag i Super Mono klassen.
Lördag morgon och tidskval våt bana så jag hade i alla fall två led bakom mig efter kvalet och herr Albin rullade som aldrig förr, enda bekymret var en hoppande trea men det är ju Engelsk låda!
En blå dåre i mitten
Dags för race 1. Halvtorr bana så där sprack mina våta drömmar. Hoppade iväg hyfsat i starten men efter motlutet i 2a kurvan så passerade nästan hela startfältet det blev bara att kämpa vidare i bottenskrapet såg att Lena hade fått trubbel med sin AJS hade väl några efter mig i mål men körningen kändes håglös och trean fortsatte att hoppa antar att det var fredagens grilltillbehör som gjorde sig påminda.  Jag bättrade i alla fall varvtiderna från fjolåret med 5 sek per varv. Vann gjorde Palle före Börje jag fattar inte att dom vågar köra så fort.

Mina  supermono polare Micke och Kalevi hade blandad framgång Micke vurpade på warm up varvet sedan han fått sin
egen kylarvätska på bakhjulet. Kalevi körde som på moln och avancerade till en 9e plats
Ytterrökare

Kalevi passerar två gubbar på yttern med en Endurohoj  i 130 blås.  Isracing känns inte lika häftigt längre.

På lördagkvällen så genomfördes en av dom roligaste och sjukaste  motorreparationer jag upp upplevt.
Lenas AJS hade skurit illa i cylindern med ett hål kolvtoppen på allt elände. Hopplöst läge? Nja kanske inte ändå. Bosse började pillra loss kolvringarna och lyckades med det sånär som med oljeringen. En Norrman vid namn Odd Dyrnes visade sig vara en hejare på aluminiumsvetsninig så han tog sig an kolven och svetsade ihop hålet.  
Kolvsmide        Kolvsmed 
Kolvringspår fixas                    Odd är flink med filen

Samtidigt som Tobias och Bosse började bearbeta cylindern med min honare lite diesel batterisyra och punch.  

Cylinder          
  Vi hittade G punkten i Lenas cyl                   
   
Tandläkarson med en Dremel vad månde bliva

               

Efter en massa finlir med Dremeln så var kolven klar för montering och motorn kunde sättas ihop.

Spänd förväntan när motorn skulle provstartas  och hör och häpna den smäller igång i depå mörkret och jublet vet inga gränser.


En händelserik och minnesvärd lördagskväll blev det tyvärr så gick AJSen bara 6 varv på söndagen.

Söndagsrace. Snustorr bana och återigen hyfsat iväg men idag blev  jag passerad och varvad av betydligt fler, jag känner att jag är lite för feg i körningen och herr Albin går bättre än resultatet visar jag bättrade mig ytterligare ett par sekunder per varv. Jag antar att det vill till lobotomi eller nåt för att jag ska ta mig i kragen, kanske ett präktigt helskägg som Palle och Börje har är medicinen. Jag ser i alla fall fram emot att få dra iväg till Mo i Rana om en månad för att uppleva  


RSS 2.0