Det är nog nu. Jag är trött på Norge.

En dag till måste jag uthärda denna Norgenationalistiska yra. Jag har tillbringat det mesta av februari i Falun som totalt ockuperats av Norrbaggar både i snön och i leran plus att dom ockuperat Systembolget i Falun. Vad  vore deras fiskälskande nation utan snön och oljan. Oljan som dom av någon underlig anledning säger sig äga trots att dom pumpar upp den långt ute till havs där det borde vara internationellt vatten och alltså tillhöra oss alla.
Klicka på bilden och lyssna på hur  Helmer Bryds eminent five quartet säger om Norge
 
 
 
Frånsett dessa nationalister så har jag träffat den Franskaste av Fransoser.
Skidåkaren Magnificants farsa en riktigt skön lirare som halsade plunta hela dagarna
 
Ett collage av ett folk som inte kan få nog av sig själva. Klicka på bilderna bara.
 
Nog med skämt, satir och ironi jag tycker att baggarna är väldigt sköna lirare som tycks vara födda glada.
 
Vi hörs /Tomas
 

Skidor skidor skidor skidor och lite MC

Äntligen en ledig dag från VM yran. Jag startade min VM karriär den 3e februari ooh kommer förhoppningsvis att avsluta det hela den 1a mars. Fyra dagars ideellt arbete och resten lönearbete med nån enstaka ledig dag då och då. Skitkul både för plånboken och för själen.
Det känns som hela Dalarna ställer upp som på Gustav Wasas tid
Trötta ögon och lätt för attt somna blir det. Mitt jobb har inför VM bestått av att dra hur mycket kablar och tåtar som helst, några mil har det blitt. Sen ska skiten funka oxå,
Planen var att allt skulle vara klart och testat 5 dagar före invigningen men det blev ganska klart när VM väl startat en dag in i VM. Det kommer att pågå förändringar och nya beställningar tills det är dags att riva. Vi är fyra trådgubbar som går skift med beredskap på plats under hela VM. Det har byggts 4 tillfälliga mobilmaster förutom dom 2 som redan finns . Ett wifi nät som täcker allt från järnvägsstationen och hela VM området är tillfälligt uppbyggt och i lördags var det 7400 pers som var samtidigt trådlöst uppkopplade i wifi nätet.
 
Jag är också volontär som VM värd när jag inte har jour och representerar Hedemora kommun. Det jobbet består mest av att vara trevlig och hjälpa folk att hitta rätt, kul det med och man hinner se en hel del av tävlingarna också.
Här fyller jag ut VM värd kostymen
 
Lördagen 14 feb invigdes Hedemorakonst 2015 där jag bidrog med lite skrotkonst mest för att visa att allt kan vara konst och det bor en konstnär i oss alla bara man vågar släppa fram det.
Min tolkning av Don Quijote
 
På tal om konst så kommer Isgaraget i år att representeras av två byggen på MOONBIKESHOW den 7e mars i verket i Avesta kom och titta.
Luddes "Pissmyran" kommer att visas
 
Min moppe "Bakis" kommer också att visas tillsammans med ett par skrotskulpturer.
 
Eller som det Ryska ordspråket säger.
Сомм создает что-то есть живой души
 
Vi hörs/Tomas

Årets viktigste film. Trevligt folk.

Denna film får Ni inte bara missa. Filip och Fredrik har gjort en kärleksfull film som handlar om hur integration av flyktingar kan göras när det är som bäst.
En kanonfilm. Se den
I korta drag så så handlar det om en blonderad stekare från Borlänge som under en afterwork öl resonerar med polarna och tycker att bästa sättet att skapa integration är genom idrotten.
Den udda sporten Bandy som ligger så långt från Somaliernas horisont som man kan tänka sig blir den stora utmaningen.
Man får följa pojkarna som knappt vet vad is är från noll till b VM. Tränaren är den bästa tänkbara, galningen med det stor hjärtat Per Fosshaug.
Detta gäng från ett av Jordens varmaste länder spelade bandy i Sibirien nåt av det kallaste du kan hitta.
En fantastisk resa för dessa idrottsmän och även för Patrik som startade det hela. Dom befinnerer sig just nu på sitt andra VM och har blivit betydligt bättre bandyspelare, några av dem går på bandygymnsium Patrik har dragit igång bandy för invandrartjejer ochh Pelle  Fosshaug är fortfarande förbundskapten.
 
Jag tycker det är en skyldighet att se filmen och ingen kommer att ångra det.
 
Vi hörs /Tomas

Varför ser jag inte till att spara lite eftersom jag skriver?

Befogad rubrik eftersom jag skrivit en ohygglig massa text som nu svävar nånstans i cyberrymden.
Jag tänkte skriva att längtan efter sommaren skjuter vi på ett tag eftersom det fortfarande finns en hel del kul vinteraktiviteter att ägna sig åt.
Vid kvällens middag så sneglade jag på min Peugeot racer och sommarlängtan föddes.
Men sen sansade jag mig och kom på att mycket kul återstår av vintern
 
Jag har i veckan i mina fåfänga försök att rädda världen varit i Falun och skid VM som entreprenör och bidragit till det mest uppkopplade evenemanget i Sverige någonsin. Genom mitt företag "Fixar Lazon" har jag varit bemanningsföretag åt mig själv och hyrt ut min kropp åt Telia Event. Massor av kabeldragning på Lugnet har det blitt och massor återstår så paniken står som vanligt när det gäller jättearrangemang runt hörnet.
 
Jobbarpolaren pjuklarven Jocke hänger i byggställningen och drar tåtar.
Tror ni inte att pojkvaskern sa åt mig när jag klättrade i ställningen sa:
Tomas jag gör det där för jag tror jag är vigare än Dig.
Jo pyttsan, pensionärsmobbing är vad det är.
 
Eftersom jag när det dyker upp kul saker inte tänker utan säger javisst så har jag de närmaste 7 veckorna tämligen väl bokade.
Frånsett den gångna veckan och kommande vecka med kabeldragning så kommer jag att under skid VM försöka leka VM värd i 4 dar som volontär för Hedemora kommun samt dessutom ha 6 dagars betald jourtjänst på plats som teletekniker. Det blir 2 dagars ledighet under VM jippot men kul ska det bli. Det har så här långt sålts 160 000 biljetter i förköp och enligt arrangörerna så är allt över 170 000 sålda ett bonus. Hoppas att det blir en slant över så Dalarnas residensstad har råd att bygga en ny hockeyhall då den gamla är ett sanitärt riskområde och inte får användas till något. Falu kommun har idag ingen hockeyhall medans en liten skitkommun som Hedemora har 2 så Falulagen får åka till Långshyttan och lira.
'
Fredag 13e feb har brorsan Svante fixat till en 6 days och motocross kväll i Isgaraget dit alla är välkomna, läs  mer på hans blogg www.hojbygget.blogspot.se
 
14 februari så drar Hedemorakonst igång i övre korridoren i Wasahallen. Ett trevligt vernissage där alla som är bosatta i Hedemora kommun och vill ställa ut får chansen. Det blir tredje gången jag bidrar med ett rostigt ihopsvetsat alster.
 Min delvis färdigställda Don Quijote kommar att stå färdig på  Hedemorakonst 14 feb
 
För egen del så kommer det helgen efter skid VM att bli Sveriges enda Hojbyggarshow vintertid i verket Avesta.
 
7 Mars Moonbikeshow i verket Avesta där det i huvudsak är HD choppers men Moon Håkan vill gärna ha en mångfald så jag och Ludde från isgaraget kommer att få ställa ut ett par hojar samt att jag ska bidra med ett par skrotskulpturer.
Luddes hoj Pissmyran
Och min kopparslagare som jag valt att kalla Bakis
 
Helgen därpå drar jag och greven Leif till Inzell i Tyrolen för att bevista VM finalen i Isracing.,. De ni. Vi kommer att inhysas i ett Joddlarpensionat som heter Mariannes
Det blir nog alla tiders det här. Jag förväntar mig fet och fin frukost
 
Sen tror jag i vinterns eflte timme att en SM final i isracing den 21a mars på studenternas i Uppsala kommer att sitta som en smäck.
Det såg länge ut som det inte skulle bli nån SM final eftersom Uppsalaklubben Funbo MS backat ur, men då tar Peter Jansson tag i saken tillsammans med glödheta Strömsunds MK och fixar det hela. Jag tycker det är värt Nobels fredspris att man fixar detta. Alla isracingtokar står i stor tacksamhetsskuld till dem.
 
Sådärja när mars månad är avklarad så kan vi äntligen längta efter sommaren innan dess  så njuter vi av dom närmaste 7 veckorna.
 
Vi hörs/Tomas

RSS 2.0