Ett fåfängt försök att piffa upp Hedemora.

För ett par veckor sedan uttryckte en kompis att han tyckte att tomma skyltfönster och affärslokaler efter huvudgatan i Hedemora ser så deprimerande ut och inte blir lätta att hyra ut.
Jag kan inte annat än hålla med och en tanke föddes att jag kanske ska fråga nån hyresvärd med tomt skyltfönster om jag utan kostnad kan få piffa till tomheten så människor kanske kan dra på smilbanden när dom kollar in i fönstren.
Sagt och gjort jag frågade vicevärden till en av lokalerna om det skulle gå för sig, och det blev ett positivt efter att han kollat med styrelsen.
Skyltfönstret före förvandling                  Skyltfönstret under pågående förvandling
   
Lite trivselbelysning har kopplats på
Min egenhändigt byggda änglavinge framför ett par skrotskulpturer
Min vinnarmoppe på Elmiamässan och Don Quijote till vänster
Skriet från skroten
 
Jag hoppas mina alster piggar upp och att man kanske tycker lokalen blir lite mer attraktiv.
 
Kom och köp Kom och köp. Kom och köp. Kom och köp
Jag har renoverat klart en klassisk isracinghoj som jag nu vill sälja för att kunna fortsätta med mitt skapande och få loss såväl lite stålar som utrymme.
JAWA sent 70 tal ganska nära originalutförande
Samma från andra sidan
 
Intresserad? ring 0705608067   eller mail isracing@telia.com
 
I morgon drar jag söderut på bland annat novemberkåsan och blir på resande fot en dryg vecka framåt
 
Vi hörs / Tomas

Isracer mm

Jag håller på med slutklämmen i renoverandet av min Jawa isracing veteran hoj.
Blå, silver, crom och blankt blir fint det.
Det är en sen 70 talare, jag hittade en färg som är så nära originalet man kan komma.
Biltemas 2  komponent polyuretan lack. Baginboxen hör  inte till hojen, bara för testlack
En taskig skyddsmask vid lackeringen framkallade en obehaglig hosta på natten men jag lovar ska jag leka lackerare igen så får det bli med ordentlig utrustning.
Jan Klatovsky visar att det går att få sladd även med dubbdäck.
Nåt för Collin att tänka på.
 
Nästa vecka räknar jag med att ha fått Jawan klar sen väntar ett nytt spännande projekt.
Det jag ska bygga är en Tialhoj Fantic/Lifan.En italiensk Fantic -89 jag ska förse med en kinesisk Hondakopia en Lifan 250cc 4 takt med elstart.
Det är den här högen som ska bli min nästa trial MC
Kinasnurran som ska in i ovanstående hoj,
Slutresultatet ska bli nåt i den här stilen.
 
Min 1958  NSU Max 250cc 4t trial  är nu till salu för löjligt billiga 12 000 kr
Kom å köp.
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 

Veckans pyssel.

Det finns så många miljoner som skriver om dåden i Paris så jag tror det räcker med det. Självklart så tycker jag såsom dom flesta människor att det är äckligt det som skett och våld i alla dess former är pest.
 
Det finns alltid nåt skoj att göra i isgaraget och då snackar jag inte om den ständiga ölprovningen och dom goda herrmiddagarna
Jag har i veckan som gått färdigställt en lådbil till mitt barnbarn Nova till hennes 4 årsdag.
Jag kommer att leverera den om ett par veckor. 
Sen håller jag på att piffa till en gammal klassisk 70 tals isracing JAWA som kommer att bli såå blank och fin, och nej jag tänker inte börja köra isracing det är på tok för mycket runtikring joxande och för lite åktid.
Pst. Visa inte min blogg för Nova hon kan se lådbilen.
Det fattas bara lite färg på Jawan sen är den klar inför vintern efteer hopskruvning..
 
Jag har  också påbörjat ett bygge av en lättare trialhoj då jag tycker att min gamla NSU max -58 känns lite för tung för min späda armar. Jag har kommit över en skitrisig Fantic -89 som jag ska ympa in en Kinesisk Hondakopia i. En 250 cc 4 takt med elstart kommer nog att bli bra om mitt högerknä behagar jävlas igen.
Det satt en mystiskt reparerad bakram på den där man reparerat med rundjärn och saxsprintar.
Detta uppdrag lämnades över till Hedemoras rambyggarlegend Sune Olsson som byggt motocrossramar sedan 1960.  Han fick med aluminiumskrotet som ett pussel och byggde en jigg och utifrån det så fick han till en ny bakram i stålrör som passade direkt.
Ett snyggt hantverk. Ny stålram till vänster aluskrot till höger
Ramsnidarens logga
Vi hörs /Tomas
 

Lite bilder från veckan som gått.

Antar att veckans första dag är en måndag, varför just måndag har jag ingen aning om.
Det har senaste veckorna varit heta diskussioner som handlat om MotoGP divorna Rossi italien och Marques spanien där dom bägge har munhuggits kört fult ibland och fegt ibland och till och med sparkat ikull den ene. Hursomhelst drog spanjoren Lorenzo vinstlotten efter suverän körning hela säsongen.
Jag fick se hela upplösningeen i salong Wikström med jätte bioduk. Jag skämtade till det när jag kom in i salongen och sa att jag hejade på Lorenzo men det togs inte emot med jubel.
Jag har beslutat mig för att skaffa en egen favorit i MotoGP. Den kortaste av dom alla.  
 Min blivande MotoGP favorit. Dani Pedrosa Spanien
När jag ändå var i Västerby hos Tommy Wikström för MC mys så passade jag på att kolla in i hans garage för att stilla min nyfikenhet på ett lovande caferacerbygge.
Javisst en bumse håller på att förses med centralfjädring. Blir nog bra det här
Brunnsjögänget  har varit i farten  med sjörensning, alltså röjt vass så vi kan ta oss ut på sjön med våra plogar till vintern.
Trångt värre när ekan och flotten skulle ta sig in mot land för röjning.
Det blev 5 ggr bredare när vi var klara.
Visst liknar jag Humpery Bogart från filmen Afrikas drottning
Jag fick mitt knä hyfsat friskförklarat i fredags så nu återstår en del gympa och uppbyggnad.
Lite isgarage godis.
Pickens bisarra rundbanesivagn och en Lindströmmare under uppbyggnad.
Sivagnsmonstret "Blåmesen" från burksidan. Så läcker sjukt.
Rejäla armbandsur
 
Å sen blir det att heja på Smedjebackens stolthet i bandy förståss,
deras seriespel drar snart igång
Heros laddar som vanligt upp med Smedjebackens nationalrätt. Gädda å makaroner
 
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 

Ibland blir man så trött.

Tyvärr måste jag medge att jag är lite slav under Facebook vilket medför att man dagligen retar upp sig på nåt politiskt påhopp åt en eller andra hållet. Det blandas lögner och fakta under senaste halvåret så har flykting och tiggar problemen eskalerat.
Jag har med wikipedias hjälp kollat bakgrunden på samtliga partiledare för att se vad dom möjligen har för förankring och kunskap om hur ett Svenssonliv är.
Ett collage över dom som bestämmer över våra liv.
 

Det snackas och hånas över personerna i regeringen över vilken dålig förankring dem har hos folket. Ibland hånas Löfvén för att han har jobbat som svetsare, kanske läge att kolla vad representanterna i samtliga riksdagspartier har för bakgrund.

Regeringen.

Sossarna.                                                                                                                                                                                                Statsminister  Stefan Löfven blev fosterbarn 10 mån gammal till en familj i sollefteå. Jobbade som slyröjare och timmersorterare han knegade både på posten och på sågverk innan han 1979 anställdes som svetsare på Hägglund och Söner i Ö-vik där han knegade i 16 år till 1995.  Sen blev han ombudsman för Metall och har sedan dess jobbat i facket och som S politiker sedan dess.

Miljöpartiet.                                                                                                                                                                                                           Åsa Romson har disputerat i miljörätt. Hon har studerat och varit yrkespolitiker i hela sitt vuxna liv

Gustaf Fridolin har studerat och varit politiker frånsett 4 år 2006-2009 då han jobbade som journalist och folkhögskolelärare.

Vänsterpartiet. (utanför regeringen men röstar med)

Jonas Sjöström knegade som montör på Volvo lastvagnar under 5 år från 1990-1994 övrig vuxen tid har han studerat och varit yrkespolitiker.

 

Alliansen

Moderaterna.                                                                                                                                                                                                       Anna Kinberg Bahtra civilekonom men har aldrig jobbat som det. Har studerat och varit yrkespolitiker i hela sitt vuxna liv, såvida inte man kan räkna 2 korta perioder som ledarskribent på SVD som egentligen var politiska ledare.

Centerpartiet.

Annie Lööf en kvinna med bra betyg som studerat och varit yrkespolitiker i hela sitt vuxna liv. Hon passade på att ta en juristexamen 2011 under tiden som hon var yrkespolitiker och riksdagsledamot utan att ta studielån. Alltså betalade vi skattebetalare hennes utbildning

Folkpartiet.

Jan Björklund jobbade som yrkesmilitär under 13 år 1982-1994 därefter politiker på heltid.

Varken eller

Sverigedemokraterna.

Jimmie Åkesson har alltid jobbat som politiker och studerat, han har varit och är medlem i ett antal högerextrema sammanslutningar.

 

Sammanfattningsvis ett stort gäng parasiter som sitter och för folkets röst där några lysande undantag har varit ute i verkliga livet och känt på ett Svensson kneg. Kan väl tycka att alliansen inte bidragit till riktiga kneg om man frånser Björklunds militära karriär.

Fan jag hade knegat i 50 år när jag pensionerade mig kanske jag ska skapa nåt nygammalt till nästa val där en sorglös gubbe kan bli politiker.

Vi hörs /Tomas

 

RSS 2.0