Rolf Granlund 70år 26 oktober

Altmeister Rolf Granlund fyllde 70 år den 26 oktober.
Jubilaren
Jag tog min MC och drog ut till Roffe denna kalla regniga måndag för att gratta födelsedagsbarnet och samtidigt överlämna guldmedaljen som UEM mästare. Vi hade det trivsamt tillsammans med Roffes mor med kaffe och tårta , och Roffe verkar lika tänd på Classic racingen som vanligt och längtar  redan till vårpremiären.  

Hedemorakonst 2009

Hedemorakonst 2009
 Baksidan av skriet och en konskritiker
Konstnärn med "Skriet från skroten"            Baksidan av skriet och en konskritiker

Så har man då debuterat som konstnär. För att tränga undan höstmörker med medföljande molokenhet som en del föredrar att kalla höstdepression, så tog jag mig för att svetsa ihop diverse gravrostade järnbitar. Det blev två alster som det står var och en fritt att tycka om eller inte. Det hela började med att jag svetsade ihop något som liknade en motorcykel och en snäll kompis sa att det är ju rena konstverket och med dom orden i ryggen växte idén fram om att även tillverka en staty av gammalt skrot.

Klicka på småbilderna så växer dom
Herr Albin poserar Skriets överkropp  Du o jag Albin
 Jag anmälde verken till Hedemorakonst 2009 som är en utställning som går vartannat år för lokala förmågor och kan beskådas i Vasahallen fram till den 8e november. Invigningen idag bestod av tal, mingel, och alkoholfri cider. Det är kul att se hur mycket begåvade människor det finns som gjort fantastiska tavlor. Jag kan känna mig stolt över att se hur glada människorna blev över mitt skrot, och att min staty fick stå längst fram och välkomna åskådarna. Det blev intervju och fotografering i lokalblaskan så på måndag hoppas jag stoltsera i tidningen.

Banträff och årsmöte på Sviesta i Linköping 10 oktober.

Jahapp så kan man då sätta punkt för säsongen efter lördagens banträff i linköping. Visst var man fortfarande lite åksugen eftersom jag avstod från Karlskoga racet. Tack förresten för presenten.

Det blev en riktigt kylslagen resa dit ner eftersom värmesystemet i Stefan Wemmenlövs buss hade gett upp med 3 minus på morgonen. Men med en fotogenkamin så fick vi en härlig sommarstuge känsla och frosten på rutorna gav upp neråt Norrköping.

Något stelfrusen gav man sig då i kast med banan och hann väl ett halvt körpass när gaswiren brast, så det blev bara att skruva upp tomgången och ta sig via folkrace banan till depån. Efter att ha kapat till wiren så kunde jag tuffa ut igen men fick se upp i vänstersvängarna eftersom den blev något kort och ville rusa.

Dagen i Linköping avslutades med föreningens MCHK racing årsmöte som avlöpte galant och man måste bara beundra och uppskatta det arbete som Lennart Olander lägger ner för att vi ska ha det kul.


Här kommer ett preliminärt program inför nästa säsong 2010. Man börjar redan längta dit

24-25 april     Banträff med licenstagning alternativt 8-9 maj

1-2 maj            Ring Knutstorp  arr Danmark                          Nordic Classic Open

28-30 maj       Alastaro alt Kemora Finland Nordiskt mästerskap och Nordic Classic Open

11-13 juni prel Våler Norge Nordiskt mästerskap och Nordic Classic Open

9-11 juli           Mo i Rana Norge Nordiskt mästerskap och Nordic Classic Open

6-8 augusti       Linköping           Nordic Classic Open

13-15 augusti   Donington     England UEM Vintage cup

27-29 augusti   Gelleråsen   Nordiskt mästerskap och Nordic Classic Open

18-19 september alt 25-26 Ring Djursland Danmark UEM Vintage cup Nordiskt mästerskap och Nordic Classic Open


Nordic classic open är ett öppet mästerskap även för icke nordiska förare


RSS 2.0