Påskyttringar

Glad påsk och så vidare. Jodå visst har vi väl alla låtit oss glädjas att få några dagars extra ledighet. Men vad fan har vi luhteraner oss att glädjas åt?  Jo att Jesus pinades till döds och hängdes upp på ett stort djävla trädplus+.   Visst är det sjukt att man för över 2000 år sedan ska bestämma över hur vi ska tänka och bete oss, i det perspektivet  så är vägbulor, cytkelhjälmar, och  annat småtjafs inget  att bry sig om. Ännu mindre en dator som formligen skriker efter lansdstingets omsorger något som borde påverka oss nämnvärt  eller nåt att bry sig om.Jag har hur som helst ägnat påsken åt diverse kulturella utflykter med min fru. Konstspaning  i Säter bjöd på en 10mila tur med min BMW K100 LT tegelsten  ( usch vilken tråkig bayersk maskin längtan efter Herr Albin känns låååång). Kul var det i alla fall men som vanligt fastnade mina ögon vid diverse skator och höns och som knorr på det hela en gammal drömbåge.


En brusten Moraklocka

Solen sken i tisdagskväll när jag skulle joxa ihop det sista på herr Albin för att e.v smyga iväg på en provrepa efter Vikmanshyttevägen. Men se på fan när jag skulle sätta på den nya kedjan så upptäckte jag att ett fästöra till den gamla "Moraklockan" gått av! Nog är det väl självaste fan att inte grejerna håller i mer än sjuttio år. Jag menar lådan har ju från början setat i en Norton H16  tills den cykeln gav upp, därefter förpassades lådan till en BP sidvagnsracer som tjänstgjort på Solvalla och en massa långa rundbanor, visserligen fick lådan svetsas ihop då också. Nu när jag äntligen fått lådan att funka utan att växlarna hoppar så går den av igen. 
Nu var goda råd dyra, jag tar med lådan till smen i Hysta på onsdagen "Sme Karlsson" som visst ska vara en hejare på TIG svetsning och idag ringer karln och säger att lådan är ihopsvetsad. Han garanterar att det material som han lagt i är av bättre kvalitet än originalet så jag hoppas att det dröjer 70 år till innan jag behöver lyfta ur lådan igen.

Klicka på bilderna så växer dom
 

Nu återstår bara lite gnuggande med filen så kanske det blir provstart till helgen
Vi hörs /Tomas


Radikala förändringar på Herr AlbinEfter att ha stuckit ut hakan tidigare så vill jag gärna presentera dom förändringar jag åstadkommit på herr Albin till kommande säsong.
Förändringarna består av att jag gått ned en dimension på kedjan och att jag ändrat på smörjningen till vipporna. Ja ni ser rätt det sitter faktiskt smörjnipplar i ändarna så nu blir det att komma ihåg att trycka i fett ibland. Har oxå pluggat oljehålen i cylindern och hoppas därmed att fått hejd på en del av oljesullet.  
Med andra ord så blir jag glödhet i år.
/Tomas

En sån dag!

Vissa dagar tycker man att man har hunnit med så djävla mycket utan att anstränga sig.

Idag var det en sån dag. Eller vad tycks.  Vaknar utan väckarklocka och drar iväg till Falun på skrotmarknad, hittar visserligen bara en bolltuta och en sixpence keps men jag träffar en hel hop med gamla MC bekanta. När jag ändå är i Falun så passar jag på att dra på en jobbträff där vi ska avrunda vinterns motionsvåg så det blir både tipspromenad och grillat med jobbarpolare från hela Dalarna och som avrundning får jag ett presentkort på 1000 pix att bränna i någon Intersportbutik. På väg hem ringer ”lilla duvan” och beordrar mig att besöka plantagen för ett inköp av 24 penséer vilket jag också fixar.
Väl hemma i TT staden så kommer jag på att min musikaliske vän Krusbär har dragit igång nåt som kallas bluesjam på puben som skall köras en lördag eftermiddag i månaden. Drar till Kings Arms för att kolla att han inte sitter där ensam och lirar. När jag i nyinförskaffad sixpencekeps äntrar lokalen får jag en smärre chock, det är absolut knôkfullt med folk i min egen ålder och gubbkepsarna dominerar stort över diverse racekepor, hårfärgen på damerna varierar i allt från diverse färgat till kritvitt för att inte tala om gubbarnas kala hjässor till olika silverfärgade nyanser.

Musiken är underbar med ca 15 musiker som turas om att äntra scenen för att klämma i med dom underbara bluestoner. Oj Oj Oj sicken lördag, fick till och med klämma två hylsor malt på eftermiddagen på Kingen.

Tanken slog mig att vi har ta mej fan allt i lilla Hedemora utom en Roadracing bana.

/Vi hörs  


Årets aprilskämt.

Årets aprilskämt vore väl att få se en BSA med ALBIN topp

2.12. Motor: Tillverkad innan åldersgränsen eller utseendemässigt identisk med motor som fanns innan åldersgränsen. Fri trimning.

RSS 2.0