Jag har kommit en bit till

Sitter med en Tjeckisk dator sa ni far sjalva klura ut vilka ord som ska ha prickar over sig.  Lite snalt med rapporter kanske. Jag har haft nagra fina dagar vid Sachsenring med Enduro pa allra hogsta niva, far komplettera med bilder senare.Tog mig igar over bergsmassiv pa 1200 meters hojd pa haftiga serpentinvagar in i Tjecko och bor nu i Klatovskys vardshus och blir bra mottagen. I gar kvall var det kalas nar Antonis svarfar fyllde ar med hompa hompa musik och hela koret. Ska idag besoka deras verkstad och i morgon vander jag mot Holland.
 
 

Framme i sachsenring tältar och mår gott. Har käkat paret skalle och inge b från race. Körde hit helt utan autoban och upptäckte det fina med tyskland. Har bara en tumnagelstor mobil att surfa med när inte paddan vill funka så bilder och mer text kommer senare. Vi hörs tomas


On the road again.

Känns bra att följa gamla hippiegruppen Canned Heat,s uppmaning. Jag såg förresten nämnda grupp på Roskildefestivalen 1973. Dag ett på mitt stolleprov på BMW tegelsten har avlöpt väl.
Packad och klar
Jag har nu anlänt till en håla långt ner i Småland som heter Bor där min äldste son bor med sin familj, en lagom etapp som jag lyckats undvika regnet på. Att det är sent på säsongen syns på vägen där jag endast har mött 10 MC idag.
I morgon drar jag vidare genom Danmark och in i Tyskland så långt som all känns bra. Vet ej när jag kan lämna nästa rapport.
 
Vi hörs/Tomas

Det kom ett brev.

Det var förstås inte ett sånt där tjusigt nostalgiskt handskrivet i brevlådan som brukar muntra upp, dom maskinskrivna i brevlådan kostar ju bara en massa.

Nej det var ett modernt brev som kallas e mäjl tillsänt mig av en annan friherre med sin hemvist i Motala och som mitt i allt modernt brevskrivande sitter fast i 30-tals mc nostalgi.

Christer Watz har knåpat ihop en skön backräser av diverse gamla bitar.

En Husqvarna 500cc rundbanemotor från 1934 är inmonterad i en Svartqvarnaram från sent 40 tal med något nyare röd tank, han kan han Christer

I förgrunden en HD 1200cc dubbelkams-HD från 1929 och bakom Qvarnan en Radco 500cc från 1932.
 

Som friherre så äger man rätt att disponera sin tid lite som man vill så därför tänker jag likt gässen och tranorna återigen ge mig av på en resa söderut. Eftersom jag tycker att åka flygmaskin är ett ociviliserat sätt att färdas så har jag preppat BMW tegelstenen och campingutrustningen för en 2 veckastur i Europa.

Söndag morgon lättar jag och drar mot tegelstenens hemland för att efter ett par stopp hos ättlingar och isracingfolk angöra Sachsenring och kolla in ISDE lag VM i Enduro under några dar.

Därefter går färden vidare till Milevsko i Tjeckien för att besöka Isracingfamiljen Klatovsky under några dar.

På nåt sätt ska jag sen trassla mig norrut genom Tyskland igen och förhoppningsvis göra ett par strandhugg hos gamla Isbekanta och landa i Holland i en håla som heter Tzummarum där dom flesta Holländska isracingmänniskorna bor.

Ja sen är det nog bäst att vända hemåt innan halkan slår till och var tillbaka hos Svea Livmoder nån vecka in i oktober.

Vi hörs/Hälsar Friherren Tomas

 
 
PS. Jag har med på resan en liten datapadda så jag ska försöka uppdatera bloggen ibland.
Jag kan nås på mobilen +46 705608067
Mail under resan lazon1949@gmail.com
 
 

Sporthelg.

Efter att ha tillbringat en vecka i ett hett utland med diverse bad, cykling, bergsbestigning, solnedgångar och andra slappa övningar så har man hittat hem till ett klimat som verkar vara anpassat för hundpromenader och garagetid.
Typiskt bildval av en romantiker

 
Har varit supporter, chaufför och moraliskt stöd till sivagnsteamets konditionshöjare i lördags då hon plågade sig igenom en halvmara på Stockholms gator, ni vet stan där knugen bor.
Målgång för en trött och lycklig Gudrun.

 Fet Snuthäck och fet snut MC
Söndagen tillbringades på motorstadion där NN MX cup i motocross kördes. Trots att det snackas om att det är dålig klass på Svensk motocross så fanns det i alla fall en yngling som stack ut. Blott 15 årige Alvin Östlund som vill ha tuff matchning ställde up på sin 150cc Yamha mot idel 450 cc hojar. Eftersom Hedemorabanan är riktigt snabb och gynnar kraftfulla hojar så vart han hopplöst efter  i starterna. Han låg runt 15e plats i början av heaten men jobbade sig upp genom fältet och tog två andraplatser och det skilde bara en hojlängd i bägge heaten. Alvin spelar bandy och åker skidor på vintrarna och backas upp av sina tidigare namnkunniga föräldrar, mamma Billan Westin/Östlund pappa Erik Östlund skidfantomer i världsklass som ser till att det är seriöst in i minsta detalj.
 
En vilt jagande Alvin med farsan bakom planket och en skylt det står jaga på
Nu blir det genomgång och preparering av BMW tegelstenen inför höstens pensionärsresa, jag ber att få återkomma.
 
Vi hörs /Tomas

Isgaraget har fått tillökning

Fristaten Isgaraget har ju som bekant en vänort i Västmanland som heter Möklinta.
Inte nog med det det finns ett handelsembargo ställena emellan, en viss smak för trehjulingar ser ut att expandera.  Nu har Kalle Wendelins gamla sivagn "Gröna faran" hittat till Isgaraget.
 
Nicodemus nybliven stolt ägare till Gröna faran
Vidundret är utrustad med en Yamaha TX 750 spis. En motor som Yamaha inte vill kännas vid eftersom den enligt vissa har en del kvalitetsproblem. Senast det tävlades  med den var på Sviesta år 2010 och då hade speakern Tomas Hilse mage att vara så oförskämd att han kallade ekipaget för ett totalt misslyckande från början till slut, ja Göteborgshumorn är ju inte alltid så lyckad med tanke på att man fortfarande lever kvar i Kal å Ada humorn.
 
Jag tycker den är frän ja
Monstret  har en lång historia från att varit byggd för isbana, sen blivit lättkonverterad till backe och i nuvarande skepnad tänkt för TT. Nu finns det 3 sivagnsobjekt i isgaraget samt att Kalle från vänorten även har ett objekt på G. Hoppsan höll på att glömma att det oxå finns en Cross sivagn i garaget EML chassie med Zabel monstermotor.
Vi hörs /Tomas
 

Friherrandet goes on.

 Inte lätt att  ge sig in på mc relaterat  blog
gande  där sol, pool och saltstänkta rusdrycker dominerar
Fet flygmorot
 
 
 
 
 
 
 

Som sagt inte mycke till mc trots att ön besitts av landet som fostrat tråkmånsarna pedrosa ovh lorenzo. Det bästa jag sett i mc väg här är en seniorita som gasade friskt på en Ducati klädd i boots shorts linne och hjälm.
 
Verkar vara förberett för mig här
 
 

Min första dag som friherre.

Så har man då snart avverkat sin första pensionärsdag och jag måste säga att det här kan jag lätt vänja mig med.
 
Min kära hustru förärade mig denna tröja på 63 årsdagen så jag inte ska glömma vad jag sysslat med dom senaste 44 åren
 
På onsdag gör jag som tranorna och gässen. Flyger till varmare trakter en stund.
Vi hörs / Tomas

RSS 2.0