Hedemorakonst(igheter) 2011

Så har man då fått agera konstnär för en dag igen. Vartannat år så får människor från Hedemora som skapar nån slags beskådningsbar konst chaansen att visa upp sina alster i Vasahallens korridor.

Konstnären själv med sitt alster
 
Som ni ser så går jag helt upp i rollen som konstnär med bohembasker och djupt svår uppsyn. Funderar på att skära av mig örat på känt konstnärsmaner men det får nog bli en ofrivillig repa på knogarna av vinkelslipen för att få till en konstnärlig smärta.

Fågel Fenix heter skulpturen

Svårt med ljus och bakgrund för att få en bra bild


Det började med en fårsax som skulle bli näbb sen så trillade bitarna på plats allt eftersom. Kroppen på Pippin har tidigare varit en vital del på herr Albin men eftersom den började läcka allt mer  så valde jag att återvinna den till mer konstnärliga ändamål.

Namnet Fågel Fenix? 
Ja Fågel Fenix är ju en av det mest kända examplen på återvinning. eftersom Fenix enligt sägnen brann upp och återföddes ur askan och kolet av sig själv vart 500e år och dess aska sades ha helande och läkande egenskaper. 

Till er som möjligen vill kolla in fågeln så får ni bege Er till Vasahallen där Hedemorakonst kommer att finnas till den 13e november, den kommer därefter att hamna hemma hos frugan och inte i isgaraget

Mycket sköna verk och talangfulla människor finns det i lilla Hedemora.
Klicka på bilderna under så blir det bättre
  
Nu väntar lite mer garagejobb

Vi hörs/ TomasPå 3 hjul

Var tvungen plocka på hjulen på Pumba för att få ett intryck av hur den kommer att gestalta sig.

Snygga sulor eller hur?


Alltid lär man sig nåt nytt har i kväll gjort en del glasfiberjobb. Börjar med att bredda skärmen till sivagnshjulet för att se om det funkar med vaxet som gör att det släpper på rätt sätt, man vill ju inte sabba den lånade formen som jag ska baka själva bakarslet i.

Kladdigt värre. Mina "Bend over" gummivantar kom väl till pass


Vi hörs / Tomas

Braskande rubriker

Trasig lyktstolpe byttes ut
SÄTER

Under helgen kördes en lyktstolpe ner i centrala Säter. Lyktstolpen byttes dock ut inom ett par dagar.
Under onsdagen sattes en ny lyktstolpe upp.Fotograf: Pär Sönnert
 En bilfärd under helgen slutade med att bilen rammade en lyktstolpe på Torggatan i centrala Säter. Lyktstolpen vek sig och lutade sig tillbaka, ända ner till gräsmattan.Denna syn mötte Säterborna i början av veckan men under onsdagen påbörjades ett reparationsarbete där en ny lyktstolpe sattes upp i stället.

Detta smått chockerande reportage mötte mig i lördagsmorse när jag slog upp Södra Dalarnes Tidning
Ja det händer ruggiga grejer här i södra dalarna, bäst att krypa ner i garaget och ta skydd. 
/Tomas


Fysträning

Eftersom jag har fått höra att bra kondis och i övrigt god fysik är viktigt i sivagnsracing så har jag tagit fasta på det.  Sivagnsracing är ju som bekant ett teamwork.  Min fru Gudrun kan nu räknas som en fullvärdig teammedlem efter att tidigare bara varit personlig gruopie åt mig. Det är hon som sköter om fysiken och deltar i diverse lopp i överklassgetton som Lidingö och Saltsjöbaden.

Typisk bil från Saltsjögettot, arma människa som måste köra sån gammal skit

Senast i dag deltog hon i Solsidan runt och jag måste säga att jag är stolt över henne, det ser lovande ut för totalfysiken i teamet.

Gudrun har lämnat övriga startfältet och löper solo
  

Ja se sån stil hon har. Rollerna i teamet börjar klarna! Jag bankar på järnbitar vintertid och kör sönder dom sommartid, Ljungen kommer med reservdelar, kakor och funderingar till garaget samt burkar sommartid, Gudrun sköter fysiken och mig hela året.

Vet inte hur det gick till men jag råkade hitta ett besynnerligt fordon " Segway" den har i alla fall 2 hjul och passar utmärkt att ta sig runt på solsidan med.

Bloggarn på en Segway, skumt va?

Jag fick iväg mitt alster till Hedemorakonst i torsdagskväll så på lördag 29 oktober är ni välkomna till Vasahallen för att beskåda Hedemorafolkets konst.

Vi hörs. / Tomas
 


Nu är Franskfan såld

En gång i tiden när jag ägde och djävlades med en Citra BX 16 TRS som jag slutligen fick ett "Falling Down" bryt på så lovade jag mig själv heligt och dyrt att aldrig mer befatta mig med en Fransk 4-hjuling.
Detta hade tydligen deleetats ur min hjärna när jag i våras införskaffade mig denna skrytbil.
Men efter att jag drabbades av sivagnsdjävulen så fanns det inte plats för nåt franskt (åtminstone inte materiellt franskt) i min fritid. Jag testade och la ut fransosen på blocket och blev totalt nerringd och bilfan vart såld mindre än en timme efter att annonsen blev utlagd och det trillade in nära 900 besök på annonsen på 4 timmar! Snacka om att blocket har genomslagskraft   

Adiö du gamle Fransos


Den som köpte franskfan torskade precis som jag på soltaket, som avgjorde 
Det behövs lite inflöde just nu när familjejapanen Nissan primeran behagat rasa med en nota på nåt mellan 15-20 papp som måste norpas från sivagnskontot.


Heldag på motorstadion och ljusshow på kvällen

Har tillbringat en underbar höstdag på Hedemora motorstadion.
Vi körde en 6 timmars lagtävling i Enduro i dag där jag agerade tävlingsledare. 38 lag med allt från VM stjärnor till riktigt glada amatörer, ca 130 förare körde. Allt har rullat som det ska och man kunde åka hem riktigt nöjd efter idel lovord över det hela.
Lustigt att man glömmer kameran hemma en sån härlig dag.

Men på kvällen när jag när jag var ute och släpade på jycken så fick jag uppleva ett mycket tjusigt ljusspel iSveaparken och då hade jag minsann kameran med.

Världens barn symbolen


Där pågick en kampanj för världens barn med hela parken upplyst av marschaller Den något mossiga underhållningen stod stofilerna i ” Manskören kamraterna” för, vill minnas att vi i min busiga barndom kallade dom för ” Manslemmen kamraten” det styvaste vi hört.

Lite mer konstnärligt avbildad symbol

Lite senare på kvällen när lilla duvan lurade ner mig i parken igen så var det annat ljud i skällan med lite god old rock,n roll.

Lite rockigare symbol

Vet inte riktigt hur jag bar mig åt men häftiga bilder blev det så nu väcktes min konstnärsådra. Jag har anmält mig till Hedemora konst 2011 så nu gäller det att smida eftersom jag måste lämna in mitt alster om 4 dar och jag som inte ens börjat skapa än.

Råvaror till mitt kommande verk


Jag har i alla fall ett embryo i skallen som i morgon ska börja utvecklas.

Vi hörs. / Tomas


Det ördner säj.

Fäck mä mäj lit könstige gräjär frå Värmlann.
Ser ut som en skateboardpark för möss
 

Nja vänder man på steken så ser det ut som en gjutform till ett bakarsel åt en sivagn

Nu ser den mer vilsvinslik ut. Eller möjligen lik ett vårtsvin


Den får nog heta Pumba.

Livet går vidare. /Tomas

Sivagnsromatik

Kan inte avhålla mig från Bellamy Brothers coola textrad som väl måste stämma in på en sivagn oxå

"It's just a vertical expression of horizontal desire."

 Håll tillgodo.
/Tomas


Romantik

Kan inte avhålla mig från Bellamy Brothers coola textrad som väl måste stämma in på en sivagn oxå

"It's just a vertical expression of horizontal desire."

 Håll tillgodo.
/Tomas


Älgjakt med kamera.

Jag blev i morse påmind om att älgjakten startade i morse då jag fick syn på två ståtliga exemplar på väldans långt håll. Det lustiga var att en jaktgubbe med bössa på axeln försökte smyga sig på dom över ett öppet fält på ca 800m.

Jag rullade en bit till för att få ett kort på dom eftersom det kan behövas när dom ska söka älgpass.


När jag fotat dom såg jag att det stog ytterligare en jaktgubbe med bössa walkie talkie och kikare vid vägen och smög på älgarna på ett avstånd av ca 1000m. När jag gick fram mot honom för att snacka lite skit så höjde han sin hand likt en gammal mustachprydd tysk och sade. "Ni måste avlägsna Er från platsen omedelbart för här pågår älgjakt" . Jag åtlydde genast hans order för inte fan kan man väl stå på en allmän väg på sin tjänsteutövning under brinnande krig mot skogens konung.
Dom har säkert kul i sitt orättvisa krig men jag kan inte tänka mig att döda något för mitt nöjes skull, visst jag är köttätare men tycker inte att det är en rättvis fight man utför. Att döda en MC motor under race tycker jag är ok för den går alltid att väcka till liv.

Var och hälsade på en sivagns snubbe i Furtan i dag.  Han höll på och fixade igång en långskorpa.

Vicken bizarr mojäng. Den är mer lik en formelbil än en MC.
Vi hörs /Tomas

Ack Värmeland du sköna

Jaha så har man då hamnat i Värmland på kneg. Det va ju inte vad jag tänkt mig eftersom det finns fullt av pyssel därhemma, men när man som vanligt låter käften ligga steget före hjärnan så får man stå sitt kast. Visst behövs det fyllas på i kistbotten nu när familjebilen behöver renovera sitt aluminiuminre för en ansenlig summa och sivagnsprojektet stå med öppen mun och väntar på mammon.  Fan att man inte har gjutjärn i nya bilar, men å andra sidan så har ju Albin kört med lättmetalltopp sedan 1943.

 

För övrigt så är det svårt att fatta att Värmland gränsar till gnällbältet Närke!

Medans man i Närke säger ” Daeet geår ealdrig” så säger man i Värmland ”De ördner säj” även om det ser hopplöst ut

Antagligen är det släktskapet till sina grannar i väst Norrbaggarna som har ett glatt inflytande på dretlänningarna.  Aktuell  värmländsk  gnällig vokabulär= Dret. Töligt. Gör.

Vämlänningarna så ko la

Tror att dessa Highland Cattle som jag fotade i närheten av Grums
 har ett Värmländskt kynne. man liksom ser att dessa Hedenhösare tänker, ja just det. " det ördner säj" 

Till sist inser jag att jag inte passar in i något politiskt parti eller som politiker eftersom jag gladeligen har betalt min skatt i 46 år, aldrig tagit emot mer än barnbidrag, jobbat ideellt  i föreningslivet ca 500tim/året i ca 45 år, dricker gladeligen fullbeskattade produkter från Vin och sprit centralen,  bara varit sjukskriven ca 80 dagar av 73600 arbetsdagar, arbetslös 24 dar år 1966. Att jag sen föraktar kapitalismen och egoismen samt har en Röd knegarsjäl gör mig som vanligt jobbigt omöjlig och möjligen korkad.  

Vi hörs /Tomas  


Hedemora höstrustar

Så har då äntligen parkförvaltning i Hedemora insett att dom gamla träbänkarna är både kalla och obekväma.Tänk att man måste omskola Ludde till fönsterputsare för att få nån ordning på parkavdelningen.
Fan man blir nästan sugen på att bli uteliggare när det finns såna bekvämligheter.

/Tomas

Garagegänget på turne

I dag drog 13 någorlunda mogna män i väg mot staden där kungen bor. Målet var inte slottet utan MC collection i Edsbacka.
Kan inte annat än lägga mig platt och säga att samlingen, lokalerna och miljön är grymt smakfull.
En härlig samling som innefattaren stor del av MC historien med över 100 hojar.

Favoriterna. Boarder Track hojarna och en del av en kurva på en plankbana mums vad vackert

Kan bara rekommendera alla att besöka stället man behöver nog spendera mer tid där. Dessutom finns det i anslutning till lokalen en del konsthallar att besöka.
Kolla utblåsen, det här är värre än raka rör det är inga rör alls.


Krusbär har inhandlat en vacker hoj åt sin son 8 månader. Det ska börjas i tid


Efter att vandrat runt ett par timmar så sög det i mat och öl tarmen så vi drog vidare till den stjärnbelönade krogen Edsbacka värdshus.   Ja det är visst nån däckfabrik som tror sig kunna bedöma vad god mat är och det är inte Gislaved däck.

Fantastisk mat och mycket fnitter, men en Ludde i rekordform tyckte att fönstren var för skitiga så han snokade upp en del rengöringsmedel och en trasa och skred till verket.
Med benäget bistånd av Picken som fothållare putsas det.
  

Oj Oj. Detta är inte vad det ser ut att vara 


En skön dag i glada vänners lag och fantastiskt tålmodig personal på Edsbacka och en Busschaufför med nerver och tålamod av stål.

Vi hörs /Toma

RSS 2.0