Bilkyrkogården

Tjenixen och tack för senast.

Befinner mig i Småland/Blekinge/Skåne på kneg för att förstärka racekassan. Om det nu blir nåt tävlande I sommar? Känns inte allt för inspirerande att låtsas köra I en klass där viljan att vinna och vara värst med totalt gränsöverskridande hojar tycks vara viktigare än att slå vakt om dom kulturella och historiska värdena.I alla fall så råkade jag I dag passera en skylt där det stod “BILKYRKOGÅRD” och genast väcktes mitt skrotintresse. I närheten av småländska Ryd på Kyrkö mosse finns en f.d bilskrot numera kallad bilkyrkogård som har stått orörd sedan 1974.


Skroten drevs av en man som kallades Åke på myren


Det var med viss vördnad jag vandrade runt med kameran och njöt av en miljö som liksom stått still I snart 40 år där endast moder jord så sakteliga står för den makliga förändringen.

   

Njut av bilderna. Jag kommer att spara ner fler bilder I mitt webb album http://fotoalbumet.se/lazon

Hittade även denna eminenta länk i dag http://www.bilkyrkogarden.se/

Vi hörs /Tomas


Bilder från sjön

Har lagt in dom bilder jag hann med att ta på länken

http://www.fotoalbumet.se/lazon/1565

En sån dag (på sjön)

klicka på bilderna så växer dom.
Ducati
 Kalevi Suzuki 
Ducatispark 140km/h    Suzuki 750 174 km/h
Folksamling Snölek
Massor av folk              Vintern rasar

Vilken kanondag det blev på sjön.  Massor av människor, ett lämmeltåg av snökotrar, isracinghojar, motorsparkar, Rysk sidvagnsmaskin, dubbade Endurohojar och en gnistrande  solig vinterdag som log ikapp med alla glada människor.

Grymma hastighetsrekord slogs på Brunnsjön eller vad sägs om en Ducatidriven spark som kom upp i 140 km timmen, en Suzuki 750 MC 174 km/h  KTM endurohojar 2 st över 150km/h en snöskoter över 150 km/h. Ja en fantastisk dag blev det med korvgrillning och allt som hör en härlig vinterdag till.

På kvällen vankades det en het Chiligryta i Isgaraget och en mycket givande föreläsning av Husqvarnaoraklet Christer Watz. Vilken man och vilken kulturgärning han gör för motorsverige.  Jag känner mig så nöjd så jag tror nog fan jag överlever resten av vintern oxå.

Drar ner till Karlshamn på jobb i 2 veckor och kommer hem förhoppningsvis lite närmare våren.

Ha det. /Tomas 

Pust och stön vicket snömos

Min kompis Rune som oxå älskar att ploga
Belos
Himmel och pannkaka eller som dom säger i utlandet "Heaven and Pancaces"
vilket sjuhelvetes snöstormväder som rasat det senaste dygnet men inget knäcker mig och Rune  när det gäller plogning. Ju jävligare desto mer spännande. Vi har lyckats trotsa elementens raseri åstadkomma en Isracingbana och en 1000m hastighetsraka.
Vi kör väl igång i 12 blecket och sen trivs vi,
/Tomas

Banarbete

Känner mig ibland som en förslavad banarbetare på nordpolen.
" Ge Nordpolen till Nordpolackerna.

Senaste nytt från "En dag på sjön"


Fick i går ett samtal från en kille som kommer med en hypervass Ducatispark så det blir en härlig blandning av Jetsparkar, Ducatisparkar, Motorsågsparkar Isracinghojar Rysshojar med sidvagn samt Sveriges rekordhållare på is i 750cc klassen och det ryktas oxå om en 800hkr jeep.
Ni som vill testa Isracing får gärna ta med eget skinnställ. Det finns en skridskobana på 3km och ett par långfärdsskridskor att låna ett skidspår på 4km är oxå draget runt sjön.
Under mellantiden från sjön till garaget går det ju bra att besöka MC museet eller gå ner till garaget och mingla. Det kommer att vara pilat från rondellen Vid RV 70 till sjön med gula pilar. Vi ses /Tomas

Det närmar sig det stora Brunnsjöslaget

Intresset för garagekvällen med mat och föredrag av Christer Watz och Nisse Hedlund kan nu anses ha nått smärtgränsen med råge. Det ryms inte fler i garaget vid matbordet och till kvällens föredrag. Vi käkar ca kl 18.00 och föredragen startar ca kl 19.00 och sträcker väl sig en timme. Därefter så försöker vi hålla en hyfsad nivå med folk i garaget. På sjön så tror jag det ryms ungefär 85000 människor så under dagen där så möter det inga hinder. Jawa sparken har rasat så den får vi klara oss utan men det snackas om att det ska dyka upp en Jeep med 800 kusar under huven och skovelhjul och vi hoppas att ångjetsparkarna inte har exploderat under Runn dagarna. Annars så dubbas och trimmas det på alla de mest bisarra fordon som går att uppbringa i trakten. På isracingovalerna blir det allt från veteranhojar till elitförare som kommer att rulla. /Vi ses Tomas

RSS 2.0