En lärorik vecka har förflutit och en spännande vecka väntar.

Jag har levt som semipolack i byggbranchen de senaste veckorna.
Alltså det snackas om att polacker är här och snor jobb för låg lön men riktigt så illa är det inte. Jag får bra pröjs och snor inget jobb eftersom den jag jobbar åt har jagat arbetskraft utan napp så här i semestertider. Däremot så är det en trög startsträcka för en seg pensionär att jobba 07.00 till 19.00 för att runda av veckan redan på torsdag efter ett 7 timmarspass.
Funkar bra att bo i campingstuga oxå, men är aningen segt att lämna Hedemora kl 04.00 måndag morgon för att ta sig till Skövde.
Kneget består av inglasning av balkonger och jag ska med mina ihopskrapade plåtslagarkunskaper göra en massa plåtinklädnader men i personalbristtider får jag mest agera hantlangare då det ska hängas fönster, men lärorikt är det.
 Här bygger vi pensionärskuvöser
Jag hann lagomt hem till Hedemora torsdag kväll för att kunna kolla lite på Gävle-Dala sommarcup i Enduro. Noterbart är att det drar in ett rejält regnväder lagomt till start men till skillnad från en annan MC sport så styr klockan när starten skall gå och det är enbart glada miner trots ösregnet. Endurofolk är tuffingar cirka 110 förare kom till start denna regniga torsdagskväll.
Ungdomsklasserna köar för start.
Jag var förresten och fick en provisorisk framtand i fredags i väntan på att få en ny och säkert skitdyr framtand inmonterad då den gamla av konstiga omständigheter gått av.
Kanske inte helrakt men bättre än inget så länge.
Brunnsjöns vintervänner vilar inte på sommaren.
Efter käftmästarbesöket så bar det av till Rune för nu skulle vintervännernas pensionärsliga upprätta en griillplats på Röda hällarna som främst ska kunna nyttjas av skridsko och skidåkare.
Avfärd med den batteridrivna flotten från Runes brygga.
Två cementringar á 200kg=400kgpå väg det kompletterades med ca 1000kg singel två flottfärder senare.
Janne, Nisse, och Rune sliter själv latar jag mig bara och knäpper kort.
Lördag besökte jag Avesta art på "Verket" i Avesta. Enormt häftiga lokaler och spännande konst där man nyttjar dom slaggstens murade lokalerna tillsammans med bra belysning som bidrar till en skön helhetsupplevelse. Jag ställde för övrigt ut ett hojbygge och lite skrotkonst där i vintras under Moonbike show.
Glaskonst
Lite annan konst
Jag kan rekommendera att Du lägger 90 spänn samt några timmar av Ditt liv på ett  besök.
Själen behöver det..
 
Nu väntar ytterligare en semipolsk vecka i Skövde men på fredag morgon bär det av på årets största motorhändelse i Sverige.
 50 Årsracet missa inte detta.  klicka
Detta veteran classic event saknar motstycke. Det är alltså motorcykelhistorsiska klubben som firar 50 år på Sviesta banan  i Linköping. Temat i år är Svenska MC världsmästare och inte mindre än 26 av 29 Svenska världsmästare kommer att finnas på plats. Det kommer att tävlas i Road Racing, Motocross, Speedway, Trial och Enduro allt på veteran MC. Det kommer att tävlas med en bit över 800st  gamla motorcyklar.
Själv tänker jag för första gången köra Trial i Linköping på min gamla NSU max 250cc från 1958.
Stifullt eller hur passande i den skitigaste av gentlemannasporter.
Anmäld och klar. På fredag bär det av
Nu återstår en knegarvecka sen ska hoj, tält, matjesill, pilsner packas för ytterligare en helg på Sviestabanan.  Jag har tidigare tävlat i RoadRacing, Enduro och Motocross på Sviesta som nu kompletteras med Trial men fan vet om jag kommer att köra Speedway där någon gång, det kan ju bli fuktigt på banan.
 
Vi ses väl i Linköping /Tomas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pyjamssport.

Lika för alla eller? Slog på TV apparaten för att kolla en GP tävling i speedway.
Eftersom GP tävlingarna blivit aningen slätstrukna där förarna är så jämna och banorna är ännu jämnare så blir det aningen tråkigt. Därför slog jag på lagom till semifinalerna.
Då börjar det regna! Men herregud vilken katastrof att det börjar regna i en utomhussport, vad gör vi nu? 
Inte kan vi väl smutsa ner våra färggranna dekalförsedda spritmotor  motorcyklar, och vad händer om man får sladd?,
Hemska tanke om min pyjamas med alla sponsmärken blir smutsig. Då kommer i den här sporten det föga överraskande budet. Vi lägger ner. Dom tusentals dansande och skipackade i publiken bryr sig föga.
Varför klarar övriga MC grenar av att köra i regn?
 

 
Förmodligen bättre virke i dom förarana eftersom dom klarar av att köra i alla väder.
Dom enda som verkar vara förberedda för regn i speedway är paraplyflickorna
 
Hoppas jag retat någon.

Vi hörs/Tomas


En kul kväll i tokiga Säter

Nostagic week har dragit igång igen. Som vanligt så sparkar eventet igång med MC, Moppe och Traktorcruising. Regnet höll sig på lagomt avstånd nästan hela tiden och alla både med och utan fordon stortrivdes.
Ett salt gäng mopedister utanför Isgaraget i Hedemora gör sig klara för färd mot Säter
Delar av familjen Sandelowski håller i mopparna när pappa Bengt är på spaning.
Det var ett oräkneligt antal moppar av alla möjliga och omöjliga fabrikat på skolgården. En hel del snygga hembyggen fanns på plats.
En grym flakmoppe med en gigantisk Cadillac V8 som drivpaket. (framhjulsdrift såklart)
Med så många fordon så räcker inte gatorna i den gamla trästaden till, alltså kör man i tre omgångar med Motorcyklarna först. Där blandas det vilt och dom överlyckliga barnen från crosskolorna i Säter och Hedemora rullar stolt runt under överinseende av föräldrar och ledare.
 
60 år  skiljer mellan Mattias Talonens ökenhoj och Holger Mårts  Husqvarna drömbåge.
Dagen avslutades med en traktorparad som aldrig tycktes ta slut. En mängd partyutrustade vagnar som var utrustade med allt från lyxiga soffgrupper, halmbalar till att sitta direkt på flaket, ja vissa fick sitta i en dyngspridare.
En traktor drar ett släp med en traktor på som har en plattform med en liten traktor på som försetts med en gammal ALBIN motor som dragit en vedkap. En grym kombination.
 
När jag knallar hem efter att ha pladdrat i micken hela kvällen så dyker på himlavalvet upp en vacker flygformation bestående av fyra dubbeldäckare.
 
Man känner sig nöjd efter en sån kväll med så mycket blårök och svartrök. Lagomt jag sätter mig i bilen så drar ösregnet igång men det spelar ju ingen roll när själva paraden är över, möjligen kan det bli blött åt dom hemvändande fordonen.
 
Vi hörs /Tomas

Missa inte MC-Moppe-Traktorcruisingen i Säter

Tokig i Säter
Det är inte ofta jag skryter om lillebrorskommunen Säter men det som man gör väldans bra där är nostalgidagarna, och inte att förglömma tisdagsträffarna i Säterdalen. Det är Nostalgic Club som arrangerar nostalgidagarna.
Ja läs själva i programmet
Massor att välja på men i mina ögon så är torsdagens cruising det roligaste. 
Jag lånar ut två moppar  och kommer att agera speaker på skolgården där alla MC-Moppe-Traktorer startar i nämnd ordning. Trottoarerna i trästaden kommer att kantas av besökare och gatorna fylls av gamla fordon.
 
Passa på och kolla vetja.
Vi ses /Tomas
 

Veckans vara.

Jag försöker ständigt övertyga mig själv om att jag har på tok för många motorcyklar/mopeder och att jag helst måste minska på beståndet.
Min önskan att göra mig av med några MC för att bereda plats till framtida projekt går ständigt på skit.
Efter att ha knegat i Skövde några dar så passade det alldeles utmärkt att på hemväg ta en omväg på ca 18 mil och plocka med mig ett traderafynd som jag bundit upp mig vid.
Det bidde en Asianwing 300 från mittens rike
 
En kinesisk Honda kopia som jag fick för ett oemotståndigt pris och jag hoppas den kan bjuda på en del grusbus.
 
Vi hörs /tom
 

Vi e svenska fans allihopa.

Inte ofta jag kollar fotboll på TV men semifinalen och finalen i U21 EM ångrar jag inte att jag kollade.
Sug på den SD. Utan denna sköna blandning av efternamn hade vi inte varit där.
Ja alla riksdagspartier utom ett har ju velat gratta U21 laget. Hmmm
 
Det verkar som det kristna kärleksbudskapet har hamnat i helvetet oxå.
Klicka på häxan och lyssna.
För övrigt så tycker jag visst att man kan klaga på värmen. Det börjar ju bli hett som i Helvetet.
 
Vi hörs / Tomas
 
 

RSS 2.0