Skön hösthelg med MC förtecken.

En sån där härlig höstlördag som lockar till MC åkning efter några dagars lönearbete med målning på hustak. Fick nys om att det var nån slags skrotmarknad och veteranbilsträff i Högbo bruk på lördagen så det blev till att grensla BMW knarren för lite sportig körning.
Compakt living. Så här bor och reser och jobbar en sann skrotmarknadshandlare.
Det blev en alla tiders trivsam körning via Stjärnsund och dess slingrande asfaltsvägar till Norrland och Högbo bruk. Ja gästrikland räknas ju faktiskt till Norrland. Inget skrot handlades men det fanns ju en del kul fordon att kolla.
Jag hade inte plats för den här på hojen. Annars så----
Den här lastbilen har gjort tjänst på Norrlands vaddfabrik i Järbo
Buss på Dig.
Efter en rask rundvandring bland skrot och annat kom jag på att Granatrundan i Enduro pågick i Falun så det blev att gasa ur tegelstenen på den flerfiliga vägen mot Falun för att väl framme hinna få se dom två sista gå i mål. Men jag fick ju se prisutdelningen samt att jag träffade en massa gamla Enduropolare.
 Glädjande nog så blev det seger i breddklassen av klubbkompisen Mattias Johansson
På hemvägen blev det en fika i Torsång
 
Vargen kommer! Och det gjorde han verkligen.
Multimotorcyklisten Olle Nygren 86 år ung kom till Hedemora för att signera boken om sig själv. Det är alltså den levande legenden Varg Olle Nygren som kört fler tävlingsvarv runt TT banan i Hedemora än någon annan. Han var på ett sprudlande humör och signerade så pennan glödde. Det var faktiskt 50 år sedan han skrev sina memoarer senast. Tommy Rander har hjälpt till med skrivandet men Tommy tyckte det var skitlätt att mjölka Olle på minnen, det bara rann ur i ständig ström.
Jag lyckades få både Olle och Tommy Rander att signera.
En oerhört pigg 86 åring. Så där gammal och glad vill jag också bli
Alla var där. Bosse Wallertz, Kåre med håre för att nämna ett par. Inget barnkalas här inte, både stämningen och medelåldern var hög
Det såldes fler böcker i Hedemora än i Friends Arena vid speedway GP kvällen innan.
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 

Varg Olle kommer till stan.

Vargolle besöker Hedemora MC museum söndag 27 kl 14,00-16,00 september för att sälja och signera boken om sitt spännande liv.
Vargolle som kört nästan allt i motorcykelväg och var ett stort namn då TT loppen kördes i Hedemora på 50 talet. Passa på att träffa den fortfarande aktive 86 årige MC legenden.
 
Det är den gamla kontroversielle rockaren och speedway fantasten Tommy Rander som skrivit ned vad Olle berättat.
Passa på och möt Olle vetja
Vi hörs /Tomas
 

Först plockar man isär dom i molekyler

Jag har lånat rubriken från Robert Gustavssons med Killinggänget och den underbara scenen där Sudden refererar Novemberkåsan.
-Sudden. "Först plockar man isär hojen i molekyler. Jaha! Å sen sätter man ihop dom. Varför de då?  Svar. Ahh man gör så bara.
 
Ungefär så håller jag på å gör. Jag köpte i vintras en veteran isracinghoj från 70 talet som är hur bra som helst mekaniskt men behöver en grundlig rengöring lite kromgnuggande och lite mer enhetlig färg i nån av Jawas originalkulörer. Så det blev till att plocka isär den i molekyler.   
Ser lite trasigt ut nu men det kommer att bli bra
 
Vi hörs/ Tomas

Kom å köp.

Eftersom jag har en del hojbyggarplaner inför hösten måste jag decimera MC beståndet en del för att ge utrymme till kommande projekt. Det första jag vill göra mig av med slumpar jag iväg nästan gratis.
Asiawing 300cc 4 takt 2007. Kinesisk Honda kopia väldigt lite körd. Pris 5000kr
 
Ej reggad följer med 1 omgång bra beg Endurodäck. Elstart, allt funkar som nytt.  vill inte byta mot annat än reda pengar. ring 070-5608067   eller mail isracing@telia.com
 
Jag har ju varit på resande fot tillsammans med frugan. Hett som fan 35-40 varje dag sköna bad och en ursäkt att få dricka mycket pilsner.
Det har sportats lite via cykel vilket i min värmekänsliga tunnhudiga kropp tillsammans med ett mjukt skallben skapade yrsel och olustkänslor som då och då kunde dämpas genom att slå vatten på skallen.
En människospillra med värmeslag. Man kanske ska raka benen som dom stora.
 
Frånsett lite gnäll från mig så har vi haft en kul och omväxlande semestervecka på Rhodos, för övrigt mitt första besök i Grekland. När jag räknade efter så var Grekland den 30e trettionde nationen jag har satt min fot i och än har jag inte rest klart hoppas jag.
Här följer en del semesterbilder.
Vi hittade en mysko tunnel genom ett berg där vattnet transporterades.
Ca 100 meter utan lyse bara min LG lur att lysa med. Spännande
Seven springs heter stället och det sipprade fram vatten ur berget på 7 ställen.
Jag försöker lära mig det här med Selfies
l
Vi hyrde en 80cc Piaggio för att mätta MC abstinensen
Vart lite härligt fläktande och väldigt spännande åkning där man fick trängas med stora bussar och bilar.
Moppeturen bar iväg till den vita staden
Lindos och dess akropolis.
 
 
Och nu lite grekiskt djurtema
Läge för lite fotfiskar som knaprade i sig lite av våra nariga fossingar. Kittlande mysigt
 
En söt ödla på en vägg i Acropolis
Dom lata åkte på kuvade åsnor genom gränderna och upp till Acropolis,
Joråsåatt trots att jag som pensionär blivit av med lagstadgad semester så kändes veckan ändå som semester.
 
Väl hemkommen till ett för mig mer passande klimat så väntade en del lönearbete på ett tak.
Lazon på taket.
 
Det var väl allt för tillfället.
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Internationell motorblog

En sån här borde man ha.
 
Undrar vad en sån kostar? Jag har ju lastbilskort så det borde ju funka. Kanske till plogning eller nåt, köra handlastade tegelstenar från Bältarbo till någon kulturrenovering.
Vi får se./Tomas.

Nu bär det av mot den västerländska kulturens vagga.

Joråsåatt jag och frugan ska ut och åka flygmaskin tidigt på söndagsmorgon. Grekland närmare bestämt Rhodos är målet dit jag ska frakta min blekfeta kroppshydda för att söka skugga.
Tror inte jag glömt nåt. Bra med mycket luft i väskan inför hemresan
 
Jag har inga stora förhoppningar om att få se några fräna hojar i Grekland och det får jag väl skita i.
I bästa fall får jag väl njuta av en sån här
I den oroliga världen har ju Grekland spelat en stor roll senaste tiden. Dels genom sin egen urkassa ekonomi där man i minst 10 års tid helt försummat att det ska betalas skatt om en nation ska kunna stå på egna ben, dels har man blivit ett transferland för tusentals flyktingar som flyr för sina liv och vill söka sig till bättre bemedlade nationer. Som läget är nu verkar fler nationer öppna sina hjärtan och gränser. Det är skamligt hur våra Nordiska grannar tidigare har varit så avvisande. I slutet av 2a världskriget så släppte sverige på kort tid in drygt 100 000 tusen finländare och åtskilliga tusen norrmän så det är på tiden att gränserna öppnas på vid gavel.
Tänk om flygmaskinen har inspirerats av denna maskin, då kommer resan att gå raskt
 
Och istället för buss så fraktas jag gärna till hotellet med en sån här.
MotoGussi 500 cc V8 1956 vackrast så här utan kåpa
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0