Bloggtips

Litte tips om kul bloggar jag följer

http://sidewing.blogg.se/
Garagekompisarnas sivagnsbygge. Bloggen har nyss fått ett nytt liv

http://www.hojbygget.blogspot.com/
Brorsans blogg om diverse egna hojbyggen och renoveringar 

http://www.saxtorpclassicsidecar.se/
Mycket sidvagnar från familjen Press. Danskar som bor i Skåne.

http://www.vardagsmighty.blogspot.se/
Stellan Egeland världmästare i hojbygge. Kul skrivet och väluppdaterat.

http://www.nonshine.blogspot.se/
Tomas Grandell classic Racingförare som kör i många klasser och haar ett brett kunnande om MC.

http://www.edstugaanders.blogspot.se/
Anders Jonsson fd isracingåkare från Hälsingland som varje år far till Bonneville och har ett fartrekord där på en ESO. Följ hans senaste bygge.

Vi hörs /Tomas 


Det skiter sig.

Måste tyvärr meddela att det inte blir nåt sivagnsåka den här säsongen. Tack vare taskig motivering efter jul och bristfällig tidsdisponering. Ja jag säger så eftersom jag tidigare hävdat att människor som skryter med att dom inte har tid bara vill göra sig märkvärdiga, såvitt jag vet så innehåller dygnet 24 timmar för alla om man inte flyger runt jordklotet moturs.
Nytillverkad skiva från ISR finn ju kvar till nästa säsong


Hoppas bara Sätermannen har överseende med att han inte får burka sivagn den här säsongen.


Huruvida det blir Albinåka avgörs nu till helgens regelriksdag om man vill behålla det genuina eller köra Folkracestuket som innebär att man kan tota ihop vad fan som helst bara det finns en skruv från 40talet som kan relatera till tidsepoken. Det jag känner just nu är väl att lasta Herr Albin bak på bobilen och ta en semestertripp med fru och jycke till Mo i Rana.

Vi hörs /Tomas 

Nya konkurrenter i stöhjulsklassen

Jag hade råkat glömma min kamera i garaget och fick till min fasa skåda en del unika bilder i densamma. Troligen hade herrarna på bilden inte tänkt avslöja sin unika satsning men kameran ljuger inte.
 
Wärner Burgmeister med burkslav. Torrgasar och torrburkar på Ryss 3 hjulingen


Ja skrämmande bilder är det. Jag har hört ryktas att den smått adlige Wärner tänker söka asyl i Ryssland nu när man börjar närma sig Tsarvälde.

Vi hörs /Tomas

Mystiken kring bollpumpen tätnar.

Vet inte om dom två stora morgontidningarna i Dalarna (DD och DT) har startat nån slags rubrik krig och har kommit på att det är nyheter om fotbollspumpar som säljer lösnummer bäst. Nedanstående går att läsa på Dalarnas tidnings nät tidning i dag, förmodligen som en replik på DD,s nyhet här om dagen. Nu väntar vi med spänning på hur DD ska tackla det här. 

#Bollpump tog eld på Vallen
BORLÄNGE
Strax efter klockan 13 på lördagen larmades räddningstjänsten till Domnarvsvallen.
Relaterat
Svart rök steg upp från ett förråd på Domnarvsvallen. Brandkåren rykte ut och fann en bollpump som tagit eld i förrådet.
Bollpumpen drogs ut på gården och elden hann inte sprida sig.#

När jag var ung fanns en kraftfull hejarramsa från Domnarvsvallen.

" K---n ballen Domnarvsvallen" Ja tänk så grabbigt kul det var förr men det gällde ju förståss bara herrmatcherna.

Vi hörs / Tomas


Skrämmande läsning.


Ovanstående stod att läsa i dagens nummer av Dala Demokraten, det är ju skrämmande vart är det hela på väg? Vad blir nästa steg? Det kan ju sluta med att en hel fotboll blir skurkarnas byte nästa gång.
Det är troligen med sånt här hett stoff Göran Greider ska rädda DD nu när allmänheten fullständigt skiter i att han gått ned fyra hekto och lärt sig hantera gångstavar.

Jag bjuder på ytterligare ett vårtecken från idag. Snacka om livskraft.
 

I kväll blir det sivagnsbygge.
Vi hörs /Tomas

Speedweekend lördag

En kanonlördag i strålande sol.  Åkmässigt ingen större skillnad mer än att det var lite mer spännande med mer snömodd och djupa vattenpölar och ganska trögt i det mjuka föret.
Ja här finns det svart på vitt


Tror nog inte jag kommer att delta som tävlande i Speedweekend fler gånger men jag kommer definitivt att besöka det som publik. För mig var den stora behållningen depåområdet och alla sjuka byggen.

Mobacken gänget värmer sin största jet maskin.


Ja vicket gäng Jämtarna i Mobacken racing är. Det är en skön blandning av bysmide, Hightech och skaparanda, bara en sån sak som att man servade en i teamet som tillbringade helgen på BB med livesändning. Man riggade en webkamera taket av en buss och kopplade upp sig via trådlöst internet så polarn kunde följa depåjobbet mellan värkarna. 

Brooklyn Choppers (Gävle) tolkning av 70 tals Dragbike


Härlig Guzzitrike med coola detaljer


Min enda klasskonkurrent. Charles Ingbergs Traja


Ja mycket köande blev det.


Nu får herr Albin vila till sommaren. Jag måste hugga in på sivagnsbygget igen om det ska bli nåt stöhjulsåka till sommarn.

Vi hörs /Tomas 
Speedwekend fredag

Ku när trots en ytterst förvirrad organisation. Att tidsschemat spricker när Ocklund och SMA är i farten kan ses som en underdrift, det har snarare blivit ett slags religion. Starten förskjuten 1 timme sen får man sitta i kö 1 timme så när man väl får släppa iväg herr Albins sprittande hästar så förväntar man sig en hiskelig fartupplevelse. Nu vart det ju inte riktigt så ty det rådde motvind, klen bestyckning enär herr Albin aldrig vädrats i så kylig och syremättad luft efter andra världskriget och en del motsträviga vattenpölar bromsade upp alltihopa. Farten blev väl måttliga 102 km h.
Men det som är behållningen är ju depåupplevelsen som saknar motstycke.

En Gävletillverkad "Furir" tävlade ej men funkade och var vacker


En HD sida med Turbo! De ni.

Jet sparkar

Fulldubbad snutvolvo.


En uppmaning till Er som tänker besöka Orsa i morgon. Ta på stövlar för det är förbannat blött på isen.

Vi hörs i morrn. /TomasVintercamping i Orsa

Hej å hå sa farbror blå. När ska jag och brossan bli vuxna? Aldrig hoppas jag. Det är spännande att sätta upp ett alldeles oprövat för(huds)tält på is i kolmörker med isbjörnar, snöleoparder och Kalle Moreus i trakterna men nu står det på plats.

Min Brossa reser tält i Ossa 
 
Besiktningen bestod av ett moment, nämligen att kortslutaaren funkade. Hjälm och övrigt personligt skydd sket man fullständigt i.
Vi hörs imorrn. /Tomas 

Det närmar sig Speedweekend

Allt verkar vara under samma förvirrade kontroll som vanligt. Herr Albin har gnytt lite över att jag glömde hans namnsdag förra veckan så jag måste istället kompensera honom på 70 årsdagen som infaller nån gång under året. Han ställer ju upp för fosterlandet och vägrar ta pension trots hög ålder. Vi har iallafall provkört igen på Brunnsjön till belåtenhet, och jag har fått startgrejen att funka bra nu.
 
Det finns inga ursäkter för Er att skita i att besöka Orsa till helgen


Ses vi till helgen?  Tomas

Vårtecken

Hörde på radion i dag att dom första tranorna dykt vid Hornborgarsjön. Märkligt det dyker upp ca 15 000 tranor där varje år men platsen besöks av ca 150 000 människor. Självklart så får tranorna därför långa halsar när dom ska stå och stila inför denna publik det börjar bli diva varning på dom. Hörde också i samma radioinslag att det är brännvinets förtjänst att dom samlas där, en gång i tiden så odlades det mycket potatis där som skulle användas till brännvinstillverkning och det upptäckte dessa långahalsade snyltare som mumsade i sig knölarna men numera så utfodras dom med korn för att kunna hålla dom kvar som turistmagnet.

Vårtecken från Hedemora ett gäng sångsvanar


Här hemma får vi tills vidare hålla tillgodo med sångsvanar men tranorna lär komma snart.
Jag hade  tidigare en mindre fågelkunnig jobbarkompis som kallade tranor för strutsjävlar men han haar vi deporterat till Norge där man inte är så n oga med fågelarterna.

Vi hörs /Tomas 

Gubblördag med MC tema

MC Collection.
Vacker race HD stånka

Det var Brossan, Wärner, Ulfen o Jag som drog iväg till MC collection för att lyssna till hur Stellan Egeland byggde sin Slugger. Det var grymt givande att lyssna till Stellan och hans sköna tugg som han drog på ett ödmjukt sätt samtidigt som ISR Acke Rising kompletterade det hela med hur han bidragit till bygget.
Sluggerns framdel. Navstyrning, Turbo Titankrök
 

Denna skapelse lämnar hela 202 hästar på slangen vilket gör dom ofelbara Bayrarna på BMW fabriken gröna av avund samt att hojen har ett vrid utöver det normala och en väghållning i GP klass och lite till.

Med den här skruven kan man höja potensen i sluggern


Vi fick tyvärr bryta upp lite för tidigt för att hinna till Eskilstuna och se SM finalen i isracing.
Det är inte utan att man känner sig lite oroad för Svensk isracings existens. Visst Posa är grym och kan fokusera på uppgiften så väl att han bärgar sitt 22a SM guld men det borde inte vara möjligt att vid 64 års ålder att göra det. Dom två som hade kapacitet att spöa Posa vurpade bort sig men det gjorde inte han. Det fanns i startfältet ca 5 förare som höll klass men i övrigt så räckte det nog med att äga en ishoj för att kvala in till SM final. Antalet licensierade förare i riket är nu nere i ca 25 st. Fick inga bra bilder men jag filmade finalen som jag knske lägger ut på tuben så småningom.
Isprinsessor från Eskilstuna. Primadonnorna hade hjul


Vi Hörs/ Tomas


Pagod

Nu är det bara ett halvår kvar! Ja det vill säga 184 kalenderdagar eller 94 arbetsdar när jag dragit bort semester, arbetstidskonto, flextid och lite komptid. Jag skiter i Reinfelts drömmar om 75 år. Karln hade ju mage att påstå att man borde byta karriär och yrke när man närmar sig 60år, javisst jag erbjuder honom att byta jobb, lön men inte frisyr med mig så kan jag nog lulla med till 75 och kanske få till en rödare inriktning på egopartiet som tycker det är OK med Europas högsta ungdomsarbetslöshet och högsta pensionsålder.

Var idag och fixade telefon hos stans enda urmakare och tillika telefonisamlare.
Han har en vacker ( i en telefonares ögon ) trädgårdsprydnad.

Pagod kallas modellen och har tidigare stått i Norrtälje
 

Var i kväll ner i garaget och tillverkade en startmotorsapparat som ska hjälpa till att få igång herr Albin om det blir för halt att knuffa i gång den men den vart så tekniskt avancerad att det blev svårt att fånga den på bild

Håll istället tillgodo med lite sköna bilder från Ljungens bås
Sjuka maskiner

En Solex i Ljungens TT design


Vi hörs /TomasRSS 2.0