Bättre förr

En skön 12 min  rulle från Hedemora TT 1957 intervjuv med Furtan
http://www.youtube.com/watch?v=bvHfPDPiG7w

Att ta sig t(I)ll dalen

Varje tisdagkväll hela sommaren hela sommaren så träffas främst bilnostalgiker i Säterdalen för att umgås kolla fordon främst gamla jänkare  och lite hojar. Det bjuds alltid på ganska skön musik med en blandning av rockabilly, blues  och country.
En supergrupp från Dalarna.
Från vänster: Putte Snitt, Billy Opel, skymd trummis Proppen Nilsson(Svenne Rubins),Morgan Korsmoe(Lars Kristers) Pelle Lindström(Kebnekajse) multimusiker och skådis i himlaspelet som hans farsa Rune skrivit.  

Det svängde bra med en skön mix av Billy Opels kluriga låtar, gammal blues och bonnrock från Dalarna.
 
Eftersom jag blivit smått immun på överflödet av jänkare i den här landsändan så tänder jag mest på gamla Europeiska bilar.
Lite franskt.    En söt Renault                                        Och en pampig Citroen

 
En gammal favorit som väckte många minnen Flera såna har man moppetrimmat och varvat ihjäl i
sin ystra ungdom,                        SAAB 93.
 
Lite tunnt med gamla motorcyklar var det men några fina byggen fanns på plats. SOH var och är ett känt märke i motocrosshistorien. Den evigt unge Sune Olsson Hedemora byggde på 60 talet ramar åt många av Sveriges och därmed världen bästa crossåkare. Vid sin pension så återupptog han rambyggandet och många kör nu med SOH ramar i veterancross. Sen finns det några som har lyckats regga SOH hojar och kör nästan dagligen på dem.
Tre reggade SOH . Nr 47 Peter Caris med Indisk Enfield snurra, med röd tank Sune Olssons egna också med indisk Enfield, Nr 44 Svante Larsson med Honda Dominator snurra

 
 Lite kul var det när folket började lämna omrädet när det började skymma och raggarbilarna sakta mullrade iväg uppför backen. Då bryts plötsligt stillheten av 3 pojkar en minus 80år och två minus 70åringar som ger järnet uppför backen med sina SOH varav en med rak pipa, så alla kvarvarnde garvar och tycker att det blev en värdig avslutning på tisdagsträffarna.

Pension

Zoom
 
Vi hörs/Tomas
 

David Senning

En gång i tiden så tillverkades det en motorcykel i Hedemora. Skapare av MC,n var veterinären David Senning därav namnet DS
 
Snygg knarr och snygg karl. DS med sin skapare 
När veterinär David Senning var ute på sina uppdrag som innefattade diverse kosnusk ända upp till armbågen så färdades han på häst eller MC, det var tider det.
 
Ju st nu återstår så lite tid innan jag kan kalla mig friherre
 
Vi hörs /Tomas

Tankar om tankar.

Ja nu vart jag lite djup.

Dagens sanna historia tar sin början i Norge närmare bestämt i Våler i samband med classic tävlingen 2011.

Min första tank på herr Albin var en modifierad Honda Shadow tank, ja jag vet det är inte rätt årgång för klassen men med lite retrolackning så såg den rätt ut.

Problem dök så småningom upp med svårtätade vibrationssprickor så jag behövde helt enkelt göra nåt åt problemet.

Det finns en Norrbagge som garanterat dyker upp på tävlingarna i Våler, han säljer skrotade och begagnade MC delar både gamla och nyare delar och han hävdar varje år att det är sista chansen att fynda eftersom han ska lägga ner verksamheten av hälsoskäl. Men han dyker lika förbannat  upp kommande år igen. Jag köpte för sju år sedan en fin Norton H16 oljetank 40 talare av honom för 200 spänn.

Nu bar det sig inte bättre än att han hade en Hondatank från nån customvariant som stämde ännu bättre in på 40 tals linjerna åt min Albin den verkade tät. Tanken hade en del bulor och var ordentligt skrapad så jag fick den för 200 spänn. Han förklarade att tanken blev skadad under en filminspelning i Lillehammar där den kvaddades i en scen, det var visst en Norsk/Amerikansk film som handlade om nån Amerikansk gangster som bosatt sig i Lillehammar huvudrollen spelades av han från Sopranos förklarade han.

Efter tennspackling och modifiering så är den väldigt mycket Albin.

 

I går kväll när jag intet ont anande dumburkskollade på den nya TV serien ” Lillyhammer” vilken jag varmt rekommenderar skitkul/bra serie. Hursomhelst så spelas huvudrollen av Steve van Zandt som också lirar gitarr med Bruce Springsteen i E street band och kallas Miami Steve eller Little Steven han hade också en roll i Sopranos. I en scen så rullar han och kompisen fram mot en MC i sin elbil och jag lägger märke till att det är en Custom Honda med likadan tank som jag har, då tar han sats och kör över MCn med bilen.

Blixtar och dunder, det är i det ögonblicket jag fattar att det är därifrån min tank kommer, så tankens historia fortsätter .

Så gott folk Herr Albin kan numer även titulera sig som delvis skådis också.

Vi hörs /Tomas


Backrace och kulturtripp

Så har man då äntligen fått testa Ånnaboda backen. 900 m lång och kändes väldigt snabb. Jag är övertygad om att hade jag varit yngre och modigare så hade jag inte behövt slå av gasen på Herr Albin. Roligt var det och det är jag tvärsäker på att alla 19 som ställde upp tyckte. Växlarna funkade prima denna gång och jag gjorde ett test genom att starta på ettan och drog i tvåan efter 30 m i första åket och startade på tvåan i andra  med lätt kopplingsslirkande i starten det visade sig att det gick 1,07 sek snabbare i andra så varför krångla med växlar.
Fläskig Albin med fläskig chaufför
 
Analog resultatvisning., så jävla retro
 
Segraren Christer Fagrell från Gränna på sin Union/ SRM snyggt, snabbt och rätt 
Ja kul är det att åka backe. Enkelt, avspänt och mycket  MC historia blir det. Jag kommer inte att kunna delta i säsongsens sista race i Norrköping eftesom jag ska åka flygplan och landa på en ö i atlanten med biverkningar som sol, värme, saltvatten som följd men jag kan nog leva med det oxå.
 
Lite mer bilder från Nerikes Allehanda hittar Du på länken under
http://na.se/sokresultat?q=ånnaboda&sorting=publishdate:DESCENDING
http://na.se/nyheter/orebro/1.1773411-bildspecial-veteraner-ger-jarnet-uppfor-backen
 
På hemvägen tog vi (= Fru Gudrun, Jycken Viggo och jag) en liten omväg förbi Ängelsberg som har mycket häftigare saker att bjuda på än den stinkande oljeön som alla knuttar envisas med att besöka.
Besök Skupturparken i Ängelsberg!
Vackert suggestivt och lite skrämmande
 
Ojojoj vicka grymt häftiga verk som var utplacerade på ett sätt som om parken enbart hade tillkommit för att ge plats åt verken.
Bara tanken på att placera dessa fejor i strömmande vatten är skönt sjukt.
Några mindre skrämmande knubbsälar i cement, så sött.
 
Så mitt tips är föjande. Åk gärna till Ängelsberg och sniffa på oljeön om Ni inte fått nog av oljearom i garaget men missa inte skulpturparken för den är en av dom häftigaste konstutställningar jag sett.
Kolla länken
http://www.skulpturparken.se/Startsidan.html
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 
 

Backe classic Ånnaboda

Om någon till äventyrs tänkt sig att söka sig till Ånnaboda för att kolla en hel del gubbar på en hel del gamla knarrar så kan jag serva Er med lite hålltider.
Kl 10.00 förarmöte sedan följer ett provåk utan tid.
Kl 11.00 Första start därefter frullar det på.
Jag har ingen aning om vilka som kommer eller hur många det blir, men det  blir säker bra. Nån servering finns inte och jag har ingen aning om det tas inträde.
 
Det står numera nr #124# på Herr Albin
 
 
Vi hörs/ Tomas

Bostad för fler

Ett trolskt flerfamiljshus
 
Om jag vore fågel skulle jag vilja bo här
 
Snygga snickerier och patina på människodörren
 
Ja här har det nog varit livat en gång i tiden.
 
Vi hörs /Tomas
 

Doping.

 
Janne Schaffer kasta kula för vit-ryssland som kvinna o torska på doping.
 
Den vitryska kulstöterskan Nadezjda Ostaptjuk blir fråntagen sitt OS-guld från London pga doping.
 
Tja vad vore elitidrotten utan knark?
 
Vi hörs / Tomas

Albinservice

Nu när OS lider mot sitt slut och jag med mitt sjukliga sportfåneri kan slappna av och kan äntligen ägna lite omsorg åt Herr Albin. En liten mellanservice har utförts.
 
Vantskruven från biltemas marina avdelning har kortats ett varv och vips så stämmer växlarna
 
Även batteriet kan behövas krämas på via modärn Vikmanshytteladdare
 
Nu återstår bara att komplettera med nytt  MCHK rundbana startnummer (124) så är vi klara för backrace i Ånnaboda, tankade gjorde jag till Långlialoppet så det räcker säsongen ut. Ja tänk vad lätt det kan vara ibland, ja så lätt att jag kan ägna mig åt att odla min särart.
 
Herr Albin von oben
 
Jag behöver hjälp med att idetifiera det här vackra objektet. Kommentera eller maila till isracing@telia.com
 
Vi hörs. /Tomas
   

Handbollspelare dom tuffaste idrottsutövarna.

Efter att ha kollat Sveriges handbollskillar i semifinalen så måste man förundras över vilka hårdingar det är. Under 60 minuter så slits det, idkas brottning med boll, dunkar i golvet, slits i tröjor och hår och ingen gnäller på varken motståndare eller domare. En fanatisk Staffan Olsson som hållt fast vid samma hår stylist snart ett sekel står på sidan och bara glöder i sin ledarroll. Man skiter i skydd och sånt larv och nu är handballarna i OS final och vår knug som varken kan räkna eller skriva gör high ten i brist på mattekunskaper.
 
Här är man säker i sin mansroll när man vågar hångla offentligt. Tufft 
  
Pierre de Coubertin sa ju som bekant. "Det viktigaste i livet är inte att segra, utan att kämpa väl" Pyttsan säger jag, det gällde 1896 innan mc tävlingarna var uppfunna.

Nämnde Pierre de Coubertin deltog i olympiska sommarspelen 1912 tävlande i grenen litteratur  under pseudonym och vann. Synd att den grenen inte är kvar på programmet annars hade jag nog fan varit Olympier oxå.

 

Vissa kanske borde hålla käften ibland

Inte nog med att hon har Jänladyn som idol med smått facistiska ideal. Till saken hör att hon satt som riksdagskvinna under hela sin högskoletid för en juristexamen utan att behöva ta studielån samt att hon inte haade tid att vistas i riksdagen vilket hon var avlönad att göra. Klantskallen Håkan Juholts övertramp är ganska beskedliga i jämförelse.

Nu hejar vi fram handbollsatleterna till Guld

Vi hörs /Tomas 


Usch fy fan vicket äckligt jobb man har.

Det var inte utan att jag studsade  45 meter rakt upp i luften när jag öppnade dörren till en liten telestation på vischan idag. Jag som har en illa otäck ormfobi stötte på detta nystan av kopparödlor i dag. Ja jag vet att dom här små raringarna är ödlor och helt ofarliga men det hjälper inte när jag ställs öga mot öga med kräldjur.
Dom har tagit sig in via intaget för jordlinorna och tycks ha förälskat sig i kopparlinan.
 
Det blev en skräckfylld stund att med sopborsten, sopskyffeln och en papperskorg förpassa dom tillbaka till moder natur. Ja fy helvete vad modig jag var i det läget, Tarzan med sina ormpolare är nollor i sammanhanget.
Nu har jag tätat kabelintaget och kommer nog att hålla andan nästa gång jag öppnar dörren till en Telestation igen.
Det här är liksom inte min våta dröm om hur en ormgrop ska vara.
 
Vi hörs /Tomas
 
 

Årsracet alltid så kul

Jag hade två mål för ögonen när det gällde TT racen. Dels att kolla in 47 klassen eftersom jag hyser ett stort hjärta för den klassen, visst har klassen sin charm men det blev bara en kul fight på lördagen mellan L-G Zeels på sin Royal Enfield och Roger Nordmark BSA om 3e platsen som Roger gick segrande ur. Roffe Granlund och Börje Ivarsson lämnade tidigt övriga startfältet på sina raketmotorförsedda BSA knarrar. Skrämmande är att klassen bara hade 11 maskiner till start i år jämfört med för 3 år sedan då det fanns det 23 st 47 hojar på plats, jag har i alla fall klart för mig vad det beror på.
 
Nästa klass som jag var nyfiken på var naturligtvis sivagnarna där jag ska delta med mitt bygge till nästa säsong. Garpenbergsgruvans motormän bultaren och krossaren Ludde och Örjan som tävlingsdebuterade sin BePe Sidewing.
Bildbeviset på att Berra Perssons sista bygge är på racebanan
Det hann bli 4 träningsvarv innan oljetryckslampan pockade på uppmärksamheten, men jag är övertygad att det kommer att bli en fullmatad säsong 2013. http://sidewing.blogg.se/
 
Det finns ju så oändligt mycket mer att uppleva en sån här helg. Det är ju över 600 klassiska tävlingshojar på plats och enormt många besökande mc.
 
Teknikporr. Hör till en ooootroligt tjusig "Triton" = Norton fetherbed ram med Triumphmotor, trident i det här fallet
 
 Det roligaste på speedwaybanan var ju annars att se Danskarna  köra på sin rundbane sivagnar, så knäppt och bisarrt så det blir konst.
Se sån stil dom har
 
Fläskig Traja med Campersläp
 
Mästerlig RatBike från Norge.  Oslgabar
 
Nu är det bara 12 dar kvar tills jag får lufta herr Albin i Ånnaboda backen.
 
Vi hörs /Tomas
 
 

47 årsracet 3-5 augusti Sviësta Linöping

Ni missar väl inte årets höjdpunkt på classic scenen.   
Ca 600 classichojar TT, Speedway, Cross, Trial samt en  mäktigt skön stämning.
Jag packar sillen, grillköttet, pilsner, rödtjut samt tält och sovpåse på den flygande tegelstenen och drar ner utan herr Albin på fredag morgon.
Här hittas startlistor med mera. http://www.årsracet.se/     
 
Ses vi i Linköping ?  /Tomas

RSS 2.0