Anderstorp väntar.

Dags igen att packa matjessillen, färskpotatisen och Herr Albin för färd mot Småland. Teamchef på denna resa blir min fru Gudrun och mek får bli jycken Viggo.
I frågesporten gissa motorn så kunde man skönja bokstäverna och siffrorna ZB33 vilket visar att fragment på skapelsen härstammar från BSA. Jag kom att tänka på att Norton Manx fanns 1947 och en nytillverkad sån motor av värsta sorten kan man få loss för ca 135 000 kr då finns det chans att jag blir snabbast rakt fram i alla fall. Få se om jag hinner spara ihop kulorna till helgen och köpa en? Nja risken är ju stor att jag sårar herr Albin så det blir nog ingen affär av.

Så här ser en Manxmotor ut

Vi ses i Anderstorp /Tomas

Gissa motorn. Ledtråd

Nu kanske det ljusnar. Det finns några bokstäver och siffror på vevhuset som kanske kan vägleda den kunnige.Appropå tänja på gränser så agerade jag och min senaste mek/teamchef Nicodemus funktionärer på lådbilsrally i lördags (det var ju en s.k ledig helg frånsett lådbilar, albinmeka, bussfix, flyttlass åt dottern och lite morsdags touring på tegelstenen med lilla duvan ). Jag riggade mina fotoceller på Hökartorget mitt i Hedemora och så körde vi. Det lustiga var att ungarna var strålande lyckliga över att köra inför storpublik, men sket fullständigt i tider och resultat medans dom misstänkta byggherrarna (farsorna) sprang omkring som dom värsta teamchefer och pekade ut spårval och hade plåtkoll på tiderna.

Klick på bilderna
 
 

Undrens tid är inte förbi i Finland


Ja Ni ser faktiskt rätt det står en stolt Herr Larsson på pallen efter att ha lotsat en minst lika stolt herr Albin till en 3e plats.  Ja ibland ska man ha lite stolpe in men jag tänker inte be om ursäkt för det efter alla stolpe ut som jag haft. 
Det fanns 7 st 47or på plats, 2 BSA rasade på kvalet och Roger Nordmark kraschade våldsamt och hamnade på sjukan med hjärnskakning.  Det återstod då 4 ekipage vilket gjorde att jag följdaktligen fick en 4e plats på lördagen med min ringa fart. Söndagen stog jag över warm up träningen eftersom jag åkte till lasarettet i Seinajoki och hämtade en mörbultad Roger. Racet drog i gång och jag låg på en isolerad 4e plats när jag märkte att LG Zeels Royal Enfield  började gå illa så det blev till att skärpa till sig och gasa förbi honom. När jag sen låg och såsade i tron att han rullat av banan så kommer han och kör om mig med 2 varv kvar, och det blev nyttig tändvätska för mig. Jag tog i så mycket jag vågade och lyckades passera honom på sista varvet efter att i samma veva ha förbättrat mina varvtider med 5 sec dom 2 sista varven. 
Jag känner mig lite stolt över pallplatsen i alla fall men den lär ju bli fan så svår att försvara i Anderstorp med 17 47or på plats.


Tycker att vi avslutar den här gången med en gissningstävling som heter "Gissa Motorn"

 
Jag kommer att publicera en ledtråd om en vecka.

Vi hörs /Tomas

Lerhandlarn

För er som funderar vad jag menar med Lerhandlare och Finskt vemod? Kolla klippet nedan

http://www.youtube.com/watch?v=op68Gh3BVEc

Det drar ihop sig !

Oj oj oj vad tiden springer iväg. Denna hänryckningens tid är ju både fantastisk och dryg.
Allt ska hinnas med, skitmycket på jobbet, skitmycket klubbarbete, en herr Albin som står och frustar och bara vill ut, besiktning och lite smådjävulskap med husbilen, kolonilott som jag drog på mig av nån anledning när jag äntligen har gjort mig kvitt villaboendet, och som om inte det var nog så släpade jag hem en kultbil/skrytbil Renault 4 laban i dag. Och allt detta tror man att man ska hinna före midsommar när 13 dar går åt till classic tävlingar. Det börjar kännas att man inte är 60 bast längre.  
 
Seriöst värre kolla stroblampan

Men nu får det vara slut på gnället. Har ställt i ordning herr Albin och anmält mig till alla tävlingar i år.
Drar till lerhandlarnas och vemodets boning på torsdag morgon för att besöka Botnia Ring nåstans i Suomi. Jag har bästa möjliga sällskap i bussen av Nicodemus och Lennart Olander så allt verkar bra så här långt och det börjar pirra på de mest onämnbara ställen. 
Återkommer med rapport från Finland vi hörs /Tomas

PS Hann förresten med att kolla Cat Stevens come back efter drygt 30 år på hovet i lördags mycket bra. Fan vad vi 49or är duktiga.
 

RSS 2.0