Novemberkåsahelg.

Ett sånt där fint veckoslut då man hann med mycket. Hur bra som helst att kåsan gick i småland så man hann med att besöka barn barnbarn och sonhustru. Alltid kul att möta lilla Nova som strax ska bli 3åring, ja dom stora slinker ju med på samma besök.
3 lekfulla generationer Larssons på lekland i Värnamo
 
En mysig fredag med barnbarnet Nova och en mysig lördag på Novemberkåsan i Vimmerby med barnet Martin.
I år skulle världens bästa Novemberkåsaförare Jocke Ljunggren utmanas av världens bästa Enduroförare. Fransmannen Pierre Alexandre "Pela" Renet som har varit outstanding i VM detta år hade nog inte insett hur tuff en Novemberkåsa är. Han blandade sträcksegrar med vurpor och fastkörningar i kärren och med bara en timmes träning i nattkörning så tog han helst slut.  Nu inser han att det vill till bättre förberedelser och han lovade att komma tillbaka igen för att klara av kåsan för att kunna kalla sig en riktig man.
Jag har inte sett solen på en månad men i Vimmerby sken den hela dagen så det blev en helskön dag bland brasor och senare pannlampor.
Jocke Ljunggren vann tävlingen för sjätte gången men var inte så självklar vinnare fram till sista nattvarvet men drog sakta ifrån mer och mer och hade en segermarginal till slut på 10 minuter.
Lite stämningsbilder från Kåsan. klicketiklick på bilderna så blir dom stora
    
En tuffing är ju Dakaråkaren Thomas Berglund (Berglundracing) som valde att genomföra kåsan utan hjälp från andra. Det kommer i Dakarrallyt i januari att köras en ny klass där förarna skall sköta all service själva och det var lite det stuket han testade nu.
Berglund lagar lite armékäk samtidigt som han servar hojen och byter kläder
 
En riktig tuffing i den tuffaste av alla MC dicipliner. Allt på bilden släpade han med sig i en Nissan Micra och tältet kröp han in i vid det lilla uppehållet mellan dag och nattetapp.
Officer Berglund klar för hemfärd till Stockholm efter genomfört träningspass
 
Det blev ett besök på MX collection som också finns i Vimmerby
Ett fantastsikt museum som enbart innehöll motocross hojar ända från 50 talet till nutida VM hojar. Ligger nära Astrid Lindgrens värld så alla i familjen kan få sitt lystmäte.
 
På hemvägen så passade jag på att besöka Jeppe som har trimföretaget Jeppes Enginering i utkanten av Lindesberg. Han är duktig han Jeppe att få snurr på alla slags motorer och hans verkstad är så kliniskt ren så en tandläkarmottagning står sig slätt. Ni som behöver få motorn bromsad aller annant fixat på hojen tveka inte att snacka med Jeppe han vet vad han pysslar med http://www.jeppesengineering.se/
Mest kul är att Jeppe har fått tag på Sven Furtans NORTON Manx från 1956 som han nu håller på att skruva ihop. Jeppe kommer att köra på banorna med den till sommaren.
Originalet. Norton "Featherbed" ram. de ni
Stilfullt sobert lackat
Norton Manx motorn ett mästeverk som höll världsklass från 1947 till 1963
 
Ja man hinner med en massa glädjeämnen på ett veckoslut. Nu bär det av till staden där kungen bor för att försköna några gamla plåttak ute på Djurgårn.
 
Vi hörs /Tomas
 

En sån karl.

En helt otrolig resa har Viktor Solli gjort genom Ryssland i näranog väglöst land på en Yamaha Teneré. Ca 40 pers lyssnade andäktigt på hans otroliga resa som kompletterades med rörliga och orörliga bilder. Känns som vi alla övriga inte kan kalla oss motorcyklister i jämförelse. Han berättade på ett levande och ödmjukt sätt om sina upplevelser bland mygg, punkteringar, permafrost, strida floder och bortspolade broar.
Norges isracingstjärna Jo Saetre i samspråk med Viktor Solli dom pratar förstås om  Ryssland
 
Helt enkelt en toppenkväll i isgaraget som kompletterades med Borstj (rysk rödbetssoppa).
Kvällen kock LillNisse avsmakar soppan med Benny "Lerhandlarn Sollo
 
På fredag drar jag till Småland för att besöka son, sonhustru och barnbarn och som av en händelse så kör man Novemberkåsan i Vimmerby så det får bli ett besök där på lördagen.
 
Det blir pannlampa på inför lördagen.
Vi hörs /Tomas
 
 

Maskinparken har utökats i isgaraget

Lycka är en varm svarv.
Eller som Beatles sjöng "Happines is a warm gun" 
Jag tror visserligen att John Lennon inte menade en sån här stilig Torshälla manick. Gargets fysiska praktexemplar i pensionärsavdelningen hämtade, fraktade och baxade denna tjusiga pryl in i ett av garagets utrymmen så nu väntas lite grundläggande utbildning för denna maskin
Snygg  Torshälla svarv eller hur
Flis Åke Gustavsson vore ju den perfekta magistern
Även en hydraulpress har letat sig till garaget
Jag som ung och benig 1972
 
Ni glömmer väl inte att besöka isgaraget på fredag kväll kl 19.00 14 nov. då händer det spännande saker, vilket står att läsa om i tidigare inlägg.
Vi hörs /Tomas

Rysk afton i Isgaraget 14 november

 
Alltså en opolitisk afton som kommer att handla om en fantastisk MC resa som äventyraren Viktor Solli gjort på motorcykel genom Ryssland. 
Han kommer att visa både rörliga och orörliga bilder samt berätta om äventyret.
Kolla länkarna så får Ni lite försmak av vad som komma skall.
http://www.dt.se/dalarna/gagnef/han-reste-i-tio-tidszoner
http://vimeo.com/30032234
 
Det kommer att serveras Borsjtj = Rysk rödbetsoppa och entrén är frivillig man betalar så rundligt man vill för soppan och föredraget Alla är välkomna 
 
Själva föredraget börjar kl 19,00 fredag 14 november men minglandet och käket drar väl igång runt klSjälva föredraget börjar kl 19,00 men minglandet och käket drar väl igång runt kl 17.00
 
Slutligen en snygg rulle från vår galna moppe/ståped/påhängarlördag  då vuxna människor gör kul saker tillsammans
https://www.youtube.com/watch?v=bcvMD9SC2d0
 
Vi ses väl då/ Tomas

RSS 2.0