Novemberkåsahelg.

Ett sånt där fint veckoslut då man hann med mycket. Hur bra som helst att kåsan gick i småland så man hann med att besöka barn barnbarn och sonhustru. Alltid kul att möta lilla Nova som strax ska bli 3åring, ja dom stora slinker ju med på samma besök.
3 lekfulla generationer Larssons på lekland i Värnamo
 
En mysig fredag med barnbarnet Nova och en mysig lördag på Novemberkåsan i Vimmerby med barnet Martin.
I år skulle världens bästa Novemberkåsaförare Jocke Ljunggren utmanas av världens bästa Enduroförare. Fransmannen Pierre Alexandre "Pela" Renet som har varit outstanding i VM detta år hade nog inte insett hur tuff en Novemberkåsa är. Han blandade sträcksegrar med vurpor och fastkörningar i kärren och med bara en timmes träning i nattkörning så tog han helst slut.  Nu inser han att det vill till bättre förberedelser och han lovade att komma tillbaka igen för att klara av kåsan för att kunna kalla sig en riktig man.
Jag har inte sett solen på en månad men i Vimmerby sken den hela dagen så det blev en helskön dag bland brasor och senare pannlampor.
Jocke Ljunggren vann tävlingen för sjätte gången men var inte så självklar vinnare fram till sista nattvarvet men drog sakta ifrån mer och mer och hade en segermarginal till slut på 10 minuter.
Lite stämningsbilder från Kåsan. klicketiklick på bilderna så blir dom stora
    
En tuffing är ju Dakaråkaren Thomas Berglund (Berglundracing) som valde att genomföra kåsan utan hjälp från andra. Det kommer i Dakarrallyt i januari att köras en ny klass där förarna skall sköta all service själva och det var lite det stuket han testade nu.
Berglund lagar lite armékäk samtidigt som han servar hojen och byter kläder
 
En riktig tuffing i den tuffaste av alla MC dicipliner. Allt på bilden släpade han med sig i en Nissan Micra och tältet kröp han in i vid det lilla uppehållet mellan dag och nattetapp.
Officer Berglund klar för hemfärd till Stockholm efter genomfört träningspass
 
Det blev ett besök på MX collection som också finns i Vimmerby
Ett fantastsikt museum som enbart innehöll motocross hojar ända från 50 talet till nutida VM hojar. Ligger nära Astrid Lindgrens värld så alla i familjen kan få sitt lystmäte.
 
På hemvägen så passade jag på att besöka Jeppe som har trimföretaget Jeppes Enginering i utkanten av Lindesberg. Han är duktig han Jeppe att få snurr på alla slags motorer och hans verkstad är så kliniskt ren så en tandläkarmottagning står sig slätt. Ni som behöver få motorn bromsad aller annant fixat på hojen tveka inte att snacka med Jeppe han vet vad han pysslar med http://www.jeppesengineering.se/
Mest kul är att Jeppe har fått tag på Sven Furtans NORTON Manx från 1956 som han nu håller på att skruva ihop. Jeppe kommer att köra på banorna med den till sommaren.
Originalet. Norton "Featherbed" ram. de ni
Stilfullt sobert lackat
Norton Manx motorn ett mästeverk som höll världsklass från 1947 till 1963
 
Ja man hinner med en massa glädjeämnen på ett veckoslut. Nu bär det av till staden där kungen bor för att försköna några gamla plåttak ute på Djurgårn.
 
Vi hörs /Tomas
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0