Ja bevare oss väl.

 

Det händer allt en del kul på vintern oxå.

Förr om åren så tyckte jag att det inte hände mycket på vintern utan allt som jag tyckte var skoj skulle ske under i maj, juni, juli: Det var då jag drog igång isracingen i Hedemora som levde under 12 års tid fram till att vi (slitvargarna) tröttnade på att spola och spola och spola upp is all vår lediga tid.
 
Numera som pensionär finns det nästan lika mycket skoj att göra vintertid med den skillnaden att slitet är mycket bättre fördelat mellan eldsjälarna och uppskattningen från dom som nyttjar skridskobanorna och isracingbanorna som vi plogar på Brunsjön är skyhögt mycket större.
Idag har vår vinterarena besökts av uppemot 100 skolbarn.
Dom har fått lära sig åka skridskor, åkt skidor, åkt spark, pimpelfiskat och lärt sig isvett. Glada och tacksamma barn som jag vet att älskade det dom fick göra och slapp vara inne i en gympasal.
För 10 dagar sedan så kördes det isracing, skridskor, skidor, gokart  och snöskoter på sjön
Det roliga är att i motorstaden Hedemora har det körts motortävlingar på Brunnsjön ända sedan 1920 talet så det är en del av livet och kulturen i Hedemora och nästan ingen klagar, vi kan alla samsas på sjön
Martin Strömberg debuterade och vann på en Ariel 1927 på Brunnsjön
 
På Lördagkväll trivs vi i månskenet på Brunnsjön. Romantiskt eller hur
 
Söndag bär det av till Hallstavik för att kolla SM finalen i Isracing
 
 
Om lite mer än en vecka 4 mars drar jag och teamchefen Nicodemus till Berlin för att kolla deltävling 5 och 6 i Isracing VM det blir nog alla tiders det.
 
Så nog sker det mycket kul vintertid jussom.
 
Vi hörs /Tomas
 
 

Nu blir det fredagsmys.

Jag tror att jag hittat rätt rödtjut till lök.
BARAO DE VILAR och LÖK
Allt som behövs för en välbalanserad fredagskväll.
Vi hörs /Tomas
 

Sätta ihop och plocka isär för att sen sätta ihop.

Först köper man en hög skrot i Njurunda som har varit en Fantic trial MC
 
Bara för att man råkar ha en sprillans ny Kinesisk 200cc Hondakopia som fyndats på Tradera.
Det fina med sen här motorn frånsett att den är ny är att den är försedd med elstart som passar mig utmärkt då jag har ett rassligt högerknä med tveksam funktion och osäker framtid då det är kickarknät som jävlas.
Ett ultralätt och nästan viktlöst supereffektivt Litium ion batteri har inhandlats på Biltema
Efter några slitsamma timmar med mycket funderande, svetsande, borrande så har man byggt ihop nåt som börjar likna en Trialmotorcykel  
Jaha vad gör man då då? Jo man plockar isär skiten i molekyler för att kunna blästra, slipa, lacka och gör hojen underskön och lätt pimpad så småningom.
 
Förhoppningsvis så kommer nästa foto att visa en mwr färdig hoj men det lär dröja några veckor till.
 
Vi hörs /Tomas
 
 

Jag har grisinfluensa.

OjOjOj vad synd det är om mig just nu.
Tycker det är oförskämt att kalla ett sjukdomstillstånd för svininfluensa. Jag kan inte påminna mig om att jag umgåtts med grisar annat än dom tvåbenta som rör sig på gator och torg och har intagit mänsklig skepnad.
 
 
Jag  har genomlidit en natt då det gått att sova max en kvart i stöten men det ska väl vända om några dar.
 
Jag tycker det är helt okay att tycka synd om mig i mitt ömkansvärda tillstånd. Inte ens skidor på TV att roa sig med, nej nu får jag ägna resten av dagen till självömkan.
 
Krya på er /Tomas
 

RSS 2.0