TT uppvisning i Hedemora

I dag har det körts TT uppvisning i Hedemora på en ca 1300m lång bana som åtminstone bestod av 200m av den gamla banan. Gokartbanan knöts ihop med den asfalterade delen av Rallycrossbanan och en liten snutt av TT banan. 20 TT hojar och dessutom ett gäng Supermoto hojar underhöll. Trivsamt värre och jag fick tillfälle att lufta herr Albin inför 45årsracet.
Angående 45årsracet i Linköping och vårt stora delagande i 47 klassen så utgår jag från att övriga 19 Svenskar i klassen oxå har legat på arrangören om att vi borde köra som egen klass, om inte så framstår jag nog som en gnällspik.
Vi ses i Linköping

Sura äpplen att bita i Linköping

Tyvärr så räckte inte mina påtryckningar till om att få köra 47 klassen som separat klass eftersom vi är hela 25st anmälda och därmed näst största classic klass. Jag har pratat med såväl Lennart Olander som tävlingsledaren Göran Aldén om det lämpliga i att köra 175cc klassen (12 anmälda) ihop med 50cc klassen (14 anmälda) vilket skulle göra totalt 26 maskiner i deras fall och 25 i 47 klassen. Min tanke var att då skulle ingen bli utkvalad eftersom man bara enligt inbjudan får vara 30st på startlinjen och lösningen hade varit enkel.

Kan inte annat än tycka det är surt när man nu istället får se 14st 50cc i ett heat och 7st utslagna i vårt heat, vi har ju alla trots allt betalt samma startavgift. I sammanhanget kan väl nämnas att 350 är 22st och kör själva 500cc 28st kör själva 750cc 14st kör själva.

Motiveringen till att 50cc får köra själva kan tyckas vag eftersom det inte står någonstans i inbjudan att dom är garanterade att få köra själva, men enligt tävlingsledningen så har man lovat dom utländska förarna från Holland och Tyskland det men det känns konstigt när bara 5st från dessa länder anmält sig.

Kanske bra om fler än jag ringer och besvärar.

/ Vi ses väl lika förbannat i Linköping /Tomas


Fundering angående 45 årsracet

Vi är just nu största klass i hela racet med 24 anmälda. I tidsschemat står det att vi skall köra tillsammans med 175cc klassen som är 11 anmälda vilket gör att 35 st skall slåss om 30 platser till start. 50cc klassen har i nuläget 9 st anmälda och ska köra själva!  Kanske dags att påpeka hur stora vi blivit så att vi får köra själva. Det är ju vettigare att slå ihop 50cc och 175cc så får ju all dom köra oxå eller hur?
Hoppas det ordnar sig/Tomas 

Här hittar du anmälda och tidschema
http://www.årsracet.se/

Albin invaderar Linköping

45 årsracet närmar sig. Hela 6 ALBIN finns med i startlistan än så länge. Kolla länken http://www.årsracet.se/
Vi ses.

RSS 2.0