Den hårdaste MC sporten av alla.

Jag har haft ett häftigt veckoslut. Jag har agerat lagledare för SMK Hedemoras lag i 12 timmars Enduron på Klagstorps gård utanför Skövde. Man startar kl 22.00 med släckt lyse och avstängd motor 85 lag i bredd, ett kanonskott smäller sen tänds minst 85 Xenon ljus och 85 motorer startas i ett grymt ljus och ljudspel.
Starten har gått detta måste upplevas på plats


Det var fruktansvärt skitigt till en början och mina gubbar slet värre men dom som slet värst var dom 25 förarna i "Dakarklassen" som inte var en lagklass utan dom körde själva 12 timmar i ett svep. Tänk er själva att ligga på i högt tempo och bara gå i depå var 90e minut för att fylla soppa och tanka dom egna näringsdepåerna, varav 7 timmar i mörker. 
Det skulle nog knappast rundbanefjollorna palla med som måste gnälla på domaren stup i kvarten och gnälla så fort det kommer några regndroppar.
Fokuserad Björn Birath ska gå på sitt nattskift
 

I Enduro så är det inte hur vass hoj man har som avgör utan det helt upp till föraren hur vätränad och förberedd han är samt hur duktig han är att hålla igång sitt ekipage.
Det var inte utan att det smög sig på ett lättare Endurosug när man var på plats men det gav med sig när man tittade på dom totalt igenskitade hojarna efteråt. 

En skrotad HV (Hedemora verkstäder) V16 diesel borde kunna passa som trädgårdskonst nånstans


Vi hörs /Tomas

Kommentarer
Postat av: Brossan till Lazon

F.ö. har jag läst senaste MCM där det finns reportage både från Orsa Speedweekend och MOON utställningen i Avesta. ALBIN räsern är omnämnd!!

2012-04-30 @ 19:01:55
URL: http://hojbygget.blogspot.com
Postat av: Ludde

Rundbanefjollorna?? Håller inte med dig helt där. Har du helt missat Engelsk ligaspeedway,som sänds Måndagar? Kvällens match mellan Wolverhampton-Poole var helt suverän med fina Svenska insatser. Var du upptagen med att rödmåla plakat?

2012-04-30 @ 22:52:15
URL: http://sidewing.blogg.se/
Postat av: Bloggarn själv

Ludde. Jag har tyvärr inte en sån TV som Du har så jag kan inte se nån speedway. Men Du får gärna nämna nån annan MC sport som det gnälls lika mycket i såväl bland läktarexperter ledare och tävlande som i rundbana. Tycker att wolverhampton låter som ett Engelskt fotbollslag och håller Engelsk speedway samma höga smärttröskel och toleransnivå som fotbollen där så har övriga rundbanevärlden lite att se upp till.

/Tomas

2012-04-30 @ 23:17:37
Postat av: Ludde

Lazon! Du nämner inte diverse crossforum i samband med div laguttagningar. Då brukar det vara allt annat än lugnt. Nästan i klass med Isracingen.

2012-05-01 @ 20:21:13
URL: http://sidewing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0