Vårat gäng.. Har varit på utflykt

Ja det är ett skönt gäng. Trots snö och usla förhållanden så kom inte mindre än tolv väl påpälsade motormän till start för isgaragets  moppeutfllykt.  Det förekom gästförare från vänorten Möklinta samt grannkommunen Säter och i sanningens namn så kan man inte klassa alla fordon som mopeder men det spelar ingen roll bara attityden är den rätta. Det är skitkul att se hur någorlunda mogna män förvandlas till pojkar och i några fall med galonbyxor på.

Raedy to race


Fråga 5 i kriminalbingo. Den Polska frågan

Tvåmilafärden gick via både asfalt och grusvägar med en mysko mopedburen tipspromenad kallad kriminalbingo som lämpliga avbrott på färden till den gamla biografen inrymd i Klosters Godtemplarlokal.

Maskinrummet en dröm i nostalgikers ögon. Kolstav är grejen
En häftig lokal han fixat urmakar Mats med massor av gamla kolstavs projektorer samt en gasdriven projektor från 1910. Ljudanläggningen var en gammal jättelik rörförstärkare med stereoljud som lät fantastiskt. Filmen ” Den magiska cirkeln” var ganska svårbegripligt kass men det roliga var ju att den var inspelad i Hedemora runt 1970 så miljöerna kändes  igen, tur att man nyss läst boken så man fattade lite grann. Den filmmässiga  behållningen var annars reklamfilmerna från 1956.

Reklamfilmsvinjett

Hemresan även den ca 2 mil gick över Junkarboberget tyvärr så hade startmojängern på min hippiechopper grusat igen så det blev till att åka skamvagnen tillsammans med Örjans kinapåhängare (trasig snörstart)  hem.
Skamvagn så förnedrande.

Tillbaka i garaget så avnjöts i kandelabrarnas sken en utsökt supé bestående av kokt potatis och stekt sill med löksås, drycken bestod av pilsner samt supar och vi alla motormän kunde så småningom nöjda dra oss tillbaka till en välbehövlig vila.
Isgaragets alldeles egna köksö.


Finstämd stämning bland motormän och kandelabrar.


Vad nästa kamratupptåg blir står i stjärnorna men det poppar väl upp något.

Vi hörs /Tomas


Kommentarer
Postat av: Brossan till LazonBrossan

Fy Fan va vi ä bra

2012-04-23 @ 11:41:33
URL: http://hojbygget.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0