Tre Gringos på Tysklandsresa

Så bar det då av mot Tyskland med isgaragets pensionärsklubb.
Visst kändes det att våra svålar i rektumområdet inte var  fullfjädrade för långssittningar på gamla tillplattade BMW sadlar så det blev ett första stopp efter ca 17 mil för räta ut oss.
3 gossar fulla av äventyrslystnad rastar 1a gången. Fotat  från grodperspektiv.
 
Efter ytterligare ett lunchstopp i Karlsborg bar det vidare till övernattning i campingstuga i Värnamo efter ett besök hos barnbarn med föräldrar. Hela dagen plågades  vi av solsken och sommarvärme men det är hyfsat lätt att stå ut med.
 
Fredag drog vi vidare i skapligt tempo mot Tyskland. Man kan lätt konstatera att det är skittråkigt och lite obehagligt att mala på motorvägar, speciellt genom Danmark landet där det bor 4,5 millioner människor och 25 millioner svin. Fördelen med dessa vägar är ju att man sväljer en massa mil på kort tid.
 
Bröderna Larsson på färjan mellan Gedser- Rostock. 
 
I Tyskland valde vi att åka på mindre vägar dom nära 6 milen till Teterow. Det kändes ganska avkopplande att slippa autobananerna.
Tyskt träsnideri som välkomnar oss till Bergring
 
Eftersom vi på ungdomligt manér skulle campa så hittade vi snabbt på campingen som finns i anslutning till banan. Det var nog en mycket tveksam enstjärning status på campingen. Servicen bestod av en massa bajamajor och en tankvagn med vatten, så det kändes lite rockfestivalaktigt.
 
Det var ös dygnet runt med dånande musik från alla håll, fyrverkeri och knallskott dygnet runt. Sen tror jag Tyskarna inte får elda hemma för dom släpade med åtskilliga släpvagnar fulla med ved och det brann stora brasor hela natten och på slutet så eldades medhavda soffgrupper upp.
Tyskt fredagsmys
 
Tidigare på fredagskvällen så gick vi ett varv runt banan och kunde konstatera att den var nog en av dom häftigaste vi upplevt. Vi avslutade banbesöket med en depårunda och hälsade på hos familjen Klatovsky vilket var ett kärt återseende. Som den krögare Klabo nu är så hade han med en egen ölpump med kylapparat så förplägnaden var inte att klaga på. 
Ett collage av Tyska Bakdelar.
 
Blir många intryck att förmedla så jag får dela upp min reseskildring på fler omgångar.
 
Auf wieder sen. /Tomas
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lerhandlarn

Hoppsan Märta !Bakdelar va de

2013-05-22 @ 11:29:22
Postat av: Brozzan

tja, eftersom det var så mycket som eggade var det ju bra att det fanns färdigmålade ägg att inmundiga.

2013-05-22 @ 14:28:45
URL: http://hojbygget.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0