Henry Åström

Jag vill gärna bidra med en rulle från filmarkivet som handlar om personen som gett bitterheten ett ansikte.
Henry Åström var en duktig mångsysslare och traktormekaniker som var väldigt verbal och detaljrik i sina berättelser. Han betraktade alltid sig själv som ett offer för allting såsom myndigheter, kommun, sjukvård, elbolag mm. 
Jag minns att han ofta knäckte extra som ordningsvakt och han var nog Sveriges enda ordningsvakt som hade en katt i stället för hund på sina uppdrag.
En gång vid ett av våra TT jubileer som hölls så komHarry professorn Lundberger till start med en Eiber och Henry Åström bev genast en självpåtagen assistent åt professorn. Henrys huvudsakliga uppgift var att hjälpa professorn att få över benet över hojen. När KnutRune såg det utbrast han "Nej det här är bara för mycket jag klarar inte av att se nåt mer" varefter han vek sig dubbel och smet iväg. Men dom verkade vara ett radarpar.
Harry Professorn Lundberger på sin Eiber.
 
Mycket kul filmer finns att hitta i filmarkivet och Roland Engvalls film från 1985 ger en fin bild av Henry Åström som var en snäll kuf med att stort motorhjärta. 
Klicka och titta filmen är från 1985
http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=827&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3dhenry%2b%C3%A5str%C3%B6m
 
Vi hörs /Tomas

Kommentarer
Postat av: Anonym

KUF, med stora bokstäver!

2013-10-11 @ 20:52:15
Postat av: Bloggarn själv.

KUF med stora bokstäver!
http://www.knutbykultur.se/KUF_startsida.htm
Eftersom jag är en i grunden positiv person så utgår jag från att Anonym i sitt stillsamma påpekande är en stickningsintresserad person som gärna och ofta tar del i Knutbys numera positiva och hemvävda kultur.


2013-10-11 @ 22:59:15
Postat av: Thomas

CXen var det Åströms, i så fall ska han ha all respekt.
Gissar att mannen var lite jobbig att ha och göra med men säkert hågkommen vilket inte kan sägas om alla de som är ojbbiga.

2013-10-14 @ 18:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0