SM final Isracing 2014

Äntligen var SM finalen åter på studenternas IP i Uppsala.
Heat 1 P-A, Jimmy, Andreas vackert
 
Förväntningarna var höga på den nya generationens förare som varit så kollosalt duktiga i vinter.
Eller vad tycks om följande resultat av ungdomarna i vinter.
I lag VM deltog Niklas Kallin Svensson 23 år och det blev VM silver efter omöjliga Ryssland.  
I EM som väl får räknas som ett knäpp lägre än VM  så fixade Jimmy Olsén 17 år en 3e plats och Daniel Hendersson 23år blev där 9a trots 5 vurpor på 2 dagars tävlnde.
Och slutligen årets stjärnskott Ove Ledström 16 år med en färsk vinst från den internationella fredagstävlingen i Assen i bagaget där förövrigt Daniel Henderson blev 2a Niklas Kallin Svensson 5a och Jimmy Olsén 6a.
I bussen på väg till Uppsala så gissade jag lika förbannat på Posa som segrare eftersom det brukar gå troll i SM när så många andra känner att dom har chans att vinna och det blir lätt att förivra sig
Ove Ledström sätter VM 6an Stefan Svensson på plats. Nyttt banrekord dessutom 
Ja Ove sätter nytt banrekord i sitt första heat 1,6 sek snabbare än vad Världsmästaren Danil Ivanov hade.
Grymt att se Ove lämna Stefan Svensson en hel raka bakom sig. Jag har aldrig sett någon köra så ruggigt snabbt på is någonsin. Tyvärr så lyste orutinen igenom och Ove hade inte växeln i vid en start men vi fick se en makalös uppkörning till 2a platsen.
Långt ifrån ungdom men ändå SM vinnare Stefan Svensson 56 bast i år
Vår skrivkarl Nicodemus hade fullständig koll på protokollet
 
Jag kan inte minnas att jag sett en bättre SM final. Det blev dom två stora som 1a 2a och ynglingen/banrekordhållaren Ove Ledström 3a. Men innan dess så hade det varit dramatiskt värre när ungtupparna skulle fjädra sig. P-A lindström kom inte till sin rätt med 38,5 i feber Stefan tog bara stryk av Ove Ledström i ett heat, Posa sköt en motor Daniel Hendersson hade full pott innan mötet med Posa Och P-A.
Det mötet blev mycket avgörande för slutresultatet.Hendersson låg 3a i heatet och passerade Posa på 2a varvet när han skulle dyka under P-A, precis i det ögonblicket fick han en knuff i bakändan av Posa vilket gjorde att han studasde in i P-As bakskärm med en vådlig vurpa som följd. Nästan alla utom domaren och Posas pack tyckte att det var Posa som orsakade smällen men Hendersson blev utesluten, I omstarten vann Posa och det visade sig att Stefan Svensson var Svensk mästare. Det blev trots det en väldigt raffinerad avslutning av dagen då det visade sig att 4 förare stod på 11 p och det skulle bli omkörning om platserna 2-5 av Posa, samt ungdomarna Jimmy Olsen, Daniel Hendersson och Ove Ledström  
I omkörningen tokladdade alla och Ove Ledström ligger utanför Hendersson på omkörning när hendersson hoj släpper och träffar Ove på benet. Hendersson utesluten och Ove rullar mot depån med svåra smärtor i benet men han biter ihop till omstarten som Posa vinner och kniper silvret med Ove på 3e plats.
Ove haltar betänkligt fram till prispallen för att efter fotografering åka direkt till Akademiska och få 35 stygn i knä och ben.
Det är som Lukas brukar säga " Det är hundkött i pöjken"
Ja kul var det men bara 1780pers betalande är ju för lite för att dra ett sånt här tungt arrangemang så jag hoppas att Funbo MS vågar fortsätta att satsa och att förarna lyssnar på publiken så att vi får se A+B finaler i framtiden och att vissa lägger ner det här avundsjuka  gnället för att Funbo vill marknadsföra sporten på ett lite ungdomligare sätt. Läste förresten att Posa återigen dragit igång nån protestaktion om nationellt VM kval.
Jag tycker han ska köra isracing så länge han orkar men jag tycker han ska sluta aspirera på VM platserna det är väl hur tydligt som helst att det blev rätt nominering i år Stefan 6a i VM och P-A låg 8a innan skadan, så låt de av Svemo utsedda sköta nomineringarna
Till sist en bild på Zaches motor i isgaraget.Lill Tommy Lindgrens gamla motor
 
Vi hörs /Tomas
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vem hjälper gubbsen från rollatorerna till hojarna? Är det såkallade påsättare som sköter den biten eller...?

2014-03-21 @ 22:22:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0