Hedemoraloppet 1954. 60 års jubilerar

Ja det var tider det. När Prins Bertil och Mas Harry slog sina pannor ihop i Harrys sommastuga intill Dalälven i Rensbo så tyckte Prinsen att SMK Hedemora tillsammans med KAK ( Kungliga Automobil Klubben) skulle anordna en biltävling alltså en tävling helt utan motorcykelklasser. Sagt och gjort, Mas Harry var ju som bekant en handlingens  man och den 23 maj 1954 ägde tävlingen rum med Le mans start och allt, Jocke Bonnier, C-G Hammarlund och en massa andra celibriteter med läckra bilar fanns med.  
Allt finns att läsa på länken nedan
 http://hedemora1954.businesscatalyst.com/1954.html
Och en del åkbilder på följande länk
http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=351&returnurl=http%3A%2F%2Fwww.filmarkivet.se%2Fsv%2FSok%2F%3Fq%3D%2B%26categoryid%3D15%26page%3D2
 
På Lördag den 31 maj med start kl 10.00 så finns chansen att återuppleva lite av atmosfären i Hedemora Folkets park där många av dåtida racerbilar finns utställda.
Veritas Rennsport en av dom mest exclusiva bilarna finns på plats
 
På eftermiddaggen kommer om funktionärsfrågan löser sig bilarna att gasa ut på en del av TT banan från Matsbokurvan mot Västerby där vägen stängts av. Det blir en snäll variant av backtävling regularitet där det gäller att ha två åk på så lika tid som möjligt.
Om någon tycker att det vore kul och gärna ställer upp som funktionär så går det bra att ringa mig Tomas Larsson 070-5608067.
 
 
Hoppas det ordnar sig /Tomas 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0