Årets tävling stundar

Bara den här bilden borde locka vem som helst
 
Alltså. Så här ska det bli. Vi kommer att köra nåt så skoj som en heltimmes uthållighetstävling för någorlunda modiga motormänniskor som ska försöka ha skoj med en gnutta tävlingsallvar.
 
  

HEDEMORA ENDURANCE 2014

Lördagen den 20:e september kl 16:00 kör vi en 1 timmes Endurance med galna fordon på gokartbanan i Hedemora. Du är inbjuden att delta med ditt bygge enligt klasser nedan. Detta är en happening där glädjen och galenskapen sätts i första rummet, men en gnutta tävlingsallvar kommer att finnas.

Fordon/klasser

Kl 1        Sandelco påhängsmotorer 50 med frivillig trimning (Ingår i Sandelco Racing Series).

Kl 2        Ståpeder med frivillig trimning.

Kl 3        Moppar och gamla 98cc med frivillig trimning.

 Banan

Hedemora gocartbana finns strax norr om Hedemora och är en 667 meter lång asfaltsbana med sju tuffa kurvor. Varvtiden ligger runt 60 sec.

 Tävlingens genomförande

Uthållighetstävling där flest avverkade varv under 1 timmes körning räknas. Ingen träning före tävling.

 Start

Så kallad Le mans start. Dvs hojarna står uppställda på ett led med avstängd motor och när startsignalen går springer föraren till sin hoj och drar iväg på 1 timmes lustfyllt äventyr.

 Tidtagning/varvräkning

Kommer att ske med AMB transpondersystem eller manuellt via sekretariat. För att underlätta för sekretariatet är det önskvärt om ni som kan fixar en orange transponder (det är den typ som de flesta Enduro och Motocrossförare använder) och monterar denna på framgaffeln.

 Obligatorisk depåstopp

Innebär inte att ni måste tanka men samtliga skall minst en gång under racet göra ett minst 60 sec långt depåstopp.

Det är OK att ha fler förare på samma hoj under loppet men det blir bara ett pris till ekipaget.

 Klädsel

En bra hjälm och heltäckande kläder är ett måste, sen får ni klä på er så mycket skydd ni vill. Tänk på att asfalten i Hedemora är särskild hård.

 Ansvar

Racefixarna frånsäger sig allt ansvar vad gäller olyckor, skador på förare och maskiner. Föraren har även ett eget ansvar gentemot 3:e man och allt som hör anläggningen till. En ”frisedel” gentemot arrangören skall av samtliga deltagare undertecknas innan start.

 Prisutdelning/Bankett/Boende

Prisutdelning kommer att ske i Isgaraget kl 18.30 under högtidliga former. Maten består av en riktig het Chilligryta tillredd av mästerkocken Anders ”Bullman” Holmström. Pilsnerdricka, vin och starkare köps till hemula priser i baren (ta inte med eget). Boende kan bokas på Hedemora vandrarhem som drivs av MC-folk, tel 0225-711350.

 Anmälan

Startavgiften på 250 kr betalas in på BG 888-1260 (Sandelco Aktiebolag) senast den 5 september. Ange ditt namn, klass, ev. transpondernummer och storlek på t-shirt.  I denna avgift ingår banhyra, bankett, priser och en unik t-shirt som minne.

Efteranmälan kan göras fram till den 20:e september klockan 14:00. 250 kr betalas på plats, ingen t-shirt ingår i detta pris.

Välkommen till årets galnaste event!

Upplysningar

Tomas Larsson                   070-5608067, isracing@telia.com

Bengt  Sandelowsky           070-5415056, speedshop@sandelco.se

 
Så missa nu inte detta tillfälle att delta i ädel kamp eller som hängiven åskådare, det kan bli hur kul som helst.
 
Vi hörs /Tomas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0