En vanlig vecka.

Jag skiter i att göra en årsåterblick så det får räcka med den senaste veckans händelser.
Fredag 3 jan.
Kl 11 säljer vi vårt radhus som varit uthyrt de senaste 4 åren. Skönt att vara befriad från alla lån som har hängt som ett skavande ok på mina axlar, det är frihet att vara skuldfri.
Resten av dagen packar vi yngsta sonens tillhörigheter inför hans flytt till Boden.
Kl 21 Hämtar jag en stor jävla Thulevagn som jag ett dygn senare ska lämna in i Boden.
En sån här släpade jag efter en gammal Ford Escort 98 till Boden
Lördag 4 jan.
Jobbig körning på glashala vägar med ett jättesläp 85 mil. Vi hann lasta av allt och jag kunde med 15 minuters marginal för att slippa straffavgift lämna in släpet 20,45 på OK i Boden.
 
Söndag 5 jan 
Efter att ha tömt hjärnan på alla koncentratuonsresurser skiter vi i bilåkning för att istället leta efter Bodens fästning. Jag har i min enfald trott att allt som sägs i Karl Bertil Jonssons jul är helt sanningsenligt då det sägs att byrådirektör H.K. Bergdahl som har mahognyport och husa har av Karl-Bertil berövats en tändstickstavla föreställande Bodens fästning. Jovisst finns bodens fästning ja hela 4 stycken men jag kan inte föreställa mig hur en tändstickstavla av den ska se ut.
Så här odramatisk ser Bodens fästning ut. Rödbergsfortet
Undertecknad poserar framför Bodens fästning
 
Måndag 6 jan.
Hemresa 85 mil utan släpvagn men det var ca 50 mil snörök. Känner mig ganska trött på bilåkning just nu. Det är ett avlångt land vi lever i, en av mina söner bor 45 mil söderut i Värnamo och den andra i Boden 85 mil norrut  vilket gör att det är 130 mil mellan brorsorna.
 
Tisdag 7 jan. 
Får besök aen Fransos Claude Gadeyne som kört hit från Montpeller för att träna isracing eftersom han tänkt köra VM kval i Strömsund 17 jan. Jag fixar boende åt honom och börjar ploga en bana åt honom.
Rivierans guldgosse. Lycka är att få köra isracing på Brunnsjön.
 
Onsdag 8 jan.
Nu blir det att traska på sjön i dagarna tre för att ploga banor och vara behjälplig vid träningen. Det jävliga är att Franska mc förbundet sullat till det så Claude inte har någon startplats i VM kvalet. Jag lyckas hjälpa till så han får köra en serietävling för SMK Gävle på söndag uppe i ö-vik tur att man varit insyltad i sporten så man kan en del av rutinerna.
 
Torsdag 9 jan.
Regn, Isracingträning och preparering av banor och hoj.
På eftermiddagen var jag på planeringsmöte i  Falun inför skid VM. Jag blir inhyrd för att vara med att fixa ljud och dataledningar vilket är fruktansvär komplext till ett sånt här jättearrangemang. Så nu vet Ni vem Ni ska skälla på om inte saker funkar till VM
 
Fredag 10 jan.
Mer isracingbesök till Brunnsjön från Holland. Rene Stellingwerf behövde skaka liv i insomnade muskler inför serietävlingarna i helgen.
 
Lördag 11 jan.
Snöstorm på ingång så vi får gå skift på plogningen av skridskobanan över hela natten. Om vi väntar för länge så tar vi oss inte igen snödrivorna med vår klena maskin så lördagskvällen är räddad.
'
Som sagt en vanlig vecka på ett ungefär.
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: grogg

Det verkar verkligen lättjfullt att var pensionär :)

2015-01-13 @ 15:19:00
Postat av: grogg

Hur kommer det sig att när man placerar muspekaren över bilden av bloggaren så visas en text "Hembiträde"

2015-01-13 @ 15:23:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0