Sött och surt inom MC racing.

Det körs en hel del racing på vintern oxå. 
Den skarpaste prestationen i vinter måste vara Dakaråkaren Tomas Berglunds klasseger i årets Dakar rally som körts i Sydamerika.
Tomas Berglund med sina utmärkelser.
Tomas körde i år i den tuffaste klassen " Malle Moto" som innebär att man ska under rallyt sköta all skruva och mekning själv vilket innebär sparsamt med sömn när det behöver mekas långt in på nätterna efter dagsetapper på upåt 80 mil. Vann gjorde han Kapten Berglund
 
Mer att glädjas åt i vintermörkret är att det varje veckoslut körs över hela landet diverse vintercuper i Enduro varje veckoslut, jag tippar på att närmare  1000 Enduroförare kämpar i nån av tävlingarna varje helg..
 
Svensk Isracing har just nu fyra ytterst talangfulla ungdomar som har rönt stor uppmärksamhet både här hemma och internationellt. Dom fyra har hitintills piskat upp di gamle på tävlingar här hemma vilket inte ses med blida ögon av vissa som har svårt att acceptera att förbundsansvariga vill satsa helhjärtat på dom unga talangerna.
Talangen Ove Ledström 17 år utmanar Tony Klatovsky
 
Det tråkiga är att det råder stor kris i denna häftiga sport. För tillfället finns det det bara 20 licensierade isracingförare i Sverige. Och man är tvungen att kalla in +70 förare för att kunna fylla ett lag. Hoppas verkligen att fler unga med tävlingsbakgrund ser att dom snabbaste idag är ungdomar och att det går att ta sig ut i världen som förare med rätt stöd. Dom är duktiga att ta tillvara på talangerna Ola Westlund och Peter Jansson all heder till dem som inte ger sig trots massivt motstånd från dom konservativa i sporten.
 
Vi hörs /Tomas
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0