En helg i Berlin.

Wilkommen. Ja då har man tillsammans med garagepolaren Nicodemus tillbringat en långhelg i Berlin där huvudmålet var två deltävlingar i Isracing VM.
En trög start från Arlanda då Norwegian hade hyrt in ett plan från Lettland Aviation Lynx som var det i särklass trängsta jag rest med och det var dessutom enochenhalvtimme försenat men åker man lågpris så gör man.
Nåväl vi fick trösta med pilsner på O,learys Arlanda.  Sen var den lågprisen förbrukad.
 
Det bar iväg till Hotell Amadeus i Wilmersdorf som praktiskt nog ligger bara ligger 200 meter från banan, även det lågpris men helt okay.
Frukosten intas på Leckerback i gatuplanet. Man klarade sig länge på den
 
En biljett som tar  en fram via U bahn, S bahn, T bahn och varar i 15 timmar kostar bara 7,5 euro (75 spänn) och naturligtvis åkte vi mycket på en sån. Ja i vårat fall räckte biljetten i 2 dagar då vi missat att stämpla den 1a dagen, alltså tjyvåkte vi vilket kändes lagom pojkaktigt.
Finns mycket att betrakta i Berlin och det dyker upp lite här och var. 
Man exempelvis hitta snygga blåslampor på gatumarknaden så typiskt turistvänligt.
 
Ambulerande korvmojar.
 En Berlinsk rikshaw
 
En skön stad där det hela tiden händer roliga saker. Visst det kördes Isracing i 2 dagar med sedvanlig Rysk dominans men Stefan Svensson tog sig tillsammans med sonen Nilkas till semifinal på lördagen och han hade ynglingen Ove Ledström med sig till semi på söndagen, den enda som rådde på någon Ryss i något enstaka heat var Österrikaren Frans Zorn. Så här i slutklämmen av säsongen så är alla Svenskar mer eller mindre tilltufsade. Stefan har ett trasigt finger och är blåslagen efter SM tävlingen, Ove Ledström blev helt överkörd på lördagen så våldsamt att  ingen trodde han skulle resa sig men han bet ihop och kör med stora smärtor, Daniel Hendersson har knäckta revben och troligen ett knäckt lillfinger och slutligen Niklas Svensson haltade svårt på söndagen efter en krasch. Några dars rehab före träningen i Assen på fredag ska göra susen.
Taskiga bilder då min finkamera lade av lagomt i lördags men kanske bättre än inget
 
Måndagen blev även det ytterligare en turistdag då vi strosade runt i centrum och kollade på sevärdheter.
En bit kvar av muren som sparats. Det var ett några hundrameter lång monument byggt för att vi inte ska glömma eländet från Hoenakers terrorvälde
 
Ett betydligt trevligare DDR museum var DDR motorrad museum nära Alexanderplatz S bahnstation. Det var 1000 kvadratmeter med gamla hojar från främst DDR men någon enstaka Tjeckisk och Rysk mc fanns där också.
Det fanns massor av läckra hojar främst 2 taktare på museet.
Finns en och annan Trabant som trafikerar gatorna i Berlin ännu.
 
En skitkul helg i Berlin då vi fick uppleva mycket.Vi var på en häftig after Eisspeedway party på lördagskvällen av MotorSportClub Berlin där vi blev mottagna kungligt av alla knuttar. Klackarna i taket och bra musik av Joachim Engel och en kanonduktig sångerska 
Tack Michael Gro för inbjudan
 
En skitkul helg i Berlin.
En sak till bara, planet hem var bara en timme och en kvart försenat men man fick ju en plastmugg äppeljuice och en syltkaka som tröst. Att  det sen var snöstorm på hemvägen bidrog bara till att det var lättare att hålla sig vaken.  Landade i Hedemora kl 03,00  på natten med gruskänsla i ögonen.
 
Vi hörs /Tomas
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0