Glad Påsk????

Glad Påsk. Varför det, varför ska vi uppmanas var glada över nåt så plågsamt och sorgligt som drabbade Jesus? Alltså en sektledare som både hyllades och förnekades och gick en plågsam död tillmötes endast 37 år gammal.

En förutsättning är ju förstås att man tror på det som skrivits i bibeln. Bibeln började skrivas ca 10år efter att grabben dödförklarats och man höll på i ytterligare 50 år för att tota ihop denna saga.

Kyrkan fastställde Nya testamentet
Det var kyrkan själv som fastställde bibelns omfång. Kyrkan fanns ju före bibeln. Ända från urkristen tid hade människor döpts, samlats till gudstjänst och firat nattvard,

 

Vid kyrkomötet i Laodikeia, 363 e.Kr., enades kyrkan om vilka böcker som skulle ingå i Nya testamentet. Kyrkorna var framför allt angelägna om att de dokument som togs med i Nya testamentet verkligen var vittnesskildringar och erfarenheter som förmedlats av apostlarna, de som levt närmast Jesus och varit ögonvittnen till hans verk.

Så var det med den saken och det passade ju bra att presentera bibeln som det enda rättesnöret för en befolkning som i huvudsak var analfabeter, man väljer ju själv om man vill tro på den boken.

Kanske ändå skärtorsdan var lite lattjo till att börja med då man intog den sista måltiden.

 

Men efter att man käkat så förrådde Judas honom och för det fick han en hyfsad slant. Kanske inte blir så glad påsk för samtliga trots allt.

 

 

Långfredan blev ju en ytterst plågsam tillställning för den stackars Jesus då han tvingades släpa ett tungt jävla träkors uppför golgata. Glad påsk förresten.

 

Sen spikas karln fast på korset och hängs upp på detta ytterst plågsamma vis till allmän beskådan. Konstigt att kristendom har ett kors som sin symbol, det som är ett av historiens mest sadistiska tortyrredskap.

Glad påsk klicka på länken.https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M&t=22s

 

Tjoho nu är det påskafton och där kan gott Jesus hänga och långsamt dö mellan dom övriga rövarna medans de som tror på den heliga skrift fortsätter att festa. 

Påskdagen ska ju Jesus begravas men det visar sig att inte var riktigt död, segt virke i den rackarn så han återuppstår. 

Jaja var och en blir salig på sin tro men nästan alla religioner har en våldsam historia och dom flesta får sin näring från människans rädsla för döden.  

Tror att Johan Glans version av hur påsken kan presenteras är den mest sanningsenliga.

Klicka.  https://www.youtube.com/watch?v=9HzRNs2xWBI&t=21s

 

Glad Påsk på er alla.

Vi hörs /Tomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0